.
Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 11:21

Husqvarna - Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα E-Pilen το 2022

Πέρα από το ηλεκτρικό scooter που ετοιμάζει η Husqvarna για το 2021, τώρα μάθαμε πως η αυστριακή εταιρεία δουλεύει πάνω και σε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα (E-Pilen) την οποία σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή το 2022!

Μέσα από τη διαρροή μιας μπροσούρας της Pierer Mobility AG (της μητρικής των KTM, Husqvarna και GasGas) με τα επερχόμενα ηλεκτρικά δίκυκλα της φίρμας κάτω από τον τίτλο Urban E-Mobility, βλέπουμε μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα οχήματα.

Το πλέον ενδιαφέρον όλων των παραπάνω είναι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Husqvarna E-Pilen, με μπαταρία που θα χρησιμοποιείται από διάφορα μοντέλα της εταιρείας. Η μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον σε 2 εκδόσεις, με κινητήρα 4 kW (5,4 Hp) ή 10kW (13,4 Hp).

Η μπροσούρα έχει μάλιστα και ένα σκίτσο του E-Pilen, με τη μοτοσυκλέτα να βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εξέλιξης, και με πλάνο να βγει στην παραγωγή το 2022.

Δίπλα στο E-Pilen βλέπουμε και ένα E-Scooter, με κινητήρα 4 kW, το οποίο βρίσκεται και αυτό στο στάδιο της εξέλιξης, και αναμένεται στους dealers το 2021.

Περνώντας στα ηλεκτρικά ποδήλατα, η Pierer Mobility διαθέτει ήδη στην αγορά γκάμα με τη σφραγίδα της Husqvarna, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένουμε και μια νέα γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων με τα χρώματα της GasGas.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η ΚΤΜ είχε ανακοινώσει πως δουλεύει στην παραγωγή ενός E-Scooter, ενώ οι «πορτοκαλί» προσφέρουν ήδη το Freeride E με κινητήρα 16 kW (21,5 Hp) και το παιδικό SX-E των 5 Kw (6,7 Hp), με τη Husqvarna να παρέχει το ίδιο μοτοσυκλετάκι με διαφορετικά χρώματα κάτω από την ονομασία EE-5.

Τέλος, αναμένουμε σύντομα την GasGas να παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό trial παραγωγής TXE με κινητήρα 15 kW (20,1 Hp).

Με το E-Pilen βλέπουμε λοιπόν την Pierer Mobility να ετοιμάζει την πρώτη Street ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Group, ενώ πιστεύουμε πως σύντομα θα δούμε και νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τους Αυστριακούς, με ασφάλτινο προσανατολισμό. Σημάδια των καιρών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 11:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon