.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 16:21

Δικαστική διαμάχη Dainese – Alpinestars

 

Aπόφαση από γερμανικό δικαστήριο

 

Η ετυμηγορία του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας που εδρεύσει στο Μόναχο, δικαίωσε την Dainese, αναγνωρίζοντας πως η Alpinestars παραβίασε τους νόμους περί κατοχυρώσεων και ευρεσιτεχνιών, σε ότι αφορά στην εφαρμογή αερόσακου στα jacket της.

Υπενθυμίζουμε πως η Dainese είχε μηνύσει την Aplinestars, ισχυριζόμενη ότι το σύστημα αερόσακου  Tech-Air της δεύτερης, είχε αντιγράψει σε κάποια σημεία το κατοχυρωμένο D-Air της πρώτης.

Με αυτή την απόφαση του δικαστηρίου, η Aplinestars καλείται να πληρώσει αποζημίωση στην Dainese, ανάλογη των πωλήσεων που έχουν σημειώσει τα προϊόντα Tech-Air στην Γερμανία, ενώ οφείλει επίσης να τα αποσύρει άμεσα από την αγορά.

Η Alpinestars εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την αντίθεση της στην απόφαση του δικαστηρίου και δήλωσε ότι πρόκειται να ασκήσει έφεση επ’ αυτής, ενώ τόνισε πως πλην της Γερμανίας, τα προϊόντα τεχνολογίας Tech-Air συνεχίζον να διατίθενται κανονικά στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια αγορά.  

Μέχρι στιγμής λοιπόν… 1-1 το σκορ, αφού η Alpinestars είχε προηγουμένως δικαιωθεί από την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή Κατοχυρώσεων, η οποία δεν αναγνώρισε την καταγγελία της Dainese περί παραβίασης των κανονισμών.

Μένει τώρα λοιπόν η απόφαση και του ιταλικού δικαστηρίου, όπου επίσης έχει προσφύγει η Dainese για να δωθεί κάποια λύση στην χρόνια αυτή δικαστική διαμάχη.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 16:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Distinguished Gentleman's Ride 2017 Αναβάτης ετών… 101! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon