.
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 10:41

Αφιέρωμα – Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα NIU

Με αφορμή το δεύτερο κύκλο κινήτρων για την αγορά οχημάτων μηδενικών ρύπων, Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, εξερευνούμε τη γκάμα των ηλεκτρικών scooter της NIU.

niu2.jpg

KQi3 Sport/Pro

Ξεκινώντας από τα μικρότερα μέλη της οικογένειας της NIU, συναντάμε πρώτα τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας και το KQI3 σε δυο εκδόσεις Sport και Pro. Η κοινή μέγιστη ταχύτητα είναι στα 25χλμ/ώρα με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα να είναι στα 300/350w. Η διαφοροποίηση στα δυο μοντέλα έγκειται ακόμα στη μπαταρία που επηρεάζει αλυσιδωτά αυτονομία, βάρος και χρόνο φόρτισης. Έτσι, η Sport έκδοση των 365Wh προσφέρει περί τα 40χλμ αυτονομίας με το βάρος να είναι στα 18,5 κιλά και 5 ώρες να απαιτούνται για την επαναφόρτιση του. Αντίστοιχα, στην Pro έκδοση έχουμε μπαταρία 486Wh, με την αυτονομία να είναι στα 50+ χλμ, το βάρος στα 20 κιλά και τον χρόνο φόρτισης στις 6 ώρες. Τέλος, αμφότερες οι εκδόσεις του KQi3 απαιτούν από τον αναβάτη τους ηλικία 14 ετών και άνω. Οι τιμές είναι στα 599 ευρώ και 699 ευρώ για την Sport και Pro έκδοση, αντίστοιχα.

niu3.jpg

UQi GT Standard/Extended

Ανεβαίνοντας κατηγορία, βρίσκουμε τη σειρά UQi και το GT και πάλι σε δυο εκδόσεις. Η τελική είναι κοινή στα 45χλμ/ώρα όπως και η ισχύς των ηλεκτροκινητήρων στα 1.500w με τη βασική διαφορά να είναι και πάλι η μπαταρία που επιδρά στην αυτονομία αλλά το χρόνο φόρτισης. Έτσι, η Standard έκδοση χρειάζεται 6 ώρες φόρτιση προσφέροντας αυτονομία 60χλμ. ενώ η Extended θα χρειαστεί 8 ώρες στην πρίζα για τα 80+ αυτονομίας. Οι τιμές είναι στα 2.490 ευρώ για τη Standard και 2.890 ευρώ για την Extended έκδοση.

niu4.jpg

MQi+ Sport Standard/Sport Extended

Τα MQi+ αποτελούν στις βασικές μορφές τους alter ego των UQi GT, έχοντας όμως πιο επιθετική και «scooter» αισθητική. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ίδια με τα UQi+ με τη διαφοροποίηση να είναι και πάλι η μπαταρία, με τη Standard έκδοση να χρειάζεται 6 ώρες φόρτιση προσφέροντας αυτονομία 60χλμ. και την Extended να περνάει 8 ώρες στην πρίζα για τα 80+ αυτονομίας. Οι τιμές είναι στα 2.290 ευρώ για τη Standard και 2.790 ευρώ για την Extended έκδοση.

niu5.jpg

MQi+ GT Standard/Extended

Το παιχνίδι της σειράς MQi+ ανεβαίνει επίπεδο στις GT εκδόσεις. Πλέον, η τελική είναι στα 70χλμ/ώρα με την ισχύ του κινητήρα στις 3.000w. Η Standard έκδοση προσφέρει 70-90χλμ αυτονομίας με τα 60χλμ να χρειάζονται 3 ώρες φόρτισης. Με τη σειρά της, η Extended έκδοση έχει αυτονομία 110+ χλμ. αυτονομίας και 3 φόρτισης για τα 80 πρώτα χιλιόμετρα. Η Standard έκδοση είναι στις 3.990 ευρώ και η Extended στις 4.790 ευρώ

niu6.jpg

MQi GT EVO Standard

Η ναυαρχίδα των MQi+ είναι το GT EVO. H τελική του ηλεκτρικού scooter είναι στα 100χλμ./ώρα με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 5.000w. Η αυτονομία του θα καλύψει άνετα τις αστικές μετακινήσεις, καθώς αναφέρεται στα 60-75χλμ. Η μπαταρία φορτίζει για τα πρώτα 50χλμ. σε 3 ώρες, ενώ ο χρόνος πλήρους φόρτισης της διπλής μπαταρίας είναι στις 5 ώρες. Η τιμή του MQi GT EVO είναι στις 5.190 ευρώ.

niu7.jpg

NQi Sport Standard/Extended

Η σειρά NQi έχει τελική στα 45χλμ/ώρα όπως και ισχύ ηλεκτροκινητήρων στα 1.500w/1.800w με βασική διαφορά να είναι και πάλι η μπαταρία που επιδρά στην αυτονομία αλλά το χρόνο φόρτισης. Έτσι, η Standard έκδοση χρειάζεται 6 ώρες φόρτιση προσφέροντας αυτονομία 50+χλμ. ενώ η Extended θα χρειαστεί 6 ώρες στην πρίζα για τα 60+ χλμ. αυτονομίας. Οι τιμές είναι στα 2.590 ευρώ για τη Standard και 3.590 ευρώ για την Extended έκδοση.

niu8.jpg

NQi GTS Standard/Extended

Το NQi GTS είναι η ισχυρότερη έκδοση της σειράς με τον κινητήρα των 3.000w να προσφέρει τελική ταχύτητα της τάξης των 70χλμ./ώρα. Η αυτονομία του φτάνει τα 110+ χλμ. με τη φόρτιση να απαιτεί 3 ώρες. Στην Extended έκδοση, η αυτονομία φτάνει τα 125χλμ. με τις 4 ώρες στην πρίζα να φέρνουν τα πρώτα 100χλμ. αυτονομίας. Οι τιμές είναι στα 4.190 ευρώ για τη Standard και 5.290 ευρώ για την Extended έκδοση.

niu9.jpg

NQi GT Sport Cargo/Pro Cargo

Η Cargo πρόταση της NIU οικογένειας είναι και εκείνη που απευθύνεται στον επαγγελματία, με την «κομμένη» σέλα να δίνει καλύτερες δυνατότητες φόρτωσης. Η Sport Cargo έχει τελική 70χλμ./ώρα χάρη στα 3.000w του ηλεκτροκινητήρα. Η φόρτιση θέλει 4 ώρες για τα 90 πρώτα χιλιόμετρα της αυτονομίας που μπορεί να φτάσει και τα 110. Η Pro έκδοση θα πάει τον επαγγελματία αναβάτη ακόμα πιο μακριά, με την αυτονομία να φτάνει τα 140 χιλιόμετρα. Η Sport έκδοση είναι στις 4.390 ευρώ και η Pro στις 5.390 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα Scooter της NIU έχουν GPS tracker που συνδέεται με δορυφόρο και όχι με κάρτα sim, ενώ περισσότερες πληροφορίες για όλα τα μοντέλα καθώς και την πλούσια χρωματική τους ποικιλία, μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 12:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon