Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 10:45

Suzuki - Ντοκιμαντέρ για την αγωνιστική της ιστορία - 2ο επεισόδιο - 10 Συνεχόμενοι τίτλοι ΜΧ - VIDEO

Δείτε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, το δεύτερο στη σειρά για την αγωνιστική μοτό-ιστορία της Suzuki. Κι ενώ στο πρώτο μέρος παρακολουθήσαμε την έναρξη της αγωνιστικής ενασχόλησης του Hamamtsu στα ασφάλτινα GP, το δεύτερο ντοκιμαντέρ ασχολείται με το Motocross, και με τους 10 Παγκόσμιους τίτλους της ιαπωνικής φίρμας μεταξύ 1975-1984.

Όπως και στο πρώτο μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ για την αγωνιστική ιστορία της Suzuki, έτσι και στο δεύτερο, θα δείτε εκτός από βίντεο εποχής και πρόσφατες συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της έναρξης της αγωνιστικής ιστορίας της Suzuki στο χώμα, τους αναβάτες που έφεραν στη φίρμα τους πρώτους της Παγκόσμιους Τίτλους στο ΜΧ.

Η αρχή έγινε το 1965, όπου η Suzuki έγινε ο πρώτος Ιάπωνας κατασκευαστής που συμμετείχε σε Διεθνείς Αγώνες Motocross.

Η εταιρεία είχε πολλά να μάθει, καθώς όπως λένε και οι άνθρωποι της Suzuki γελώντας στο ντοκιμαντέρ, η πρώτη ΜΧ μοτοσυκλέτα της εταιρείας, το RH65 ήταν... "απαίσια", και τα αποτελέσματα... "καταστροφικά"!

Όμως η επιμονή, η έρευνα και η εξέλιξη της Suzuki, έφεραν δραματικές βελτιώσεις στις αγωνιστικές ΜΧ μοτοσυκλέτες της, με αποτέλεσμα η εταιρεία του Hamamatsu να πάρει τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο της το 1970.

Η συνέχεια ήταν θριαμβευτική, με τη Suzuki να κερδίζει 10 συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών στην κατηγορία 125 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ, μεταξύ 1975 και 1984, με αναβάτες θρύλους όπως ο Geboers, o Gaston Rahier, o Brad Lackey, o Harry Everts, ο Akira Watanabe, o Michele Rinaldi, ο Roger De Coster, κ.α..

Απολαύστε παρακάτω τους αναβάτες και τους μηχανικούς της εποχής να αφηγούνται τις πρώτες μέρες δόξας της εταιρείας στο Motocross, ενώ αν σας ξέφυγε δείτε οπωσδήποτε και το πρώτο μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ για την αγωνιστική ιστορία της Suzuki, που ασχολείται με τα GP, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 15:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube