.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 16:10

Kawasaki Ninja H2 – 2015 - Η έκδοση δρόμου!

Ανακάτεμα της τράπουλας!

 

Τα νερά φρόντισε να τα ταράξει για τα καλά η έκδοση R του νέου Ninja H2 με τους 300 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα! Τώρα ήρθε η σειρά της έκδοσης δρόμου, με την ονομασία Ninja H2, να ανακατέψει ξανά την τράπουλα και να προσφέρει 210 ίππους (με το Ram Air – 200 χωρίς) στις 11.000σ.α.λ., όντας η πιο δυνατή μοτοσυκλέτα παραγωγής της κατηγορίας.

Βαρύ αλλά δυνατό

Το όνομα παραμένει H2, όπως και στην 750 της δεκαετίας του ’70, και ο κινητήρας έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες οδήγησης δρόμου, στον θόρυβο και στην κατανάλωση που απαιτείται με μεγαλύτερη αντλία καυσίμου.
Ο κινητήρας παραμένει υπερτροφοδοτούμενος, το αλουμινένιο φιλτροκούτι προσφέρει ιδανικό αέρα για την σωστή τροφοδότηση του συνόλου, ενώ η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα, παραμένει η απώλεια 86 ίππων στο μοντέλο παραγωγής. Για να επιτευχθεί αυτή η μείωση, υπάρχουν διαφορετικοί εκκεντροφόροι εισαγωγής και εξαγωγής, και κλειστή εξάτμιση, με το βάρος να βρίσκεται στα 238 κιλά γεμάτο υγρά, που είναι σημαντικό νούμερο, 37 κιλά περισσότερα από το ZX 10.
Οπτικές αλλαγές αφορούν στην τοποθέτηση μονού προβολέα LED στην μέση του fairing που κάνει την μοτοσυκλέτα να δείχνει σαν Κύκλωπας, η απομάκρυνση των μεγάλων αεροδυναμικών βοηθημάτων, οι καθρέπτες αλλά και τα φλας και ο λασπωτήρας.

Διαφορές στα περιφερειακά

Η προστατευτική καρίνα είναι πολυεστερική στην μοτοσυκλέτα δρόμου, σε αντίθεση με την carbon του R μοντέλου.

Η σχέση που έχει η μετάδοση του impeller της τουρμπίνας σε σχέση με την περιστροφή του στροφάλου φτάνει στο 9,2 προς 1, με αποτέλεσμα όταν ο κινητήρας φτάνει στις 14.000σ.α.λ., η τουρμπίνα να γυρίζει με 130.000σ.α.λ.!

Οι αναρτήσεις του H2 έχουν βασιστεί σε αυτές των Motocross μοντέλων και είναι της KYB με την ονομασία AOS-II, με τεχνικά στοιχεία από τις Motocross αέρος λαδιού Air-Oil. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τέτοιο σύστημα σε μοτοσυκλέτα δρόμου, και επιλέχθηκε για την προοδευτικότητα στην λειτουργία και την σκληρή διαδρομή κατά την άγρια συμπίεση. Το αμορτισέρ είναι πλήρως ρυθμιζόμενο όπως και το μπροστινό σύστημα, και προέρχεται και αυτό από την KYB, με μοχλισμό, και αργές - γρήγορες ρυθμίσης συμπίεσης.
Η νέα μοτοσυκλέτα φρενάρει με δίσκους 330mm που χρησιμοποιούν ακτινικής στήριξης monoblock τετραέμβολες δαγκάνες της Brembo με δίσκο διαμέτρου 250mm και δαγκάνα Brembo δύο εμβόλων για πίσω. Το ABS είναι standard.

Οι τροχοί είναι αλουμινένιοι με πέντε ακτίνες και τα ελαστικά της Bridgestone, τα νέα Battlax RS10.

Ηλεκτρονικά συστήματα

Τα χειριστήρια είναι ρυθμιζόμενα κατά 15 χιλιοστά ώστε να προσαρμόζεται εύκολα ο αναβάτης.
Υπάρχει διαθέσιμο το ηλεκτρονικό σύστημα KTRC - Kawasaki TRaction Control με modes για πίστα, δρόμο και υγρές συνθήκες (mode 1-2-3), ενώ μία έξτρα ρύθμιση Rain, μειώνει την απόδοση ακόμη και περισσότερο από 50%. Το σύστημα Kawasaki Launch Control Mode - KLCM φροντίζει για τις εκκινήσεις και την ολίσθηση του πίσω τροχού αλλά και μειώνει τις σούζες, ακόμη και αν το γκάζι βρίσκεται ανοιγμένο στο τέρμα.
Υπάρχει επίσης το σύστημα KEBC - Kawasaki Engine Brake Control το οποία αφήνει τον αναβάτη να επιλέξει το ποσοστό εμπλοκής του κινητήρα στο κλείσιμο του γκαζιού.

Η νέα Ninja H2 αναμένεται να κοστίζει 50% φθηνότερα από την πιο δυνατή και αγωνιστική R, με την τιμή της να φτάνει περίπου στα 30.000euro!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 16:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon