.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 16:02

Yamaha: Εργοστασιακό Turbo Kit για YXZ1000R! +60% δύναμη (+video)

 

O Stefan Peterhansel αγωνίζεται με το turbo YXZ και σχολιάζει!

 

Σας έφερε φέτος ο Άγιος Βασίλης ένα YXZ1000R και εσείς το βρήκατε λίγο αδύναμο; Κανένας λόγος ανησυχίας! Η Yamaha φρόντισε για εσάς με την δημιουργία του GYTR turbo kit, ειδικά για το sport side by side μοντέλο της, με στόχο, τι άλλο, την διασκέδαση!

Το turbo kit έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε πίστα, οπότε ξεχάστε το τέρμα γκάζι σε ατελείωτες ευθείες και αυξάνει την ισχύ του τρικύλινδρου μοτέρ των 998 κ.εκ. έως και 60%.... Η Yamaha δεν ανακοινώνει επίσημα ισχύ για το ατμοσφαιρικό YXZ1000R, στο διαδίκτυο ωστόσο, βρήκαμε βελτιωτές που κάνουν λόγο για 80 περίπου πραγματικούς ίππους και 7,2 κιλά ροπής. Οπότε, θεωρητικά το +60% μας δίνει περίπου 48 επιπλέον ίππους για μέγιστη συνολική απόδοση 128 ίππων. Αντίστοιχα το νούμερο για τη ροπή ανεβαίνει κατά τέσσερα περίπου κιλά στα 11,52!

yamaha YXZ1000E turbo kit 2

Αλλαγές στο κιβώτιο για να αντέξει την επιπλέον δύναμη του μοτέρ δεν χρειάζονται, ούτε στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο των πέντε σχέσεων, αλλά ούτε σε εκείνη με το ημι-αυτόματο (οι αλλαγές πραγματοποιούνται από «αυτάκια» στο τιμόνι και στο σειριακό κιβώτιο έχει προστεθεί και quick shifter, όπως στις μοτοσυκλέτες).

To kit εξελίχθηκε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοτέρ, παρουσιάζεται πλήρες και αποτελείται από μία τουρμπίνα της Garrett (GT2860RS), intercooler, σφυρήλατες μπιέλες, νέα πολλαπλή εξαγωγής, σωλήνα σιλικόνης για τον αέρα που ταιριάζει στο νέο, διαφορετικό φιλτροκούτι και φίλτρο αέρα (donaldson), μεταλλικά σωληνάκια για το κύκλωμα του λαδιού και διαφορετική ECU.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον ανεπανάληπτο και 13 φορές νικητή του Dakar, Stéphane Peterhansel, ο οποίος έλαβε μέρος στον γαλλικό αγώνα «Plaines & Vallées» πέρσι, με ένα τουρμπάτο YXZ1000R, πριν από την επίσημη διάθεση του kit.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Γάλλος κέρδισε στη κλάση που συμμετείχε. Όπως θα δείτε και εσείς ο Peterhansel αναφέρει χαρακτηριστικά πως περισσότερο από την αύξηση στη δύναμη, εντύπωση του έκανε η ροπή που διαθέτει πλέον το YXZ1000R, αλλά και ο γραμμικός τρόπος απόδοσης που δεν διαφέρει ουσιαστικά από εκείνον ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα, κάτι που βοηθά σημαντικά στην εκμετάλλευση της επιπλέον δύναμης.

Άγιε Βασίλη του χρόνου θέλουμε και ένα τέτοιο, παρακαλώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 16:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon