.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 12:43

Οι ιπτάμενες μοτοσυκλέτες είναι θέμα λίγων μηνών!

 

Τον Φεβρουάριο προς πώληση η πρώτη γενιά!   

 

Όχι, δεν πρόκειται για ψέμα, ούτε και για κάποια αίολη δήλωση χωρίς κανένα απολύτως υπόβαθρο. Οι ιπτάμενες μοτοσυκλέτες θα αποτελέσουν πραγματικότητα, πολύ πιο σύντομα από αυτό που θα υποθέταμε οι περισσότεροι και αυτό αποτελεί δέσμευση ενός ανθρώπου που μόνο τυχαίο δεν τον λες.

Στο συνέδριο Tech Crunch στο San Francisco λοιπόν, όπου παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, ο Sebastian Thrun, πρόεδρος της Kitty Hawk έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Αν το όνομα δεν σας λέει κάτι, ο κός Thrun εργαζόταν για μεγάλο διάστημα στην Google και αποτέλεσε έναν εκ των θεμελιωτών του πιο “πρoχώ” μέχρι στιγμής συστήματος στις οδικές μεταφορές, την αυτόνομη οδήγηση.  

Η νέα εταιρεία που έχει ιδρύσει, η Kitty Hawk, εστιάζει στην εξέλιξη ιπτάμενων οχημάτων ως το επόμενο βήμα μεταφορών, μετά τα επίγεια μέσα.

Στην ομιλία του στο συνέδριο δήλωσε τα εξής:

“Σε τρία χρόνια από σήμερα, τα ιπτάμενα οχήματα θα αποτελούν το πιο ενδιαφέρον αντικείμενο συζήτησης!  Γιατί να κολλάει κάποιος στην κίνηση;  Θα ήταν ωραίο να μπορούσε  απλά να πετάξει με το όχημα του και να πάει γρήγορα σε όποιον προορισμό επιλέξει. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα!

Πιστεύουμε ότι τον Φεβρουάριο, θα έχουμε το πρώτο μοντέλο ιπτάμενου οχήματος, διαθέσιμο προς πώληση και θα μοιάζει περισσότερο με μοτοσυκλέτα, παρά με αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα του οποίου ο χειρισμός έχει απλοποιηθεί για τον οδηγό και γίνεται μέσω ένος joystick.

Όλες τις δύσκολες διεργασίες που απαιτούνται για την πτήση τις αναλαμβάνει υπολογιστής. Η εμπειρία είναι σαν να παίζεις ένα video game, μόνο που εδώ μιλάμε για την πραγματικότητα!”

Η Kitty Hawk, έχει ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο, το οποίο έκανε μια πτήση επίδειξης στο San Francisco, ενώ έχει ετοιμάσει επίσης και ένα promo video, το οποίο και παραθέτουμε στην συνέχεια.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς δεν μιλάμε για κάτι εξωπραγματικό, με την έννοια του ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγάλων διαστάσεων drone.


 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 16:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon