.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 17:01

To 96% των ατυχημάτων συμβαίνουν σε “ιδανικές” συνθήκες!

 

Σοκάρουν τα στατιστικά στοιχεία έρευνας

 

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι ο καιρός και η κατάσταση των δρόμων παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο  στα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα που συμβαίνουν  από λάθος χειρισμό ή λανθασμένη εκτίμηση του αναβάτη. Όμως τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τροχαία της Αυστραλίας, αντλώντας πληροφορίες από τα αρχεία της, αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Για την ακρίβεια, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, όσο ο δρόμος και οι καιρικές συνθήκες πλησιάζουν προς το μοτοσικλετιστικά οριζόμενο ως “ιδανικό”, αυξάνονται εκθετικά και οι πιθανότητες ατυχήματος.

Το 96% των καταγεγραμμένων ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα, χωρίς την εμπλοκή άλλου οχήματος, στην Αυστραλία, έχουν συμβεί με ιδανικές καιρικές συνθήκες, ενώ το 85% αυτών, συνέβησαν σε ευθείες ή σε δρόμους με ανοικτές στροφές.

Επίσης, το 60% των ατυχημάτων έγιναν όταν οι αναβάτες χρησιμοποιούσαν την μοτοσυκλέτα τους για αναψυχή (βόλτα, εκδρομή, ταξίδι) και μόλις το 21% των ατυχημάτων συνέβησαν σε καθημερινές διαδρομές commuting φύσεως.

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για την δική μας, ελληνική πραγματικότητα; Υπάρχει κάποια σύνδεση; Μπορεί  οι δρόμοι μας να μην πλησιάζουν επ ουδενί σε ποιότητα αυτούς της Αυστραλίας, ενώ χωρίς να το έχουμε διασταυρώσει με στοιχεία, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το ποσοστό των αναβατών που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του δίτροχο στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερο και τα αστικά κέντρα πολύ πιο πυκνοκατοικημένα.

Ωστόσο, σε αυτό που μοιάζουμε με τους Αυστραλούς, είναι στο ότι θέλουμε να ευχαριστηθούμε την βόλτας μας (όποτε την πάμε…) και όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, μπορεί να υπερβάλουμε και εμείς λίγο.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό λοιπόν από τα στατιστικά στοιχεία αυτά, είναι ότι η φρεσκοστρωμένη άσφαλτος και η λιακάδα, δεν μας προσφέρουν σε καμία περίπτωση τα εχέγγυα ασφαλείας που μπορεί να πιστεύουμε ότι μας προσφέρουν. Ο ενθουσιασμός και η λαχτάρα για οδήγηση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχονται από τον αναβάτη και να μην γίνονται υπερβολές.

Επειδή ποτέ δυστυχώς δεν πρόκειται η τροχαία να εκδώσει αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία στην χώρα μας, ας αρκεστούμε τουλάχιστον σε αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 17:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon