.
Κατηγορία Harley Davidson
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 16:33

Harley-Davidson - Spy pics νέου κινητήρα με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων

Δύσκολες οι προδιαγραφές ρύπων για τα αερόψυκτα αμερικανικά «τέρατα».

Μετά από τον κινητήρα Revolution Max της Pan America, τώρα η H-D πιθανόν ετοιμάζει την χρήση της τεχνολογίας μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, και στο αερόψυκτο θηρίο Milwaukee-Eight. To ρεπορτάζ έρχεται εξ Αμερικής, μέσα από μία φωτογραφία που «τσάκωσε» ο Blogger ονόματι Dr. Dan Morel. Σε αυτή, φαίνονται συγκεκριμένες αλλαγές πάνω σε έναν νέο Milwaukee-Eight κινητήρα, απευθείας από το εργοστάσιο.

Στην φωτό, ο κινητήρας φαίνεται να εξπλίζει μία CVO Road Glide και μία Steet Glide, ήτοι τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας. Ο κυβισμός του φτάνει τα 1.982 κ.εκ. και η διαφορά που μαρτυρά αλλαγές στο εσωτερικό του, γίνεται ορατή στο δεξιό καπάκι στροφάλου, το οποίο είναι νέο και φιλοξενεί τα αρχικά VVT. Variable Valve Timing, δηλαδή.

Η χρήση ενός τέτοιου συστήματος σε έναν μεγάλο κινητήρα σαν αυτόν της H-D, έχει απόλυτη λογική. Με την χρήση του μεταβλητού χρονισμού, ο κινητήρας μπορεί να προσαρμοστεί ώστε vα αποδίδει κατά τα προσδοκώμενα, αλλά ταυτόχρονα να υπακούει και στις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων. Η αύξηση του κυβισμού του στα 1.982 κυβικά συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, επιτρέποντας αύξηση ισχύος χωρίς να ακολουθούν και οι ρύποι. Με απλά λόγια, ό,τι κάνουν σχεδόν όλες οι εταιρείες πλέον, στην εποχή των Euro 5+. Είμαστε εν αναμονή για περισσότερες πληροφορίες.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon