.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 07:51

Givi S510 D-Charge – Νέο αξεσουάρ φόρτισης και συντήρησης της μπαταρίας

Η γνωστή ιταλική εταιρεία φέρνει ένα νέο προϊόν το οποίο συνδυάζει λειτουργίες φόρτισης και συντήρησης φόρτισης, όντας συμβατό με τις παραδοσιακές μπαταρίες μολύβδου-οξέος αλλά και λιθίου.

Η γκάμα των αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες και σκούτερ που παράγει η GIVI είναι τεράστια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις χίλιες προτάσεις (!) που απαιτούν συγκεκριμένη ταξινόμηση για να διευκολυνθεί η αναζήτηση τους. Υπάρχουν αξεσουάρ αφιερωμένα στην άνεση οδήγησης, την ασφάλεια, τα πρόσθετα φορτία, την προστασία του οχήματος και άλλα... αλλά το στοιχείο συντήρησης εξακολουθεί να λείπει.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το D-Charge, του οποίου ο σχεδιασμός καθιστά δυνατή την επίτευξη φόρτισης/συντήρησης, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και τέσσερις φορές και επιτυγχάνοντας μέγιστη απόδοση όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Προορίζεται κυρίως για τον τομέα των δίτροχων, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά που το καθιστούν κατάλληλο για λειτουργία με άλλα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων.

Συμβατότητα

Το αξεσουάρ που προτείνει η GIVI είναι συμβατό με όλους τους τύπους παραδοσιακών μπαταριών 12 V (Lead-Acid, MF, GEL AGM) και με μπαταρίες λιθίου τελευταίας γενιάς 12 V με τεχνολογία Lithium-Ion ή Li-FePO4, από 1,2 Ah έως 100 Ah.
Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας επιτρέπει την ενεργοποίηση της λειτουργίας POLAR, μια δυνατότητα που επιτρέπει τη σωστή φόρτιση ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μπαταρίες λιθίου

Ο αλγόριθμος φόρτισης και συντήρησης που διαχειρίζεται αυτόν τον τύπο μπαταρίας λειτουργεί σε 7 κύκλους με έναν έξυπνο, 100% αυτόματο τρόπο. Οι κύκλοι που υποδεικνύονται είναι: αρχικοποίηση, ανάκτηση (ξεκινώντας από το ελάχιστο 1,25 V), ελαφριά φόρτιση, κύρια φόρτιση, ανάλυση, συντήρηση και εξισορρόπηση.

Μπαταρίες μολύβδου-οξέος

Ο αλγόριθμος φόρτισης και συντήρησης που χειρίζεται τις συμβατικές μπαταρίες ακολουθεί έναν παρόμοιο αυτοματισμό με αυτόν που περιγράφηκε παραπάνω, προσθέτοντας έναν σημαντικό κύκλο, εκείνο της αποθείωσης. Εν ολίγοις, μέσω μιας διαδικασίας που χρησιμοποιεί παλμούς ρεύματος, τα θειικά άλατα αφαιρούνται από τις πλάκες μολύβδου (αυτοί είναι οι κρύσταλλοι που βλάπτουν την ηλεκτροχημική διαδικασία), επαναφέροντας τη μπαταρία στη λειτουργικότητά της.

Ασφάλεια

Τα παραπάνω, γίνονται χωρίς σπινθήρες, ενώ παρούσα είναι και η προστασία από αντίστροφη πολικότητα, βραχυκύκλωμα, υπερφόρτωση και υπερθέρμανση.

Θα το βρείτε σύντομα στο MotoMarket.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon