.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 14:30

WorldSBK 2022, 10ος αγώνας, San Juan (Αργεντινή)

Ασταμάτητος ο Alvaro Bautista, με δύο νίκες και μια δεύτερη θέση στην Αργεντινή αρχίζει να σκορπά απογοήτευση στους αντιπάλους του.

Το μοτίβο της Ducati Panigale V4R που συνεχίζει να γράφει ταχύτατους γύρους στο κλείσιμο των αγώνων, την ώρα που οι αντίπαλοί του πασχίζουν να βρουν αρκετή πρόσφυση για να ακολουθήσουν τον φοβερό και τρομερό φέτος Alvaro Bautista (Ducati) συνεχίστηκε και στην αργεντίνικη πίστα Circuito San Juan Villicum για τον 10ο γύρο του MOTUL FIM Superbike World Championship 2022.

Στο πρώτο σκέλος των Superbikes Bautista έφυγε δυνατά στην κορυφή μαζί με τον Toprak Razgatlioglu (Yamaha), με τον Τούρκο να επιχειρεί να οδηγήσει από νωρίς τον αγώνα. Η προσπέραση στο τέλος της ευθείας από τον Bautista ωστόσο του χάλασε το μυαλό, καθώς στιγμιαία είχε μια έμπνευση για προσπέραση στα φρένα που ήταν μάλλον καταδικασμένη σε αποτυχία από την αρχή, με αποτέλεσμα να βρεθεί πεσμένος στα χώματα, ενώ ο Ισπανός πρωτοπόρος γλίτωσε για χιλιοστά το να πέσει θύμα του και έχασε για λίγο την πρωτοπορία, μένοντας τέταρτος.

57587 JDR R10 Action

Χρειάστηκαν ωστόσο μόλις 2-3 γύροι για να μαζέψει τους Jonathan Rea (Kawasaki), Axel Bassani (Ducati) και Iker Lecuona (Honda) που τον είχαν περάσει, και σύντομα ξαναβρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, αυτή τη φορά πιάνοντας έναν ρυθμό που ουδείς άλλους μπορούσε να ακολουθήσει.

Ο Bautista έφτασε έτσι σε μια πειστικότατη νίκη, όντας μάλιστα ο μοναδικός αναβάτης του αγώνα που φορούσε τα Pirelli SCX, δηλαδή τα πιο μαλακά λάστιχα που για όλους τους υπόλοιπους δεν ήταν καν επιλογή, καθώς δύσκολα θα έβγαζαν τη διάρκεια του αγώνα στην αργεντίνικη πίστα που μετρούσε 50 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασίας.

Πίσω από τον απίθανο Ισπανό, δεύτερος τερμάτισε ο Rea, που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον, εντυπωσιακό για έναν ακόμη αγώνα, Bassani. Σπουδαία δουλειά έκανε και ο Ragzatlioglu, ο οποίος ξαναμπήκε στην πίστα τελευταίος και έχοντας χάσει σχεδόν ένα λεπτό, παρόλα αυτά έγραψε απίστευτα γρήγορους και συνεπείς γύρους καταφέρνοντας να πιάσει τη 15η θέση στον τελευταίο γύρο και να πάρει έστω κι έναν βαθμό από το πρώτο αυτό σκέλος.

52506 JDR R10 Ambience

Η Superpole Race το μεσημεράκι της Κυριακής εξελίχθηκε σε μια μονομαχία 10 γύρων για τους Bautista και Razgatlioglu, χαρίζοντάς μας μια φρενήρη μάχη με διαρκείς προσπεράσεις, η οποία κορυφώθηκε όταν ο Τούρκος πρωταθλητής 2021 έκανε την τελειωτική του κίνηση στη στροφή 9, την ίδια που είχε πέσει την προηγούμενη μέρα.

Αυτή τη φορά το μέτρησε σωστά και ψύχραιμα, κλέβοντας τη νίκη από τον Bautista που δε σταμάτησε να κυνηγά τη νίκη ως την καρό σημαία.

Στην τρίτη θέση έφτασε ο Rea, ο οποίος φέτος έχει μετατραπεί σε “καλύτερο των υπολοίπων”, μένοντας μακριά από τη νίκη από τον Μάιο και τον αγώνα του Estoril.

58068 JDR R10 Action

Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας αργά το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησε με τους Bautista και Razgatlioglu να κάνουν κακές εκκινήσεις, ωστόσο ήδη από τον πρώτο γύρο οι δύο αναβάτες έδειξαν γιατί πρωταγωνιστούν κάθε σαββατοκύριακο στο WorldSBK.

Αφού καθάρισαν με τον προπορευόμενους αντιπάλους τους – Rea, Michael Ruben Rinaldi (Ducati) και Alex Lowes (Kawasaki) – άρχισαν ξανά τις μεταξύ τους αψιμαχίες, οι οποίες είχαν ξανά τη γνωστή κατάληξη: όταν άρχισαν να φθίνουν τα λάστιχα του Razgatlioglu, τα γυρολόγια του Bautista παρέμειναν εντυπωσιακά χαμηλά και στο τέλος αυτό που έμοιαζε με μια καυτή μονομαχία κατέληξε σε εύκολη επικράτηση του Ισπανού με σχεδόν 4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Razgatlioglu.

Η μάχη που κράτησε μέχρι τέλους ήταν μεταξύ των δύο εργοστασιακών Kawasaki, όπου ο Lowes κατάφερνε να κρατά τον Rea πίσω του και εκτός βάθρου για σχεδόν όλον τον αγώνα, μα στο τέλος ο πολύπειρος πρωταθλητής βρήκε τρόπο να περάσει και να ανέβει ξανά στο βάθρο.

52521 JDR R10 Ambience

Κάπως έτσι ο Bautista μεγάλωσε κι άλλο λίγο τη διαφορά του στην κορυφή της κατάταξης, όπου με 507 βαθμούς απολαμβάνει ένα πλουσιότατο μαξιλαράκι ασφαλείας 82 βαθμών ως τον δεύτερο Razgatlioglu, που έχει 425 βαθμούς. Στην τρίτη θέση ο Rea μετρά 409 βαθμούς και βλέπει πια τις ελπίδες του για τίτλο να λιγοστεύουν επικίνδυνα, έχοντας μείνει χωρίς νίκη για έβδομο συνεχόμενο (τριπλό) αγώνα.

Στο πρόγραμμα πλέον απομένουν δύο αγώνες, στην Ινδονησία (Mandalika, 11-13/11) και στην Αυστραλία (Phillip Island, 18-20/11), με τον Bautista να βλέπει ήδη μπροστά του του πρώτο match ball. Αν φύγει από την Ινδονησία με διαφορά 62 βαθμούς ή περισσότερους, δηλαδή αν δεν χάσει περισσότερους από 20 βαθμούς από τον Razgatlioglu στο σύνολο των τριών σκελών του αγώνα, η εκδρομή στην Αυστραλία θα είναι πολύ πιο ανάλαφρη για τον Ισπανό.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 15:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon