.
Κατηγορία TT Isle of Man
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 18:33

IOMTT 2017 - Monster Energy Supersport 1ος αγώνας

 

Η 14η νίκη της καριέρας του Michael Dunlop

 

Μπορεί να στάθηκε άτυχος στα Superbike του ΤΤ όπου και εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη, η συνέχεια όμως για τον Michael Dunlop ήταν πολύ καλύτερη, καθώς πήρε τη 14η νίκη της καριέρας του, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα Supersport του 2017, και ισοφαρίζοντας τις 14 νίκες του Mike Hailwood.

Ο Michael Dunlop πέρασε επικεφαλής στα μέσα του πρώτου γύρου, με δεύτερο τον James Hillier, όμως έκανε διαφορά μόλις στον 4ο και τελευταίο γύρο, κερδίζοντας τον 1ο του αγώνα στα 600κ.εκ. από το 2014. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Peter Hickman, που ανέβηκε έτσι για δεύτερη φορά στο βάθρο στο ΤΤ, σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο με μέση ωριαία ταχύτητα 126.848 μίλια την ώρα -204.14 χλμ/ώρα.

Ο καιρός συνέχισε να παίζει τα δικά του παιχνίδια στο ΙΟΜΤΤ του 2017, με τη διοργάνωση να προειδοποιεί τους αναβάτες για υγρασία στο οδόστρωμα σε τρία σημεία.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου το πλεονέκτημα του M. Dunlop ήταν ελάχιστο, μόλις 0.09 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Hillier. Στη μάχη είχαν μπει και οι Lee Johnson, Dean Harrison και Peter Hickman, με τον νικητή των Superbike Ian Hutchinson να έπεται.

Ο Hillier πέρασε και πάλι μπροστά, όμως ούτε αυτός μπόρεσε να ξεφύγει από τον M. Dunlop.

Όμως τον δεύτερο γύρο ο Michael Dunlop ήταν μπροστά 1.8 δευτερόλεπτα, με δεύτερο τον Hillier και τρίτο τον William Dunlop (τον αδελφό του Michael).

H διαφορά συνέχισε να αυξάνεται έστω και με αργούς ρυθμούς, ενώ στα μέσα του αγώνα η διαφορά πρώτου και δεύτερου μειώθηκε στα 2.4 δευτερόλεπτα.

Στον τρίτο γύρο η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο, στα 1.8 δευτερόλεπτα, όμως στη συνέχεια ο Michael Dunlop λες και... εκτοξεύθηκε, και στον τέταρτο γύρο ο αναβάτης από τη Βόρεια Ιρλανδία εκτίναξε τη διαφορά στα τελικά 13.2 δευτερόλεπτα.

Τέταρτος ήταν ο William Dunlop και 5ος ήταν ο Ian Hutchinson -ασυνήθιστα κακό αποτέλεσμα για αυτόν.

Το αποτέλεσμα σημαίνει πως οι Hutchinson & Hickman ισοβαθμούν στην κορυφή για το Πρωτάθλημα Joey Dunlop TT, με τον Hillier τρίτο 3 βαθμούς πιο πίσω.

Στον αγώνα ο Tom Weeden είχε ένα ατύχημα, και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Nobles, όπου οι γιατροί αντιμετώπισαν τραύματα που είχε δεχθεί σε στήθος και πλάτη.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 14:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « IOMTT 2017, ο αγώνας RST Superbike IOMTT 2017, αγώνας Bennets Lightweight »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon