.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 17:49

EICMA - Kawasaki Z650 2020

Στην EICMA 2019, η Kawasaki ανακοίνωσε πως το Ζ650 λαμβάνει όλες τις αναβαθμίσεις που είδαμε πριν λίγο καιρό στην παρουσίαση του Ninja 650, δηλαδή την TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα, τα LED φωτιστικά σώματα και τα νέα Dunlop ελαστικά. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα νέα χρώματα.

Έτσι λοιπόν η TFT οθόνη των 10,9 εκατοστών (που φοριέται φέτος σε πολλά μοντέλα της Kawasaki) αντικαθιστά τα προηγούμενα όργανα, παρέχοντας πληθώρα ενδείξεων σε νέο σύγχρονο και όμορφο format. Ενδείξεις όπως της ταχύτητας κιβωτίου, του shift light, του δείκτη βενζίνης, της οικονομικής οδήγησης, κ.α.

Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα διαθέτει δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth για πρώτη φορά, με το smartphone του αναβάτη και κατά συνέπεια με τηλεφωνία και διαδίκτυο. Ο αναβάτης κατεβάζει στο κινητό του το app Rideology της Kawasaki, κερδίζοντας δυνατότητες πλοήγησης, λαμβάνοντας πληροφορίες για το πότε πρέπει να κάνει service στη μοτοσυκλέτα του, αλλά και ειδοποιήσεις από τα applications που επιθυμεί. Επιπλέον η οθόνη μπορεί να αλλάξει φόντο, από λευκό σε μαύρο, αλλά και να ρυθμιστεί ως προς τη φωτεινότητα της χειροκίνητα ή αυτόματα.

Τα φώτα είναι πλέον full LED και το Ζ650 φοράει τα Dunlop Sportmax Roadsport 2 ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Μια αλλαγή που δεν είδαμε στο Ninja 650 είναι η νέα σέλα με περισσότερο αφρώδες υλικό και φαρδύτερο design, για μεγαλύτερη άνεση των επιβαινόντων.

Πλαίσιο, κινητήρας, αναρτήσεις και φρένα παραμένουν ίδια με του μοντέλου του 2019, όπως ίδια παραμένουν και τα πλαστικά. Έτσι το Ζ650 αποδίδει 67hp/8.000rpm με ροπή 6,5kgm/6.700rpm, ενώ το βάρος δίνεται στα γεμάτα 188 κιλά, με ρεζερβουάρ 15 λίτρων.

Όσον αφορά στα χρώματα του 2020, το Ζ650 θα έρχεται σε τρεις νέους συνδυασμούς: Candy lime green / metallic spark black (πράσινο-μαύρο), metallic spark black (μαύρο και κακό), pearl blizzard white / metallic spark black (λευκό-μαύρο).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 17:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon