.
Κατηγορία Αναρτήσεις
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 09:47

Öhlins Smart EC 2.0 – Δεύτερη γενιά πρωτοποριακών ημι-ενεργών αναρτήσεων

Η νέα σειρά αναρτήσεων της Öhlins είναι διαθέσιμη για τις κορυφαίες σπορ μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Το σύστημα ανάρτησης Öhlins Smart EC 2.0 περιλαμβάνει πιρούνια, αμορτισέρ, σταμπιλιζατέρ και λογισμικό Öhlins. Στόχος του είναι να βελτιώσει την ασφάλεια, τις επιδόσεις αλλά και την αίσθηση κατά τη διάρκεια της οδήγησης, οπουδήποτε κι αν γίνεται αυτή: στον δρόμο, στην πίστα, εκτός δρόμου.

Αναπτύχθηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Upplands Vasby της Σουηδίας και έρχεται να αναβαθμίσει την πρώτη γενιά Smart EC που τη γνωρίσαμε το 2015 στο ντεμπούτο της στη Yamaha YZF-R1M. Έκτοτε το σύστημα εξελίχθηκε με τη συνεργασία της ομάδας Yamaha WorldSBK.

Οι ημι-ενεργές αναρτήσεις της Öhlins αναλύουν το μέγεθος της απόσβεσης που χρειάζεται περισσότερο από 100 φορές το δευτερόλεπτο, προσαρμόζοντας τη λειτουργία του πιρουνιού, του αμορτισέρ και του σταμπιλιζατέρ στις ακριβείς ανάγκες και ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης εκείνη τη στιγμή.

Η ηλεκτρονική της διαχείριση μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο θέσεις (modes) για πίστα, Τ1 (σλικ λάστιχα) και Τ2 (λάστιχα δρόμου), καθώς και σε θέση Δρόμου, R1, προσαρμόζοντας αυτόματα τις αναρτήσεις στις συνθήκες σε πραγματικό χρόνο,

Παράλληλα, η πρωτοποριακή ρύθμιση OBTi επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίσει την ανάρτησή του βάσει “στόχων” αντί για “κλικ”. Για την πίστα υπάρχουν τρεις στόχοι: Είσοδος στροφής, Φρενάρισμα και Επιτάχυνση. Ο κάθε ένας από αυτούς μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά και ανεξάρτητα από τους άλλους, λύνοντας τα χέρια του αναβάτη που δεν έχει τεχνική εμπειρία από ρύθμιση αναρτήσεων.

Οι ημι-ενεργές αναρτήσεις Öhlins Smart EC 2.0 είναι διαθέσιμες για τοποθέτηση στις παρακάτω μοτοσυκλέτες:

Aprilia RSV4
Ducati Multistrada
Ducati Panigale
Honda CBR1000 SP
Yamaha YZF-R1M

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη λειτουργία και τα οφέλη τους εδώ.

Extra Products
Καλλιρρόης 55, Νέος Κόσμος
Αθήνα, Αττική 11743
Τηλ: 210-9213286-7

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 09:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon