.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 19:20

Η Michelin πενθεί το θάνατο ενός Θρύλου του MotoGP

 

Επίσημη ανακοίνωση για τον Nicky Hayden

 

Με βαθιά θλίψη εκφράζει η Μichelin τα συλλυπητήριά της για τον πρόωρο θάνατο του Nicky Hayden, πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή του MotoGP.

Ο 35χρονος από το Owensboro στο Kentucky της Αμερικής έκανε ποδήλατο κοντά στην πίστα του Misano στην Ιταλία την Τετάρτη 17 Μαΐου όταν προσέκρουσε με ένα αυτοκίνητο. Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο τόπο του ατυχήματος κι έπειτα μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο κι από εκεί στο νοσοκομείο Bufalini στην Cesena. Μετά τις εξετάσεις, η πρώτη διάγνωση έδειχνε ότι ο Hayden είχε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και πολλαπλά τραύματα. Δυστυχώς, υπέκυψε στα τραύματά του την Δευτέρα το βράδυ, τοπική ώρα, έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του Rose, τον αδερφό του Tommy και την αρραβωνιαστικιά του Jackie. 

Ο Hayden μπήκε στο paddock του MotoGP το 2003 με την Michelin και την Repsol Honda, μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή σε αγώνες στην Αμερική. Αυτή ήταν η αρχή που τον οδήγησε στη λήψη του απόλυτου βραβείου μοτοσυκλέτας, όταν κέρδισε το 2006 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μία τιμή η οποία εξασφάλισε και μία θέση στην ιστορία της Michelin, καθώς ήταν ο τελευταίος Παγκόσμιος Πρωταθλητής για την γαλλική εταιρεία πριν την αλλαγή του κανονισμού της μονομάρκας. Με αυτή του τη νίκη μπήκε και στους Θρύλους του MotoGP το 2015 με το προσωνύμιο ‘The Kentucky Kid’, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του.

Τα νέα για τον θάνατο του Hayden σόκαραν όλη την αγωνιστική κοινότητα και πέρα από το χώρο του αθλητισμού. Η Michelin στέλνει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους, την τωρινή του αγωνιστική ομάδα, την Red Bull Honda World Superbike στο WSBK. Ήταν ένας αληθινός αθλητής, ένας πολύ φιλικός και αγαπητός άνθρωπος και θα λείψει από τα paddocks σε όλο το κόσμο. 

Nicholas ‘Nicky’ Patrick Hayden 1981-2017, ένας θρύλος του MotoGP που έφυγε πολύ νωρίς. #RideOnKentuckyKid

Pascal Couasnon – Διευθυντής της Michelin Motorsport: “Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και στεναχωρημένοι από τα νέα του θανάτου του Nicky. Ήταν ένας φοβερός αθλητής, ένας αληθινός πρωταθλητής και πολύ ζεστός και φιλικός άνθρωπος. Η Michelin είχε την τιμή να συνεργαστεί μαζί του στο MotoGP και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 που κέρδισε έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της εταιρείας. Είναι μία τεράστια απώλεια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στην οικογένειά του και στους φίλους του. Εκ μέρους όλων στη Michelin, και από εμένα προσωπικά, στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 19:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon