.
Κατηγορία Hyosung
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 17:50

Test - Hyosung Bobber GV300S 2023

Εμφάνιση με ουσία

Το μικρό Bobber της Hyosung δείχνει ότι στην Κορέα ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά, καθώς μιλάμε για μία αξιόλογη μοτοσυκλέτα.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Hyosung Bobber GV300S 2023 Τιμή: 4.999 ευρώ

Φυσικά το μεγάλο ατού του GV300S είναι η bobber εμφάνισή του που τραβά το βλέμμα των περαστικών. Κλασικός στογγυλός προβολέας, ρεζερβουάρ σε σχήμα δάκρυ, σέλα που δεν εφάπτεται στο ρεζερβουάρ και μια «αλήτικη» θέση οδήγησης σε ένα προσεγμένο μοντέλο, μια μικρή Harley όπως τη χαρακτήρισε ένας οδηγός αυτοκινήτου στη διάρκεια της δοκιμή μας, ένας τίτλος που αναδεικνύει αλλά και ταυτόχρονα αδικεί το V2 της Hyosung.

HoyTest2.jpg

Η Hyosung είναι από τις λίγες πλέον εταιρίες που διαθέτουν V2 κινητήρα καθώς οι περισσότεροι προσανατολίζονται στον πιο οικονομικό, σε κατασκευή και συντήρηση, δικύλινδρο σε σειρά. Ο δικύλινδρος της κορεάτικης εταιρίας είναι V2, με περιεχόμενη γωνία μεταξύ των κυλίνδρων 60 μοίρες, διαθέτει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και τέσσερις βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο και από 296 κυβικά εκατοστά αποδίδονται σχεδόν 30 ίπποι, για την ακρίβεια 29,4. Υπάρχει ηλεκτρονικός  ψεκασμός και το κιβώτιο είναι έξι σχέσεων. Το πλαίσιο είναι από ατσάλινους σωλήνες κυκλικής διατομής, όπως και το ψαλίδι.

HoyTest4.jpg

Η Bobber αισθητική επιβάλει μικρής διάστασης τροχούς με μεγάλα ελαστικά, σημείο ιδιαίτερα έντονο στον εμπρός τροχό, που είναι 16 ιντσών και φορά ελαστικό σε διάσταση 120/80-16. Ο πίσω τροχός είναι μια ίντσα μικρότερος, δηλαδή 15 ιντσών, και φορά ελαστικό διάστασης 150/80-15. Τα ελαστικά προέρχονται από την TIMSUM και όπως είναι φυσικό τα βρίσκει δύσκολα στις συνθήκες της ελληνικής ασφάλτου. Για το φρενάρισμα του ασιατικού Bobber υπάρχουν δύο δισκόφρενα, ένα σε κάθε τροχό, εμπρός δίσκος 270 χιλιοστών με δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων και πίσω δίσκος 250 χιλιοστών με δαγκάνα δύο αντικριστών εμβόλων. Στην έκδοση των 300 κυβικών συνοδεύεται και από σύστημα ABS δύο καναλιών από την Bosh. Όσο αφορά τις αναρτήσεις εμπρός συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 136 χιλιοστών διαδρομή, ενώ πίσω υπάρχει η κλασική διάταξη με τα δύο αμορτισέρ που διαθέτουν 67 χιλιοστά διαδρομή.   

HoyTest5.jpg

Εμπρός από το oversize τιμόνι υπάρχει ένα μικρό όργανο με αναλογικό στροφόμετρο και με ψηφιακές ενδείξεις για ταχύτητα, στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού υγρού και σχέση στο κιβώτιο. Η τελευταία ένδειξη μπορεί να αλλαχτεί σε ολικό ή μερικό χιλιομετρητή ή ώρα.

Η θέση οδήγησης θέλει τον οδηγό με τα πόδια αρκετά μπροστά και τα χέρια τεντωμένα αλλά κατά περίεργο λόγο αυτό δεν εμποδίζει το Bobber να κινηθεί εύκολα και άνετα μέσα στην πόλη, ακόμα και σε κίνηση. Πέρα από αυτή την ιδιαίτερη θέση οδήγησης τα χειριστήρια βρίσκονται στη σωστή θέση, όπως και το τιμόνι με το σωστό πλάτος. Ο κινητήρας διαθέτει πολύ δυνατό τράβηγμα από χαμηλά και δεν ελαττώνεται όσο οι στροφές ανεβαίνουν, ένα σημείο γιατί η Hyosung επιμένει σε V2 κινητήρα. Το μεσογειακό ταπεραμέντο του κινητήρα χάνεται σε ένα bobber μοντέλο, και με μία πιο ελεύθερη εισαγωγή και εξάτμιση θα αναδεικνυόταν πραγματικά σε ένα μικρό adventure μοντέλο. Βέβαια το στιβαρό πλαίσιο του GV300S είναι σε θέση να τιθασεύει εύκολα τους τριάντα ίππους του V2, και παρά τις μαλακές αναρτήσεις που έχουν προσανατολισμό την άνεση του αναβάτη, να έχει μια πολύ καλή συμπεριφορά.

HoyTest3.jpg

Το μελανό σημείο είναι το εμπρός μεγάλο λάστιχο που λόγω μεγέθους και σκληρότητας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά και γιατί η θέση οδήγησης δεν φορτίζει με βάρος τον εμπρός τροχό. Παρ΄ όλα αυτά το κράτημα είναι ικανοποιητικό αλλά και η αίσθηση ασφάλειας που νιώθεις, καθώς το κέντρο βάρους των 177 κιλών του μικρού Hyosung βρίσκεται χαμηλά. Κραδασμοί υπάρχουν σε όλο το εύρος των στροφών, αλλά είναι οι κραδασμοί που δεν ενοχλούν, το αντίθετο θα έλεγα (άλλο ένα σημείο υπεροχής του V2 σε σχέση με αυτών σε σειρά). Το 6άρι κιβώτιο δουλεύει άψογα, με θετικές αλλαγές και πλήρως εναρμονισμένο με την απόδοση του κινητήρα έτσι το GV300S δεν δυσκολεύεται να τα 140 χλμ/ώρα που είναι και η τελική του ταχύτητα. Τα φρένα είναι δυνατά και με αίσθηση και παρά τα μέτρια ελαστικά το Abs επεμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις.

HoyTest6.jpg

Στις 4999 ευρώ που πωλείται το Hyosung θα το φέρει αντιμέτωπα με πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού αλλά λίγες είναι οι μοτοσυκλέτες που διαθέτουν το συγκεκριμένο στυλ και ακόμα λιγότερες που σε αυτή τη τιμή προσφέρουν την ποιότητα και τη λεπτομέρεια που προσφέρει η μικρή Hyosung. Αυτό φανερώνει όχι μόνο το oversize τιμόνι αλλά και οι βάσεις του ή η άρθρωση του λεβιέ των ταχυτήτων με τα balljoint. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής / Μοντέλο Hyosung Bobber GV 300 S
Αντιπρόσωπος FABUS AE
Τιμή (€) 4.999
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, V2, Y/Ψ, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 296
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm)  
Συμπίεση  
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Πολύδισκος υδραυλικός, χειροκίνητος με σύστημα anti-juddering
Μετάδοση Χειροκίνητη 6 σχέσεων 
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό
Κάστερ (°)   
Ίχνος (mm)  
Μεταξόνιο (mm) 1425
Ύψος σέλας (mm) 815
Μήκος (mm) 2.080
Πλάτος (mm) 750
Ύψος (mm) 1.050
Ύψος σέλας (mm) 740
Βάρος (kg, γεμάτο)   172
Ρεζερβουάρ (lt)  17
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό πιρούνι πιρούνι, διαδρομή 136 mm
Πίσω  Δύο αμορτισέρ, διαδρομή 67 mm
   
Ελαστικά Timsun
Μπροστά 120/80-16"
Πίσω  150/80-15
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος 270 mm, δαγκάνα 4 εμβόλων, ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 250 mm με δαγκάνα  2 εμβόλων,  ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  29,4/8,500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)   
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Βασίλης Κωστάκος

Ο Βασίλης Κωστάκος ξεκίνησε να εργάζεται σαν free-lance δημοσιογράφος και φωτογράφος το 1990, ύστερα από ένα χρόνο εργασίας με το περιοδικό ΜΟΤΟ.

 Υπήρξε συνεργάτης σε πολλά περιοδικά και site του Ειδικού Τύπου ( Car&Driver, 2ΤΡΟΧΟΙ, 0-300, BIKEIT!, MotoGP World, ΜοτοΤρίτη, MotorNews, CycleRide, κ.ά.) αλλά και life-style περιοδικά όπως το Playboy και το Active by Nitro, ενώ για χρόνια διαχειριζόταν τη σελίδα MOTO στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ. Στενή σχέση είχε και με ιταλικά περιοδικά (Ιn Moto, Moto Sprint, La moto) όπου έχουν δημοσιευθεί άρθρα και φωτογραφίες του.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του είναι αναμφίβολα η οδήγηση της Honda -Castrol RC45, της μοτοσυκλέτας που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα WSBK, στην Ινδονησία, καθώς ήταν ο ένας από τους πέντε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που προσκλήθηκαν από την αγωνιστική ομάδα.

Όταν δεν φωτογραφίζει σίγουρα θα οδηγεί κάποια μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο ή το αγαπημένο του ποδήλατο. Η λέξη "χιλιομετροφάγος" ίσως δεν είναι αρκετή για να τον χαρακτηρίσει καθώς ένα πρωινό ξεκίνησε με το Honda Varadero του από το σπίτι του στην Αθήνα, και την άλλη μέρα το μεσημέρι βρέθηκε στην Συρία.

Θα μπορούσε να είναι ο αγαπημένος φίλος των βενζινάδικων εάν δεν ήταν τόσο ελαφροπόδης. Κατάφερε να πετύχει σ' ένα VW Tuareg κατανάλωση 5,4 λίτρα/100 χλμ, μια επίδοση που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εύκολα θα μπορούσε να βελτιωθεί κατά πολύ!

Βασίλης Κωστάκος Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Video Test Ride - Hyosung Bobber 300 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon