.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 21:44

WSBK 2012, 3ος αγώνας, Assen

 

Παιχνίδια καιρού

 


Του Χρήστου Σώκου

Η βρεγμένη πίστα του Assen αποτέλεσε τον κύριο παράγοντα των απρόοπτων αγωνιστικών εξελίξεων και στα δύο σκέλη του αγώνα των Superbikes.
To πρώτο από αυτά ξεκίνησε στεγνό αλλά συνεχίστηκε υπό βροχή, με αρκετές πτώσεις, διακοπή και επανεκκίνηση του αγώνα και τελικό νικητή τον Sylvain Guintoli (Ducati). Αυτή η νίκη ήταν και η πρώτη στην κατηγορία για τον Γάλλο αναβάτη.
Το δεύτερο σκέλος ήταν η λύτρωση του Jonathan Rea (Honda), ο οποίος μετά την πτώση και τον τραυματισμό του στο χέρι πήρε τη νίκη.
Η άσχημη επίδοση του Carlos Checa (Ducati), σε συνδυασμό με την πιο σταθερή εμφάνιση του Max Biaggi (Aprilia) οδήγησαν στην κατάληψη της πρώτης θέσης στην βαθμολογία από τον δεύτερο με μόλις 1 βαθμό διαφορά.

1ο σκέλος


Ο Tom Sykes (Kawasaki) ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα για τους πρώτους στεγνούς γύρους. Αλλά στον 11ο γύρο ένα πρόβλημα σε σωληνάκι του ψυγείου τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.
Ο Marco Melandri (BMW), που ακολουθούσε από κοντά τον Sykes, άρπαξε αμέσως την ευκαιρία και πέρασε μπροστά. Αλλά πλέον με τις σταγόνες της βροχής να πέφτουν δυνατά η κατάσταση άλλαξε. Ο Melandri έπεσε δύο γύρους μετά, όπως και ο Jakub Smrz και αρκετοί ακόμα οδηγοί. Βγήκε η κόκκινη σημαία και το σκέλος επανεκκινήθηκε.

Μετά την δεύτερη εκκίνηση το βρεγμένο τερέν «τιμώρησε» τον Jonathan Rea με μία πτώση και τραυματισμό στο χέρι. Παρόμοια τύχη με πτώση και εγκατάλειψη είχε και ο Leon Haslam (BMW), ο οποίος παρεμπιπτόντως κυριαρχούσε εκείνη τη στιγμή οδηγώντας ταχύτατα.  
Ο Guintoli από την όγδοη θέση όμως είχε αρχίσει αργά και σταθερά να σκαρφαλώνει προς τα εμπρός. Δύο γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας μπήκε μπροστά αφού έπεσε ο Ayrton Badovini. Διατήρησε κατόπιν την ψυχραιμία του και ανταμείφθηκε με την πρώτη του νίκη!
Στο τελευταίο εσάκι της πίστας ο Davide Giugliano (Ducati) έκανε μία φοβερή κίνηση στον Carlos Checa αφήνοντας τον τελικά τρίτο!
Αρκετά κοντά στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Max Biaggi και στην πέμπτη ο Eugene Laverty (Aprilia).

2ο σκέλος


Στο δεύτερο σκέλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο η σωστή επιλογή ελαστικών, καθότι ο αγώνας ξεκίνησε υπό βρεγμένες συνθήκες αλλά στη συνέχεια η πίστα στέγνωσε.
Ο Checa επέλεξε βρόχινα ελαστικά με αποτέλεσμα αναγκαστεί να μπει στα πιτ στον τρίτο γύρο για να αλλάξει σε σλικ και τερματίσει 17ος! Ο Jakub Smrz επέλεξε ελαστικά σλικ ενδιάμεσης σκληρότητας και παρότι στην αρχή τέθηκε επικεφαλής της κούρσας, όσο περνούσαν οι γύροι έκοβε ρυθμό εξαιτίας της φθοράς της μαλακής γόμας. Σα να μην έφτανε αυτό είχε κατόπιν και μία πτώση και έτσι έχασε κάθε πιθανότητα διάκρισης.
 Οι Guintoli και Rea με σκληρά σλικ ελαστικά πέρασαν μπροστά μόλις ο Smrz έκοψε ρυθμό. Ο Guintoli έδειχνε ότι θα έπαιρνε μία ακόμα νίκη, αλλά δύο γύρους πριν το τέλος ο Rea έκανε την κίνησή του, πέρασε πρώτος και έμεινε εκεί χαρίζοντας στην ομάδα της Ten Kate Honda μία νίκη στην πατρίδα της. Ο Guintoli πήρε τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τερματίζοντας δεύτερος.
Μεγάλη μάχη δόθηκε για τις πιο πίσω θέσεις. Τελικά ο Laverty συμπλήρωσε το βάθρο και οι Melandri, Haslam ακολούθησαν στην τέταρτη και πέμπτη.

World Supersport


Ο πρώην αναβάτης WSB της Ducati, Lorenzo Lanzi, πήρε μία «υγρή νίκη» για την ομάδα της ProRace Honda. Έκανε άσχημη εκκίνηση από την πρώτη γραμμή και χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη του την τεχνική για να φτάσει στην πρώτη θέση.
Ο Sam Lowes (Honda) οδηγούσε ταχύτερα από όλους αλλά είχε μία πτώση. Σήκωσε την μοτοσικλέτα του και συνέχισε, μέχρι που έπεσε ξανά και τελικά εγκατέλειψε.
Ο Kenan Sofuoglou (Kawasaki) τερμάτισε δεύτερος αποκρούοντας με επιτυχία την επίθεση του Ρώσου Vladimir Leonov (Yamaha).

Αποτελέσματα

1ο σκέλος
1. Sylvain Guintoli  (Ducati
2.  Davide Giugliano  (Ducati
3.  Carlos Checa  (Ducati
4.  Max Biaggi (Aprilia
5.  Eugene Laverty  (Aprilia
6. Michel Fabrizio  (BMW
7.  Jakub Smrz  (Ducati
8.  Niccolò Canepa (Ducati
9.  Marco Melandri (BMW
10. Leandro Mercado  (Kawasaki
2ο σκέλος
1. Jonathan Rea  (Honda
2.  Sylvain Guintoli (Ducati
3.  Eugene Laverty (Aprilia
4.  Marco Melandri (BMW
5.  Leon Haslam (BMW
6.  Tom Sykes  (Kawasaki
7.  Ayrton Badovini (BMW
8.  Max Biaggi  (Aprilia
9.  Davide Giugliano  (Ducati
10. Michel Fabrizio  (BMW)
Supersport
1 Lorenzo Lanzi 42'56.376
2 Kenan Sofuoglu 43'08.430
3 Vladimir Leononov
4 Broc Parkes 43'20.260
5 Alex Baldolini 43'43.439
6 Jules Cluzel 43'46.131

Βαθμολογία

1 Max Biaggi Aprilia 92
2 Carlos Checa Ducati 91
3 Tom Sykes Kawasaki 79
4 Sylvain Guintoli Ducati 66
5 Marco Melandri BMW 66
6 Jonathan Rea Honda 65

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2012, 2ος αγώνας, Imola WSBK 2012, 4ος αγώνας, Monza »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon