.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 12:18

SilentHawk – Μια stealth μοτοσυκλέτα για τα “κομάντα”

 

Ήσυχη σαν γάτα, φονική σαν τίγρης! (ψαρωτικό ε;)

 

Η SilentHawk αποτελεί τον καρπός της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών Alta Motors και  Logos Techonologies.  Η πρώτη κατασκευάζει ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, η δεύτερη εξειδικεύεται σε drones και hi-tech συσκευές για στρατιωτική χρήση.

To συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε  για την DARPA, την υπηρεσία του πεντάγωνου των ΗΠΑ που έχει ως αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή αυτών για σκοπούς που δεν τους λες ακριβώς… “ειρηνευτικούς”.

Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα δίτροχο με δυνατότητα κίνησης τόσο στο δρόμο όσο και σε off road διαδρομές, το οποίο  σχεδιάστηκε για να στελεχώσει μηχανοκίνητες μονάδες ειδικών σωμάτων του στρατού.

“…και γιατί δεν πέρνανε κάνα καθαρό;” θα σχολιάσει ο καφενειακός μας φίλος συνδυάζοντας την ερώτηση με ένα τακ-τακ από το μπεγλέρι…

Γιατί τα “καθαρά” κάνουν πολύ θόρυβο, είναι η απάντηση…  και όταν αντικειμενικός σκοπός σου είναι να αιφνιδιάσεις τον εχθρό και να τον γεμίσεις μολύβι, απελευθερώνοντας τους κρατούμενους που είχαν απαχθεί από το απολυταρχικό καθεστώς που καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας (από ταινία είναι αυτό…), θες κάτι ήσυχο.

silent hawk01

Για αυτό το SilentHawk είναι υβριδικό και φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ηλεκτροκινητήρα. Όσο κινείται σε φίλια προσκείμενες περιοχές, δουλεύει το … κανονικό μοτέρ και μπορεί να πάρει ως καύσιμο βενζίνη αλλά και κηροζίνη, που ως γνωστό, παίζει πολύ στον στρατό…

Όταν όμως επιχειρεί πίσω από τις γραμμές του εχθρού, σε μυστικές και απόρρητες  αποστολές, κινείται με την ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ, παράγοντας μόλις 55db έντασης ήχου, δηλαδή όσο ακούγεται μια νορμάλ συζήτηση.

Όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, μπορούν με την τοποθέτηση ιμάντα να κάνουν ακόμα πιο ήσυχο το SilentHawk. Ωστόσο ιμάντας και λάσπες – σκόνες – πέτρες δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, οπότε προσανατολίζονται να “εγκιβωτίσουν” την αλυσίδα σε ένα μονωτικό κέλυφος.

To πεντάγωνο ενθουσιάστηκε με το πρωτότυπο Silent Hawk και για αυτό ζήτησε και άλλα δύο για περαιτέρω δοκιμές… μπορούν να αποτελέσουν εξοπλισμό των ειδικών δυνάμεων αναφέρουν, και λόγο του μικρού τους βάρους, να ρίπτονται με αλεξίπτωτο (κομπλέ σετάκι, μαζί με τα κομάντα ) σε αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις…

Death from above και έτσι…

Τέλος αναφοράς, πάμε να βάλουμε φούμο.
 
Over and out.  

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 12:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon