.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 15:13

EICMA – Kawasaki Z1000SX 2020

Η ανανέωση που δέχθηκε για το 2020 το Z1000SX, σηματοδοτεί την τέταρτη γενιά του μοντέλου, που θα εξακολουθήσει να κρατά το “λάβαρο” των sport touring ψηλά, παρά το ότι η κατηγορία, δέχεται ασφυκτική πίεση από τα street adventure.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.043 κ.εκ. συμμορφώνεται πλέον με τις Euro 5 προδιαγραφές, χωρίς όμως να έχει απολέσει κάτι από ισχύ, με την ιπποδύναμη σταθερά στους 142 ίππους (στις 10.000 σ.α.λ.) και την ροπή στα 11,3 kg-m, αλλά λίγο ψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (8.000 σ.α.λ., από 7.300 σ.α.λ.).

Ως sport touring που θέλει να τιμά το “touring”, το Z1000SX του 2020 έχει επανασχεδιασμένες σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη με μεγαλύτερο εύρος για καλύτερη στήριξη και περισσότερο αφρώδες για άνεση. Προς την ίδια κατεύθυνση και η επανασχεδίαση της ρυθμιζόμενης σε τέσσερις θέσεις ζελατίνας που προσφέρει πλέον πιο αποτελεσματική κάλυψη, ενώ διαθέσιμη είναι στην λίστα των προαιρετικών αξεσουάρ και μια πιο ψηλή, για όσους επιθυμούν κάτι περισσότερο σε “απάγκιο”.

Αναβάθμιση είχαμε και στον τομέα των ηλεκτρονικών, αφού στο 2020 μοντέλο, ο αναβάτης θα μπορεί πλέον να επιλέξει μέσω τεσσάρων διαφορετικών επιπέδων, την ευαισθησία και την επίδραση που έχουν το Tractio Control και το Cornering ABS, καθώς και την απόδοση του μοτέρ.

Επιπρόσθετα, ένα cruise control σύστημα αλλά και quickshifter (+/-) στις αλλαγές ταχυτήτων κάνουν την οδήγηση του Z1000SX, πιο εύκολη και απολαυστική. Όλα αυτά τα νέα στοιχεία, προβάλλουν την λειτουργική τους κατάσταση σε μια νέα, έγχρωμη TFT οθόνη, 4,3 ιντσών η οποία προσφέρει επίσης σύνδεση με smartphone και πολλές δυνατότητες με την χρήση της Rideology εφαρμογής της Kawasaki.

Συνεχίζοντας με... hardware αλλαγές, πλέον υπάρχει ένα τελικό εξάτμισης, στην δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, αντί των δύο εκατέρωθεν της προηγούμενης έκδοσης, ενώ μικρές αλλαγές στην σχεδίαση, με εκτενέστερη αυτή του νέου μπροστινού φτερού, προσδίδουν ένα πιο δυναμικό ύφος στην μοτοσυκλέτα. Ανησυχία για καμμένα λαμπάκια τέλος, στο νέο Z1000SX, αφού ότι ανάβει, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του φωτός της πινακίδας, είναι LED. Τέλος, το βάρος, πάραμένει το ίδιο, στα 235 κιλά.

Ακολουθεί video και gallery φωτογραφιών 


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 17:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA - Kawasaki Z900 2020 EICMA - Kawasaki Z650 2020 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon