.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 16:14

MotoGP 2012, 2ος αγώνας, Jerez

 

Αλάνθαστος Stoner!

 




Του Τάκη Μανιάτη

Οδηγώντας αλάνθαστα, ο Casey Stoner κατάφερε να κερδίσει τους Lorenzo και Pedrosa μέσα στην πατρίδα τους. Το θέαμα που είδαμε όμως ειδικά στους πρώτους γύρους του αγώνα στην Jerez, ήταν πολύ ανεβασμένο και γνήσιο MotoGP!

Μάχη απο τα δοκιμαστικά

Από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής που έγιναν με βροχή, φαινόταν ότι θα υπάρχει έντονος συναγωνισμός στον 2ο αγώνα της χρονιάς. Η έκπληξη αφορούσε τον Valentino Rossi ο οποίος έφτασε στην 3η θέση στα ελεύθερα χρονομετρημένα της Παρασκευής, κάτι που δεν επαναλήφθηκε όμως το Σάββατο, στις επίσημες δοκιμές. Με στεγνό οδόστρωμα, την Pole Position πήρε ο Lorenzo ενώ συνεχώς άλλαζαν οι χρόνοι μέχρι να τελειώσουν τα δοκιμαστικά.  Με τον Rossi τελικά να  φτάνει μόλις στην 13η θέση, και τον Hayden με την έτερη Ducati στην 3η, η απογοήτευση της ομάδας και του Rossi ήταν τεράστια. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα στους αναβάτες τους. Έτσι, ο Lorenzo πήρε την Pole, ο Pedrosa  την 2η θέση, Hayden, Crutchlow και Stoner ακολούθησαν, με τους Spies, Dovizioso, Bautista, Brandl και De Puniet να συμπληρώνουν την δεκάδα.

Το τρενάκι του φόβου

Με τον Pedrosa να παίρνει την εκκίνηση ξεκίνησε ο αγώνας, και τους Lorenzo, Crutchlow kai Ηayden να ακολουθούν. Ένα τρενάκι που εξελίχθηκε σε μία ατελείωτη μάχη για τους πρώτους γύρους, έφερε όλους τους αναβάτες να παλεύουν για μία θέση. Καιρό μάλιστα είχαμε να δούμε τέτοιο συναγωνισμό και αυξημένο θέαμα!
Ο Lorenzo επιτίθεται και παίρνει το τιμόνι ενώ λίγο πίσω τους ο Stoner ανεβαίνει στην 4η θέση, με τον Hayden βρίσκεται ήδη στην 3η θέση, αποφασισμένος να την κρατήσει.  Ο Stoner όμως είναι πιο γρήγορος, τον περνάει και φτάνει στην 2η θέση.
Ο Hayden κάνει μία απίστευτη κίνηση και περνάει στα φρένα τον Pedrosa από την εξωτερική, ενώ ο Stoner που έχει περάσει μπροστά, , αρχίζει και ανοίγει με τους Lorenzo, Hayden και Pedrosa να ακολουθούν. Πίσω τους επιτίθεται ο Dovisiozo και περνάει τον Pedrosa ενώ κολλημένοι στον τροχό τους είναι οι Crutchlow και ο Brandl.
Στον 4ο γύρο το τρενάκι συνεχίζει να μάχεται αλλά ο Stoner με τον Lorenzo έχουν αρχίσει να φτιάχνουν ήδη μία μικρή διαφορά.

Ο Pedrosa κάνει ξανά την επίθεσή του και περνάει τον Crutchlow που τον είχε προσπεράσει λίγο πριν, ο οποίος και είχε κάνει ταχύτερο γύρο κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Αυξάνονται οι διαφορές

Ο αγώνας χωρίζεται, ο Stoner προηγείται με τον Lorenzo να τον κυνηγά, και στο δεύτερο group προηγείται ο Hayden με τους Dovisiozo, Pedrosa, Crutchlow να τον κυνηγούν. Για πρώτη φορά η Ducati δείχνει τόσο δυνατή και ο Hayden ικανός να κρατήσει τη θέση του. Στην ευθεία όμως τον “καταπίνει” με άνεση ο Pedrosa και χάνει την χάνει την 3η θέση ενώ λίγο μετά, τον περνάει ο Doviziso για να έρθει και ο Crutchlow να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

O Pedrosa ξεμακραίνει άμεσα από το group ενώ μπροστά ο Stoner βρίσκεται ακόμη πρώτος, με σταθερή διαφορά από τον  Lorenzo.
Ο Hayden τώρα στην 6η θέση κινδυνεύει και από τους Bautista και Brandl, ενώ στην 9η βρίσκεται ο Barbera και πίσω του ο Rossi.
Μόνος που έχει πλησιάσει τον Pedrosa είναι ο Cruchlow που κάνοντας την επίθεσή του στον Dovizioso, περνάει και βρίσκεται κολλημένος στον τροχό του Ισπανού.
Ο Rossi έχει περάσει 9ος και ανοίγει τη διαφορά από τον Barbera, ενώ ο Spies που ξεκίνησε πολύ άσχημα, οδηγάει επιθετικά και βρίσκεται σχεδόν πίσω του.
Ο Crutchlow κολλάει ξανά στον Pedrosa και σε μικρή απόσταση παρακολουθεί ο Dovisiozo.
Μπροστά η διαφορά είναι σταθερή, φαίνεται ότι ο Lorenzo αφήνει τον Stoner να κουραστεί, και να κάνει την κίνησή του όταν έρθει η ώρα. Βρισκόμαστε άλλωστε στον 13ο γύρο, και με άλλους 14 να απομένουν όλα είναι πιθανά.

Η κίνηση που δεν έγινε

Με 9 γύρους να απομένουν ο Lorenzo αρχίζει να πλησιάζει τον Stoner με στόχο προφανώς να τον πιέσει και κάποια στιγμή να τον περάσει. Δείχνει άνετος και σίγουρος για μία τέτοια κίνηση.
Πιο πίσω ο Pirro εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα, ο Karel Abraham πέφτει αλλά σηκώνεται και συνεχίζει.
Σταθερά στις πρώτες θέσεις οι Stoner και Lorenzo, ενώ στα 2 δευτερόλεπτα πίσω τους βρίσκεται ο Pedrosa με τον Crutchlow, - ο Dovisiozo έχει μείνει πίσω.
Ο Rossi χάνει τη θέση του από τον Barbera, λόγω ενός γλιστρήματος, και ο αγώνας πλησιάζει στο τέλος.  Ο Lorenzo “ζυγίζει” τον Stoner, και φαίνεται πολύ δυνατός. Ο Crutchlow “μετράει” τον Pedrosa, αλλά αυτοί οι δύο έχουν περισσότερη διαφορά σε σχέση με τους πρώτους.  Και εκεί που περιμέναμε την επίθεση του Ισπανού, ο Stoner ανοίγει ρυθμό και δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει μέσα στους επόμενους δύο γύρους μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.
Ο  Stoner βάζει το κεφάλι κάτω, ανοίγει τη διαφορά από τον Lorenzo και είναι αυτός που θα περάσει πανηγυρικά πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Πίσω του τερμάτισε ο Lorenzo, ενώ και ο Pedrosa διατήρησε την 3η θέση, μιας και ο Crutchlow δεν μπόρεσε τελικά να τον πλησιάσει και να τον απειλήσει.
Dovizioso, Bautista, Brandl, ένας πολεμιστής Hayden, ο Rossi και ο Barbera, κλείνουν την δεκάδα, ενώ πολύ μέτρια ήταν η εμφάνιση του Spies στην 11η θέση.

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Casey STONER Repsol Honda Team 45'33.897
2 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing +0.947
3 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 2.063
4 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 2.465
5 Andrea DOVIZIOSO Monster Yamaha Tech 3 18.100
6 Alvaro BAUTISTA San Carlo Honda Gresini 21.395
7 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 28.637
8 Nicky HAYDEN Ducati Team 28.869
9 Valentino ROSSI Ducati Team 34.852
10 Hector BARBERA Pramac Racing Team 35.103
11 Ben SPIES Yamaha Factory Racing 38.041
12 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar +1'12.728
13 Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project +1'18.669
14 Mattia PASINI Speed Master +1'29.142
15 Ivan SILVA Avintia Blusens +1'32.478
16 Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing +1'40.577
17 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing 1 Lap
Not Classified
Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar 2 Laps
James ELLISON Paul Bird Motorsport 3 Laps
Michele PIRRO San Carlo Honda Gresini 9 Laps
Not Starting
Yonny HERNANDEZ Avintia Blusens 0 Lap

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Π.Π. MotoGP 2012, 1oς αγώνας, Qatar MotoGP 2012, 3ος αγώνας, Estoril »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon