.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 14:15

Burgman με κυψέλες καυσίμου για την αστυνομία του Λονδίνου

 

Πιλοτική δοκιμή διάρκειας 18 μηνών 

 

Ένα από τους εναλλακτικούς τύπους “καθαρής ενέργειας” για την κίνηση οχημάτων είναι και οι περιβόητες κυψέλες καυσίμου (fuel cells), που χρησιμοποιώντας το υδρογόνο ως καύσιμο, παράγουν ηλεκτρισμό, εκπέμποντας ως “καυσαέριο”…νερό!

Η τεχνολογία αυτή βρισκόταν στην κορυφή των συζητήσεων και των πειραματικών της εφαρμογών πριν μερικά χρόνια, ωστόσο στις μέρες μας έχει εκτοπισθεί με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα από συστοιχίες μπαταριών οχήματα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

burgmanfuellcellpolice1

Από τις κατασκευάστριες μοτοσυκλετών, η Suzuki σε συνεργασία με την βρετανική Inteligent Energy  ήταν αυτή που είχε επενδύσει περισσότερο πάνω στις κυψέλες καυσίμου, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο Burgman με σύστημα παραγωγης ενέργειας αυτού του τύπου, το 2009.

Έκτοτε, πέραν κάποιων σποραδικών αναφορών σε αυτό το μοντέλο, το θέμα δεν είχε προχωρήσει, να όμως που η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, θα εντάξει στον στόλο της Burgman με fuel cell τεχνολογία σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών.

Tα συγκεκριμένα scooter, έχουν ισχύ της τάξεως των 11 ίππων ενώ η αυτονομία τους φθάνει τα 120 χιλιόμετρα. Στον επόμενο ενάμιση χρόνο λοιπόν, θα αξιολογηθεί η απόδοση τους στο καθημερινό και απαιτητικό έργο της αστυνόμευσης με δίτροχο, ώστε να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα για τις κυψέλες καυσίμου σε πραγματική χρήση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 14:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon