.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 17:00

MotoGP 2023, 20ος Αγώνας, Valencia – Νίκη και Πρωτάθλημα για τον Francesco Bagnaia!

Μόλις 5 γύροι ήταν αρκετοί για έρθει ένα άδοξο τέλος στις προσπάθειες του Jorge Martin για το Πρωτάθλημα, όταν και έπεσε συμπαρασύροντας τρομακτικά το Marc Marquez.

Η εκκίνηση βρήκε πρώτο το Francesco Bagnaia, μιας και ο poleman, Maverick Vinales πήρε ποινή τριών θέσεων κατά το ζέσταμα, όταν και δεν βγήκε από την πίστα λόγω βλάβης. Ο Jorge Martin ξεκίνησε επίσης δυνατά, καθώς από την 6η θέση σε δυο στροφές βρέθηκε στην ουρά του Pecco. Ένα λάθος του όμως στο 2ο γύρο παραλίγο να καταλήξει σε πτώση και των δυο, με το Martinator να πέφτει στην 8η θέση.

Val23E.jpg

Παλεύοντας… δαιμονισμένα για την ανάκτηση θέσεων, ακούμπησε τον πίσω τροχό του Marc Marquez στην 5η θέση, εκτοξεύοντας τον στον αέρα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Με το Martin στην αμμοπαγίδα, ο Bagnaia χαλάρωσε με τις KTM των Binder και Miller να βγαίνουν για το 1-2. Οι «πορτοκσλί» όμως έκαναν λάθη, με το Bagnaia να περνάει μπροστά, παίρνοντας τελικά τη νίκη υπό την πίεση του Fabio Di Giannantonio (!) και του Johann Zarco που συμπλήρωσαν το βάθρο.

Val23F.jpg

Πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης ο Brad Binder, που πέρασε και από τα ηνία του αγώνα, πέφτοντας ωστόσο σε λάθη που του στέρησαν το βάθρο. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Raul Fernandez, μπροστά από τον Alex Marquez, τον οποίο νωρίτερα στον αγώνα παραγκώνισε άγαρμπα ο Binder. Σε ένα από τα καλύτερα φετινά του αποτελέσματα, 7ος τερμάτισε ο Franco Morbidelli, με τους Aleix Espargaro, Luca Marini και Maverick Vinales να κλείνουν την πρώτη 10αδα.

Val23G.jpg

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Στον αγώνα με τις περισσότερες ίσως πτώσεις της χρονιάς, τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Pol Espargaro, Alex Rins, Jack Miller, Augusto Fernandez, Enea Bastianini , Marc Marquez, Jorge Martin και Marco Bezzecchi.

Κάπως έτσι, ο Pecco στέφθηκε για 2η φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία, τιμώντας τον #1 πάνω στη μοτοσυκλέτα του, κάτι που έχει να γίνει ιστορικά εδώ και καιρό, μιας και ο προηγούμενος αναβάτης που το πέτυχε αυτό ήταν ο Mick Doohan!

Οι επόμενες μέρες θα έχουν επίσης ενδιαφέρον στην ισπανική άσφαλτο, καθώς έπονται δοκιμές με την προσοχή όλων να είναι στο Marc Marquez και τη Ducati.

Αποτελέσματα Αγώνα

Θέση Αναβάτης Ομάδα
     
1 Francesco Bagnaia Ducati Lenovo (GP23)
2 Fabio Di Giannantonio Gresini Ducati (GP22)
3 Johann Zarco Pramac Ducati (GP23)
4 Brad Binder Red Bull KTM (RC16)
5 Raul Fernandez RNF Aprilia (RS-GP22)
6 Alex Marquez Gresini Ducati (GP22)
7 Franco Morbidelli Monster Yamaha (YZR-M1)
8 Aleix Espargaro Aprilia Factory (RS-GP23)
9 Luca Marini Mooney VR46 Ducati (GP22)
10 Maverick Viñales Aprilia Factory (RS-GP23)
11 Fabio Quartararo Monster Yamaha (YZR-M1)
12 Takaaki Nakagami LCR Honda (RC213V)
13 Lorenzo Savadori RNF Aprilia (RS-GP22)
Εκτός Αγώνα Pol Espargaro Tech3 GASGAS (RC16)
  Alex Rins LCR Honda (RC213V)
  Jack Miller Red Bull KTM (RC16)
  Augusto Fernandez Tech3 GASGAS (RC16)*
  Enea Bastianini Ducati Lenovo (GP23)
  Marc Marquez Repsol Honda (RC213V)
  Jorge Martin Pramac Ducati (GP23)
  Marco Bezzecchi Mooney VR46 Ducati (GP22)
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon