.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 21:11

Test - KTM 1290 Super Duke R 2016

 

Αλλαγές; Δεν χρειάζεται το SDR αλλαγές!

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης
 
Καμία αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (2015 & 2014) δεν έχει το 1290 Superduke R του 2016, δείχνοντας τη σιγουριά με την οποία αντιμετωπίζει την υπεροχή του γυμνού κτήνους της η ΚΤΜ. Αφού είναι ακόμα στην κορυφή των Streetfighter μοτοσυκλετών με 1000+ κυβικά... γιατί να το πειράξουμε;
 
Φυσικά εμάς καθόλου δεν μας χάλασε να δοκιμάσουμε και πάλι την μοτοσυκλέτα-εμπειρία ζωής, καθώς βιώσαμε για μία ακόμη φορά τον απίστευτο συνδυασμό υπερβολής και... μικρομετρικού ελέγχου που παρέχει εν αφθονία το Super Duke.
 

Σούζα 1η

watermarked IMG 7323 resize

Τα γράμματα προειδοποιούν. Κρατηθείτε μακριά, κίνδυνος εθισμού. Ποια γράμματα; Το WP μπροστά, και το WP πίσω. Το Brembo μπροστά, το Brembo και πίσω. Το LC8 KTM στον κινητήρα. Ο κυβισμός 1290 (1.301 πραγματικά κ.εκ.) στον προβολέα και στην ουρά. Με μικρά γράμματα, κάτω από τη σέλα, ready to race (anytime). ΚΤΜ Super Duke στον πλαϊνό κεραυνό, και το R να ρέει στο πλαστικό της σέλας του συνεπιβάτη. Oλόκληρο το KTM Superduke 1290cc R, V Twin χώρεσε στο κέντρο του ρεζερβουάρ όπως το βλέπει ο αναβάτης. Κοιτάξτε τώρα τη μοτοσικλέτα, και φανταστείτε την δίχως την προέκταση για την πινακίδα, δίχως καθρέπτες, αλλά και... δίχως όργανα. Ναι. Όπως ήταν το πρωτότυπο THE BEAST, ο προάγγελος του Super Duke παραγωγής.

Σούζα 2η

ktm sdr 2016 action2

Στα 160 χλμ/ώρα, ένα τσίμπημα στη μανέτα και ένα ελαφρύ τράβηγμα στο φαρδύ τιμόνι είναι αρκετά για να σηκωθεί το κτήνος σούζα.

Το φοβερό με το SDR είναι πως πέρα από την κτηνώδη δύναμη, τον αδιανόητα βίαιο χαρακτήρα, και το υπόλοιπο, μακροσκελές ποινικό του μητρώο, το κτήνος από την Αυστρία είναι κατά τα άλλα μια απίστευτα άνετη, εργονομικά άρτια, και πολύ εύκολη στην καθημερινή αστική συμβίωση μοτοσικλέτα! Σέλα άνετη, και χαμηλή ακόμα και για μένα με το 1.70. Οι γωνίες στα γόνατα άριστες για μένα, ίσως λίγο τσιμπημένες για τους ψηλούς. Ποιοτικό το αφρώδες και σωστό το σχήμα της σέλας, θα σας βολέψει ακόμα και όταν ξεμακρύνετε από την πόλη. 

Σούζα 3η

watermarked IMG 7346 resize

Αισθητική παραφωνία στα όργανα, που προέρχονται από το 1190 Adventure, όπου εδράζονται σε βάση, όμως εδώ θα ήθελαν ένα νέο design, ώστε να μπορούν να σταθούν στον αέρα, δίχως το περίγραμμα τους να δείχνει ξεκάρφωτο.

Με πρώτη, σούζα, με δευτέρα... σούζα. Με τρίτη, σούζα, με τετάρτη σούζα... με πέμπτη... με πέμπτη εγώ δεν το σήκωσα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

watermarked IMG 7322 resize

Ποιότητα κατασκευής, Top of the Line. Τόσο στη βαφή, στη συναρμογή των μερών του, στην απουσία και του παραμικρού τζόγου οπουδήποτε, αλλά και στις λεπτομέρειες, όπως ο προφυλακτήρας της αλυσίδας που δεν είναι ίσιος, αλλά αλλάζει δυο φορές κλίση, καθώς κατευθύνεται προς τον πίσω τροχό, αιωρούμενος πάνω από το κτηνώδες μονόμπρατσο ψαλίδι! Κλείνουμε με την πινελιά των Sportmax Sportsmart2, των custom ελαστικών που σχεδίασε η Dunlop μαζί με την ΚΤΜ, ειδικά για το Super Duke R. Special, ε; Ω ναι!

Το φαρδύ τιμόνι παρέχει τις λαβές που χρειάζεσαι για τέλειο έλεγχο, κόβει πολύ και βολεύει στις μανούβρες, ενώ οι διακόπτες είναι άψογα εργονομικοί. Ο συμπλέκτης είναι ελαφρύς, όσο και ακριβής, και χρειάζεται μόλις ένα δάχτυλο για οποιαδήποτε χρήση, ενώ το κιβώτιο είναι αθόρυβο.

Και DRL – Daytime Riding Light έχουμε, ενώ ο προβολέας ανάβει αυτόματα όποτε πέσει το φως! Λαμπτήρες τεχνολογίας LED θα βρείτε τόσο στο minimal πίσω φωτιστικό σώμα, όσο και στα φλας.

Τα όργανα ξεχειλίζουν πληροφορία, επιτρέποντας στον αναβάτη να συγκεντρώσει στην ίδια οθόνη τις ενδείξεις που εκείνος θέλει!

Σούζα 4η

ktm sdr 2016 action13

Βρε κάτσε κάτω! Τίποτα εκείνο. Είναι να μην το λατρέψεις; Με τα Sportsmart2 βρίσκει πρόσφυση σχεδόν παντού, σηκώνοντας βίαια τον μπροστινό τροχό, σπινάροντας λυσσασμένα την ίδια στιγμή.

Παράπονο έχουμε από τον τρόπο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των Traction Control και ABS, καθώς κάθε φορά που θα κλείσετε το διακόπτη, είτε πιέσετε το kill switch, ABS και Traction Control θα επανέλθουν σε λειτουργία, για λόγους ασφαλείας. Για να τα απενεργοποιήσει ο αναβάτης, χρειάζεται να έχει θέσει τον κινητήρα σε λειτουργία, να έχει νεκρά στο κιβώτιο, και το γκάζι κλειστό. Κατόπιν, χρειάζονται περίπου 20-30 δευτερόλεπτα για να μπει στα αντίστοιχα μενού, πιέζοντας κουμπιά, κρατώντας άλλα πατημένα, κλπ. Ευτυχώς, η ΚΤΜ έχει στον κατάλογο των power parts της ένα μαγικό καλώδιο (Dongle) που κουμπώνει στα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας, επιτρέποντας στο SDR να κρατάει μόνιμα στη μνήμη του τις επιλογές του αναβάτη σε TC&ABS. 

watermarked IMG 7329 resize

Η ΚΤΜ επέλεξε να εξελίξει τον κινητήρα του Superbike 1190 RC8 R, για το γυμνό της κτήνος, με απώτερο σκοπό μια χορταστική καμπύλη ροπής -αφού η δύναμη δεν έλειπε από το RC8 R. Με μεγαλύτερη κατά 2,5χλστ. διαδρομή, ο V2 των 75 μοιρών και 1.301 κυβικών εκατοστών (και βάρους 62 κιλών, από τους ελαφρύτερους μεγάλους V2 στον κόσμο) ξερνάει ασύλληπτη ροπή με το καλημέρα, με την απόδοση της να κορυφώνεται μόλις στις... 6.500σαλ. με μια τιτάνια γροθιά 14,7 ολάκερων κιλών!

Σούζα 5η

ktm sdr 2016 action16

Εκεί που καταλαβαίνεις τη δύναμη είναι όταν σε γνωστές σου διαδρομές, ανακαλύπτεις πως φρενάρεις μανιασμένα πριν από κάθε στροφή, γιατί έχεις μαζέψει σε ανύποπτο χρόνο ΠΟΛΛΑ περισσότερα χιλιόμετρα από ότι συνήθως.

Στην κεφαλή βρίσκουμε δύο μπουζί, για καλύτερη καύση, λιγότερους ρύπους και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Ο συμπλέκτης είναι υδραυλικός και μονόδρομος, αποτρέποντας τις αναπηδήσεις του πίσω τροχού στα απότομα και διαδοχικά κατεβάσματα.

Η ΚΤΜ ανακοινώνει απόδοση 180hp στον στρόφαλο για το SDR, απόδοση που έρχεται στις 8.870σαλ.. Εντυπωσιακή είναι η μικρή κατανάλωση καυσίμου του κτήνους της ΚΤΜ, αφού κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η μέση τιμής της κυμάνθηκε στα 7,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα! Με αυτή την κατανάλωση τα 18 λίτρα αρκούν για αυτονομία 236 χιλιομέτρων. Τα διαστήματα service έχουν επιμηκυνθεί σε σχέση με το RC8 R, και βρίσκονται πλέον στα 15.000 χιλιόμετρα.

Σούζα 6η

ktm sdr 2016 action17

Οδηγώντας με μισό γκάζι, το SDR γίνεται το ταχύτερο όχημα στην πόλη, ευέλικτο και αστραπιαίο σε επιτάχυνση, εξαφανίζοντας κίνηση και μποτιλιάρισμα, κάνοντας τον αναβάτη να γελάει δυνατά μέσα από το κράνος, με τα τρελά σουζίδια που τραβάει κάθε ώρα και στιγμή.

Το γύρισμα του γκριπ του γκαζιού στέλνει σήμα σε μια υπολογιστική μονάδα, που... προωθεί την εντολή σας στις πεταλούδες. Όπως έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν και με αντίστοιχα συστήματα, αυτή δεν είναι μια ξερή, αυτούσια προώθηση της επιθυμίας του αναβάτη, καθώς η υπολογιστική μονάδα προσθέτει έξτρα παραμέτρους στην εξίσωση, “ερμηνεύοντας” και... βελτιώνοντας τις επιθυμίες του αναβάτη. Στόχο αυτής της επεξεργασίας, η βέλτιστη παροχή γκαζιού στις εκάστοτε συνθήκες, δίχως κομπιάσματα, σκορτσαρίσματα, αλλά και αθέλητες σούζες. Κάποια ride by wire συστήματα μπορεί να γίνουν ενοχλητικά ή ακόμα και επικίνδυνα, καθώς αυτό που θέλει ο αναβάτης στο άνοιγμα του γκαζιού δεν έχει σχέση με αυτό που τελικά παίρνει. Το ride by wire του SDR ευτυχώς για όλους δεν έχει τέτοια ελαττώματα, παρέχοντας αυτό που ζητάει ο αναβάτης, ταχύτατα και δίχως αλλοιώσεις.

ktm sdr 2016 action20

Το μπροστινό μέρος βεντουζώνει στην άσφαλτο, γεμίζοντας εμπιστοσύνη τον αναβάτη, και οι κλίσεις που μπορείς να πάρεις είναι εξωπραγματικές!

Το ABS σύστημα της Bosch εξελίχθηκε μαζί με τη βοήθεια και τις επιθυμίες της ΚΤΜ, και διατίθεται στο στάνταρ εξοπλισμό του SDR. Χρησιμοποιεί τη γνωστή μονάδα 9ME, με τελευταίας γενιάς λογισμικό, μπορεί να απενεργοποιηθεί, ή ακόμα και να απενεργοποιηθεί μόνο στον πίσω τροχό (επιλογή Supermoto), επιτρέποντας στον αναβάτη το ελεγχόμενο ντριφτάρισμα, παράλληλα εξαλείφοντας τον κίνδυνο για χάσιμο του μπροστινού τροχού. Τι λείπει εδώ; Το Cornering ABS του νεότερου 1290 GT, ενώ η Bosch έχει έτοιμο και το νεώτερης γενιάς ABS 10 που πιθανότατα θα δούμε φορεμένο στα μοντέλα του 2017.

Όποτε αποφασίσεις να αρχίσεις τις ασκήσεις ακριβείας, το Superduke θα σε συντροφεύσει δίχως ξεσπάσματα, με γραμμική απόδοση, όσο κρατάς το γκάζι σταθερό, και με δυνατότητες για να κάνεις Stunts Παγκοσμίου!

Σούζα 7η

watermarked IMG 7349 resize

Οι 3 χάρτες είναι οι Street, Sport και Rain. Στους πρώτους δύο, η ονομαστική απόδοση παραμένει ίδια, στους 180 ίππους, αλλά με διαφορετική απόκριση γκαζιού, ενώ στο Rain, η απόδοση μειώνεται στους 100 ίππους, με ακόμα πιο γλυκιά απόκριση στο γκάζι. Με τους χάρτες, αλλάζει επίσης και το ποσοστό του γλιστρήματος του πίσω τροχού που επιτρέπει το Traction Control. Το Traction Control δουλεύει απίστευτα γλυκά στο 1290, δίχως κομπιάσματα όταν χάνεται η πρόσφυση, με τον αναβάτη να αισθάνεται μεν ώθηση, δίχως όμως να ανεβαίνουν οι στροφές με τρόπο που θα κάνει το πίσω ελαστικό να σπινάρει. Εσείς μπορεί να μην παίρνετε χαμπάρι πως το Traction Control δουλεύει, με μόνη ένδειξη για τον αναβάτη το κίτρινο-πορτοκαλί φως που αναβοσβήνει όταν το MTC κάνει δουλειά. Το MTC λαμβάνει ακόμα υπόψη του και την πλάγια κλίση της μοτοσικλέτας, δουλεύοντας αυστηρότερα όταν είστε πλαγιασμένοι, πραγματικά άγρυπνος φρουρός της πρόσφυσης! Τέλος, ο αναβάτης μπορεί επίσης να βγάλει εκτός λειτουργίας το Traction Control (απολαύστε υπεύθυνα).

Το κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο με τις αναλογικές ενδείξεις συνοδεύουν δύο ψηφιακές οθόνες τοποθετημένες εκατέρωθεν. Στη δεξιά οθόνη θα βρείτε ενδείξεις για κοντέρ, στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία, ταχύτητα κιβωτίου, mode οδήγησης (Street, Sport, Rain), και στην αριστερή έχουμε ένα σκασμό ενδείξεις (ολικός και μερικοί χιλιομετρητές, θερμοκρασία κινητήρα, θερμοκρασία περιβάλλοντος, βολτάζ μπαταρίας, μέση ωριαία ταχύτητα, στιγμιαία και μέση κατανάλωση, εναπομείναντα χιλιόμετρα μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, κλπ.) με τον αναβάτη να μπορεί να αλλάξει τα πάντα, και να φτιάξει τα δικά του… favorites.

ktm sdr 2016 action4

Αν χουφτώσεις αποφασιστικά το γκάζι από εκκίνηση, και καταφέρεις να κρατηθείς πάνω του, και να μην κάνεις τριπλό backflip και πενταπλό τόλουπ, υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσεις στο επόμενο φανάρι μέσα σε καπνούς από λιωμένο λάστιχο, και κοιτώντας στους καθρέπτες να δεις πίσω τα αυτοκίνητα να έχουν μόλις ξεκινήσει από το προηγούμενο φανάρι.

Σούζα 8η

watermarked IMG 7663 resize

Πλαίσιο ατσάλινο, τύπου χωροδικτύωμα, υπέρ-ελαφρύ στα 9,2 κιλά αλλά και όσο άκαμπτο χρειάζεται ο αναβάτης, για να πιέσει ακόμα και σε ρυθμούς αγώνα.

Μπροστά, ένα ανάποδο πιρούνι 48χλστ. της WP με απόλυτα ξεχωριστές ρυθμίσεις στα καλάμια (από το αριστερό ρυθμίζεται η απόσβεση συμπίεσης, και από το δεξί η απόσβεση επαναφοράς) ενώ στο μονόμπρατσο ψαλίδι βρίσκουμε ένα μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας.

Εκεί που ξενερώνεις λίγο (και αρχίζει ο κίνδυνος της υπερβολής από μέρους σου) είναι όταν αρχίζεις να συνειδητοποιείς το πόσο ΑΛΛΟΥ βρίσκεσαι με την δύναμη και τις ικανότητες που σου παρέχει το SDR, καθώς πλέον σταματούν να σε ικανοποιούν / συγκινούν όλα όσα ικανοποιούν τον μέσο αναβάτη. Αφού μπορείς να κάνεις εξωπραγματικά πράγματα... καταλήγεις να τα κυνηγάς, για να τα βιώσεις ξανά και ξανά. Εθισμός που θέλει προσοχή, και αν είναι δυνατόν περιβάλλον ασφαλές -πιστούλα κανείς;

watermarked IMG 7324 resize

Σούζα 9η

Οι πολυρυθμιζόμενες αναρτήσεις (στο πίσω αμορτισέρ βρίσκει κανείς ακόμα και ξεχωριστό κύκλωμα για τη ρύθμιση της γρήγορης και της αργής απόσβεσης συμπίεσης) μπορούν να έρθουν απολύτως στα μέτρα κάθε αναβάτη, και να γίνουν από άνετες, εξαιρετικά σφιχτές, ανάλογα και με το πεδίο δράσης σας.

Κι αν ακούτε κάποιους να λένε πως δεν μπορούν να κάνουν τους αναμενόμενους χρόνους στις επιταχύνσεις με το SDR, πιστέψτε τους. Θέλει ικανότητες κορυφαίου ντραγκστερά για να μην σηκωθεί λαμπάδα στο τέρμα γκάζι από σταματημένο.

Δύο δίσκοι 320χλστ. μπροστά με monoblock τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της κορυφαίας σειράς M-50 της Brembo, κομπλέ με ακτινική τρόμπα φρένου, και στάνταρ δικάναλο ABS. Ρυθμιζόμενες είναι και οι δύο μανέτες, τόσο του φρένου, όσο και του συμπλέκτη.

Το SDR έρχεται με στάνταρ αμορτισέρ τιμονιού της WP, το οποίο κάνει άριστη δουλειά πιάνοντας τον ταύρο από τα κέρατα όταν εκείνος είναι έτοιμος να αρχίσει το ροντέο. Μικρό παράπονο, το γεγονός πως δεν ρυθμίζεται.

watermarked IMG 7352 resize

Tα νέα Dunlop Sportsmart2 διαθέτουν τις τεχνολογίες JLB (Jointless Belt), MTC (Multri-Tread-Compound) και JLT (Jointless Tread Technology), ώστε να προσφέρουν ουδέτερο κράτημα, φοβερή σταθερότητα, και άριστη πρόσφυση, τόσο σε κρύο καιρό, όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα, στοχεύοντας στις επιδόσεις σε δρόμο, αλλά και πίστα.

Ελιξήριο νεότητας, φάρμακο γέλιου, ένεση αδρεναλίνης, τρόμος και έλεγχος μαζί, αστείρευτες ικανότητες και δυνατότητες, 160 καθαρόαιμα άλογα ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ και σχεδόν 15 κιλά ροπής. Κάθε μέρα, όλη μέρα Super Duke.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μοντέλο ΚΤΜ 1290 Super Duke R
Αντιπρόσωπος KTM SEE
Τιμή (euro) 16.900
Εγγύηση 2 Χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος, V 75°, 8βάλβιδος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός(cc.) 1301
Διάμετρος χ διαδρομή 108 x 71
Συμπίεση (:1) 13,2
Τροφοδοσία ψεκασμός της Keihin EMS με σώματα ψεκασμού 56Mm και σύστημα Ride by Wire με τρεις χάρτες ηλεκτρονικής ανάφλεξης
Σύστημα εξαγωγής 2 σε 1
Λίπανση  Τρεις αντλίες λαδιού
Εκκίνηση  μίζα
Συμπλέκτης υγρός πολύδισκος με σύστημα anti hopping (PASC)
Κιβώτιο 6 σχέσεις
Πρωτεύουσα σχέση Δ.Α.
Τελική μετάδοση Δ.Α.
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο τύπου χωροδυκτίωμα με σωλήνες στρογγυλής διατομής
Μήκος (mm) 2.104
Πλάτος (mm) 793
Ύψος  (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1.482
Γωνία κάστερ (°) 25
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm) 835
Απόσταση εδάφους (mm) 140
Βάρος (kg)  189
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα lt) 18
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της WP, διάμετρος 48m, διαδρομή 125mm, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς
Πίσω Μονό αμορτισέρ μοχλισμού της WP, προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή 156
   
Φρένα  
Μπροστά 2 δίσκοι διαμέτρου 320mm με δαγκάνες 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης της Brembo Μ50 και δικάναλο συνδυασμένο σύστημα πέδησης και ABS της Bosch 9Μ
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 267mm με δαγκάνα 2 εμβόλων και δικάναλο συνδυασμένο σύστημα πέδησης και ABS της Bosch 9Μ
   
Τροχοί  
Μπροστά 120/70-17 Dunlop Sportmax Sportsmart 2
Πίσω 190/55-17  Dunlop Sportmax Sportsmart 2
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 180 /8.870
Ροπή στον τροχό (kg/rpm)  14,7 / 6.500
Ισχύς πραγματική (hp/rpm) 159,65 / 9.700
Ροπή πραγματική (kg/rpm)  Δ.Α.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές & λεπτομερειών

Φωτογραφίες και Βίντεο δυναμομέτρησης

ktm sdr 2016 action28

Πρώτα βγάζουμε το Traction Control εκτός λειτουργίας.

ktm sdr 2016 action7

Και έπειτα ξεκιναέι το πανηγύρι. Ευχαριστούμε Power House!

ktm sdr 2016 action23

157,12 αλογάκια στον τροχό... να τ' αφήσω;

Δείτε παρακάτω το βίντεο της δυναμομέτρησης, και ακούστε ήχο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 21:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - KTM Duke 690 ABS / Duke 690 R ABS - Αποστολή Test - KTM 690 Duke 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon