.
Κατηγορία Caterham
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 10:13

Caterham 2014 – Η νέα Brutus 750

 

Εισέρχεται στον κόσμο της μοτοσυκλέτας!

 


Η γνωστή βρετανική εταιρία Caterham που κατασκευάζει sport αυτοκίνητα, εισέρχεται στον χώρο των μοτοσυκλετών με τέσσερα νέα μοντέλα. Κορωνίδα της εταιρίας είναι το νέο Brutus που μπορεί να υπερηφανεύεται ως το “SUV” των μοτοσυκλετών. Πρόκειται για ένα τερατάκι με μονοκύλινδρο κινητήρα 750cc με αυτόματη μεταβαλλόμενη μετάδοση τύπου CVT, όπως στα scooter.

Ένα δίτροχο SUV

Είναι μία μοτοσυκλέτα με μεγάλους τροχούς σε φάρδος, έτσι ώστε να με μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην άσφαλτο, αλλά και σε εκτός δρόμου διαδρομές, σαν ένα τζιπάκι. Βέβαια το Brutus θα συγκινήσει περισσότερο τους αναβάτες των Quad - ATV αφού φαίνεται ότι είναι ογκώδες και με παρόμοιες δυνατότητες σε λασπωμένες διαδρομές. Η Brutus τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού της Siemens, έχει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 10 λίτρων ενώ οι διαστάσεις της είναι 2150 x 800 x 1130mm.
Η Caterham παρουσίασε επίσης δύο ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία μπορούν να οδηγηθούν χωρίς άδεια οδήγησης, το Classic E-Bike και το Carbon E-Bike.Το πρώτο έχει δανειστεί στοιχεία από την χρυσή εποχή του βρετανικού μοτοσυκλετισμού, από το 1920 έως το 1960 και μοιάζει με τέτοια μοτοσυκλέτα. Έχει αλουμινένιο πλαίσιο, δισκόφρενα μπροστά και πίσω, κιβώτιο της Shimano Nexus με τρεις ταχύτητες, ενώ κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 36 volt και απόδοσης 250 watt με μπαταρία της Panasonic 12AH lithium.
Το Carbon E-Bike χρησιμοποιεί πλαίσιο από συνδυασμό Carbon και αλουμινίου, έχει και αυτό δισκόφρενα, 8 ταχύτητες με κιβώτιο της Shimano Nexus, ενώ διαθέτει ίδια μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα με το E-Classic.
Αναμένεται από την επόμενη χρονιά να μπουν και τα τρία αυτά μοντέλα στην παραγωγή, με το φθηνότερο να βρίσκεται κοντά στα 10.000euro!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon