.
Κατηγορία Harley Davidson
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 13:34

Harley Davidson CVO Street Glide 2024 - «Διέρρευσε» από έγγραφα πατέντας

Θα φέρει τον νέο κινητήρα 121 κυβικών ιντσών με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων.

Λίγο καιρό μετά από τις πρώτες αποκαλύψεις, για έναν νέο κινητήρα από την Harley-Davidson με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, κυκλοφόρησαν ήδη οι πρώτες φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας που θα τον φιλοξενήσει. Αυτή είναι η νέα H-D CVO Street Glide 2024.

Οι πρώτες αυτές φωτογραφίες είδαν πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στην Αυστραλία, μέσα από τις καταθέσεις για πιστοποίηση του μοντέλου. Η μορφή της Harley-Davidson είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, όπως είναι και άμεσα ορατά τα πολλαπλά σύγχρονα στοιχεία στην μορφή της μοτοσυκλέτας. Ειδικά στο εμπρός μέρος, ο πιο «τετραγωνισμένος» προβολέας και η μορφή του fairing θυμίζουν σημερινές και όχι αναχρονιστικές μοτοσυκλέτες, ενώ οι χρωματικές επιλογές της μοτοσυκλέτας είναι μάλλον μοντέρνες παρά κλασικές. Όπως ξέρουμε από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας μέχρι τώρα, ο νέος κινητήρας των 121 κυβικών ιντσών –δηλαδή 1.982 κυβικών εκατοστών, θα είναι εξοπλισμένος με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, κάτι το οποίο η εταιρεία δουλεύει τουλάχιστον από το 2020.

Το μοντέρνο υπόβαθρο της μοτοσυκλέτας φαίνεται και από τα περιφερειακά σε κοινή θέα. Προσέξτε το ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, αλλά και τις ακτινικές δαγκάνες της Brembo. Την προσοχή μας, τράβηξαν και οι ακτινωτές ζάντες με την ιδιαίτερη σχεδίαση τους, οι οποίες πιθανότατα να υποστηρίζουν και tubeless ελαστικά, καθώς οι ακτίνες εδράζονται στην εξωτερική περίμετρο και όχι στο «κέντρο» της ζάντας.

Από την φωτογραφία που απεικονίζει το μοντέλο από την πίσω όψη του, διακρίνουμε την μορφή των τελικών της εξάτμισης, την χρήση δύο κατακόρυφων φωτιστικών σωμάτων, ενώ στο «κόκπιτ» βλέπουμε την χρήση μιας μεγάλης οθόνης που αντικαθιστά τα όργανα, όπως και δύο ηχείων για το απαραίτητο ηχοσύστημα.

Η μοτοσυκλέτα ανήκει στην οικογένεια των CVO της Harley-Davidson, δηλαδή των κορυφαίων προϊόντων της εταιρείας σε επίπεδο πολυτέλειας και εξοπλισμού. Δεν έχουμε στα χέρια μας περισσότερες πληροφορίες για την έλευση της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη, όμως αν καταφέρει να περάσει τις Euro 5+ προδιαγραφές (και με την βοήθεια του μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων) είναι πολύ πιθανό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 13:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon