.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 10:28

Παρουσίαση-BMW R18 BOBBER STEEL. It's only rock and roll but I like it!

Είναι πολλοί αναβάτες που θα ήθελαν μία παλιά BMW μοτοσυκλέτα για την καθημερινή τους μετακίνηση αλλά δεν υπάρχουν συνεργεία να ρυθμίσουν τις πλατίνες πια. Έτσι η BMW πήρε μοντέλο της από το μακρινό 1935, συγκεκριμένα το R5 και έφτιαξε μία μοντέρνα μοτοσυκλέτα που μοιάζει με παλιά. 
Και μόλις την είδαν οι καστομαδες την ήθελαν να την κάνουν κυριολεκτικά δική τους. Όπως έκανε η Lord Drake Kustoms που τη μετέτρεψε σε bobber, δίνοντας της τη rock χροιά και απλότητα που ταιριάζει και στα δύο από τα τρία mode οδήγησης (rock, roll και rain) της μοτοσυκλέτας. Η BMW R18 BOBBER STEEL δημιουργήθηκε από την Lord Drake Kustoms και συγκεκριμένα στο εργαστήριο της Ισπανίας. Ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα που διασκεύασαν αλλά οχι και η τελευταία αφού ταυτόχρονα δούλευαν με άλλες δύο ίδιες μοτοσικλέτες.
 
Αρχικά την ξεγύμνωσαν και μελέτησαν τη γεωμετρία του σκελετού αλλά και το σχήμα του ρεζερβουάρ. Ήταν προφανές ότι η μοτοσυκλέτα μπορούσε να τροποποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους αλλά ο ο πιο κατάλληλος ήταν σε bobber style. Ήταν επίσης ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσε να γίνει μία μοτοσυκλέτα scrambler. Η R18 σίγουρα δεν είναι μοτοσυκλέτα που θα φορέσει λάστιχα με τακούνια και θα τρέχει στους χωματόδρομους. Αλλά ποιος ξέρει ίσως είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον όπως δηλώνει γελώντας και ο ιδιοκτήτης της Lord Drake Kustoms Francisco Ali Manen. 
 
Ίσως θα μπορούσε να τροποποιηθεί σε cafe racer ή τέλος πάντων θα μπορούσαν να μπουν πολλά στοιχεία τέτοιου είδους και να θυμίζουν μία τέτοια μοτοσυκλέτα. Επίσης θα "σήκωνε" μία τροποποίηση σε πιο μοντέρνο στυλ ή και σε πιο σπορ. Τελικά δημιουργήθηκε μία bobber και η Lord Drake Kustoms τίμησε τη λέξη steel στο όνομα που της έδωσε αφήνοντας ακατέργαστο μέταλλο στο τελείωμα του ρεζερβουάρ. 
2_Αντιγραφή.jpg
Τα bobber φτερά εμπρός πίσω ήταν τα πρώτα κομμάτια που τοποθετήθηκαν πάνω της.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε το τιμόνι οι διακόπτες των φλας από την Motogadget και φυσικά οι στρογγυλοί καθρέφτες που κρέμονται ανάποδα από τις άκρες του τιμονιού. Κατασκευάστηκε η βάση πινακίδας η οποία στηρίζεται με πλαϊνό μπράτσο και μπήκαν τα led φώτα της Kellerman. 
 
12_Αντιγραφή.jpg
Κατασκευάστηκε η βάση στήριξη της σέλας η οποία είναι φυσικά σε στυλ bobber και διατίθεται με ταπετσαρία σε σχέδιο με ρόμβους ή διαμάντια.
Επίσης αντικαταστάθηκε το τελικό της εξάτμισης το οποίο προσδίδει στην R 18 τον ήχο που ταιριάζει σε μία τέτοια μοτοσυκλέτα. Ανάμεσα στις αξιοπρόσεκτες από τις πολλές λεπτομέρειες και αλλαγές που έγιναν στη R18 είναι το κάλυμμα του ψυγείου, το επίτηδες χωρίς βαφή τελείωμα του ρεζερβουάρ (γυμνό μέταλλο) Και τα καλύμματα του κινητήρα που είναι βαμμένα σε μαύρο ματ χρώμα.
Η Lord Drake Kustom δημιούργησε μία R18 ακόμη πιο "αλήτικη" από την εργοστασιακή. Αλλά είτε είναι του γούστου μας, είτε όχι, το  μόνο σίγουρο είναι πως είναι μία μοναδική μοτοσυκλέτα.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 21:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon