.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 11:02

Kawasaki KLR650 2022 - Επιστροφή στις Η.Π.Α.

Το θρυλικό Kawasaki KLR650 επέστρεψε -στις Η.Π.Α., όχι στα μέρη μας- με ψεκασμό καυσίμου, πιο σφιχτές αναρτήσεις, προαιρετικό ABS, ενώ θα κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις.

Μετά από 2 χρόνια απουσίας του από την αμερικάνικη αγορά, το αειθαλές Kawasaki KLR650 επιστρέφει, βελτιωμένο εμφανισιακά αλλά και ουσιαστικά, διατηρώντας παράλληλα το ιδιόμορφο φτερό μπροστά και την Keep it Simple φιλοσοφία σχεδίασης.

Και μην σκεφτεί κανείς πως κάναμε λάθος στον τίτλο, γράφοντας για το KLR650 του 2022, καθώς έτσι αναφέρεται σε αυτό η Kawasaki Η.Π.Α. -ως μοντέλο 2022.

Κινητήρας παραμένει ο ίδιος μονοκύλινδρος των 652 κ.εκ., αλλά με ψεκασμό αντί για καρμπιρατέρ, και με βελτιώσεις σε εισαγωγή και εκκεντροφόρο εξαγωγής, για πιο γεμάτες μεσαίες στροφές. Παράλληλα η Kawasaki ανακοίνωσε πως ο οδηγός της καδένας εκκεντροφόρου είναι πλέον ενισχυμένος, λύνοντας έτσι ένα θέμα που είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις.

Το μακρύτερο κατά 30mm ψαλίδι προσθέτει ευστάθεια στα πολλά, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει με 5 και όχι 6 σχέσεις. Νέα είναι τα γρανάζια της τρίτης σχέσης και διαφορετική η διαδικασία κατεργασίας των γραναζιών σε 4η και 5η σχέση, ενώ νέος είναι και ο συμπλέκτης.

Οι αναρτήσεις είναι πιο σφιχτές σε αποσβέσεις, ενώ το δισκόφρενο των 300mm μπροστά έχει μεγαλώσει κατά 20mm από πριν, και ο πίσω δίσκος των 240mm είναι 1mm πιο παχύς για καλύτερη διασπορά της θερμότητας -και κατά συνέπεια δυσκολότερη υπερθέρμανση.

Το νέο δικάναλο ABS έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί και στην εκτός δρόμου οδήγησης, μην παρεμβαίνοντας με το παραμικρό. Η Kawasaki δεν διευκρινίζει αν ο αναβάτης μπορεί να το απενεργοποιήσει, όμως σημειώστε πως στις Η.Π.Α. το ABS του KLR ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό, οπότε οι λάτρεις του χώματος μπορούν να πάρουν την έκδοση χωρίς το σύστημα.

Τα ελαστικά είναι με σαμπρέλα, ενώ οι ζάντες είναι ενισχυμένες σε σχέση με πριν, όπως ενισχυμένα είναι και τα κέντρα τους. Τα μαρσπιέ βγαίνουν 10mm πιο έξω για να ταιριάξουν με το φαρδύτερο κατά 10mm τιμόνι, ενώ διαθέτουν ελαστικά παρεμβύσματα για μείωση των κραδασμών.

Νέα είναι η «καθαρόαιμη» LCD οθόνη οργάνων, πιο μεγάλη από πριν (φανταστείτε πόσο μικρή ήταν), διαθέτοντας ενδείξεις κοντέρ (όχι όμως στροφών), καυσίμου, 2 μερικών χιλιομετρητών, κ.α., διαφορετικοί οι καθρέπτες, ψηλότερη και ρυθμιζόμενη σε 2 θέσεις η ζελατίνα.

Δυο είναι οι έξοδοι ρεύματος για φόρτιση μικροσυσκευών –στάνταρ στις εκδόσεις Adventure και Traveler-, LED ο νέος προβολέας, ενώ το ρεζερβουάρ των 23 λίτρων έχει νέο, πιο εργονομικό σχήμα.

Δύο είναι οι βασικές εκδόσεις της μοτοσυκλέτας, με και χωρίς ABS, ενώ η Kawasaki Η.Π.Α. θα διαθέτει και 2 εξοπλισμένες εκδόσεις, τις KLR650 Adventure και KLR650 Traveler. Η Adventure έρχεται με πλαινές βαλίτσες 21 λίτρων της Shad, LED προβολάκια, κάγκελα κινητήρα και 2 εξόδους ρεύματος, μια σε κλασικό στιλ και μια USB. Η Traveler έρχεται με 2 εξόδους ρεύματος, και top case 42 λίτρων της Shad που χωρά ένα κράνος με γείσο.

Στις Η.Π.Α. το KLR650 του 2022 ξεκινά από τα 6.699 δολάρια (5.514 ευρώ), για την έκδοση χωρίς το ABS, συνεχίζει στα 6.999 (5.761 ευρώ) με ABS, και καταλήγει στα 7.399 δολάρια (6.090 ευρώ) για το Traveler.

Μπορούμε να περιμένουμε το KLR650 και στην Ευρώπη; Ειλικρινά δεν το νομίζουμε, αν και θα είχε ενδιαφέρον, αν κατάφερνε το Akashi να διατηρήσει την τιμή του σε ανάλογα χαμηλά επίπεδα με της αμερικάνικης έκδοσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon