.
Κατηγορία MotoGP
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 18:40

MotoGP 7ος αγώνας – Assen

 

Ποιος θα πιάσει τον Spies;

 


Σε παρ’ ολίγο τραγωδία εξελίχθηκε για την Yamaha ο εορτασμός των 50 χρόνων της στους αγώνες ταχύτητας. Με τον Lorenzo να πέφτει στις πρώτες στροφές και τους αναβάτες της Honda, Stoner και Dovisiozo να στέκονται…όρθιοι, ο Spies ήταν αυτός που ξεμάκρυνε και πήρε την καρό σημαία, για πρώτη του φορά στην μεγάλη κατηγορία. Η βαθμολογική διαφορά υπέρ του Stoner δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και ο Rossi απλά παρακολουθεί κάνοντας τα αδύνατα δυνατά, αν και με νέα μοτοσυκλέτα.

Ανατροπή

Με τον Marco Simoncelli να κρατάει για δεύτερη φορά την Pole Position, ξεκίνησε ο 7ος αγώνας της χρονιάς, στην Ολλανδία. Παραδοσιακά, ο αγώνας γίνεται Σάββατο και τις προηγούμενες ημέρες, στα ελεύθερα αλλά και χρονομετρημένα, οι βροχές και οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν τονώσει το ενδιαφέρον αναβατών και θεατών. Η απουσία του Pedrosa για μία ακόμη φορά τον βγάζει από το παιχνίδι του τίτλου, ενώ η συμμετοχή του Rossi με την νέα Ducati GP 11.1 (ούτε προϊόν της Microsoft να ήταν!), έδειξε καλά σημάδια στα ελεύθερα δοκιμαστικά, όπου έφτασε μέχρι την 2η θέση στην βροχή. Στο στεγνό όμως, ο “Doctor” δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την 11η θέση και δήλωσε απογοητευμένος. Πρώτος στα δοκιμαστικά ο Simoncelli, 2ος ο Spies με τους Stoner, Lorenzo, Dovizioso, Abraam να ακολουθούν στο grid. Οι πανέμορφες επετειακές Yamaha των εργοστασιακών αναβατών είχαν και σημαντικό λόγο να κερδίσουν, για να γιορτάσουν έτσι τα 50 χρόνια αγωνιστικής ιστορίας της εταιρίας. Στην βαθμολογία, ο Stoner βρισκόταν ήδη μπροστά κι έτσι οι κινήσεις του πρωταθλητή Lorenzo έπρεπε να είναι επιθετικές και προσεκτικές.

Άπιαστος ο Spies!

Η εκκίνηση βρίσκει τους Lorenzo και Simoncelli να μάχονται για την πρώτη θέση, και καθώς ο Ιταλός γλιστράει ελαφρώς τον πίσω του τροχό, κάνοντας ένα μικρό highsiding, σημαδεύει τον Lorenzo και πέφτουν και οι δύο κάτω! Μετά από ένα δυνατό χτύπημα, σηκώνονται και οι δύο και προσπαθούν να ξεκινήσουν από τις πίσω θέσεις, για να μαζέψουν όσο γίνεται βαθμούς. Μπροστά έχει φύγει ο Spies ο οποίος βρίσκει την ευκαιρία και επιταχύνει δυναμικά, ανοίγοντας τη διαφορά από τους δύο αναβάτες της Honda που ακολουθούν. Dovisiozo και Stoner μάχονται με την διαφορά τους να βρίσκεται  στα τέσσερα δευτερόλεπτα, ήδη από τους πρώτους γύρους, μιας και ο Spies δείχνει πολύ σταθερός. Πίσω τους, ο Abraam είναι το πρώτο Ducati, με τους Rossi και Hayden να έχουν πλησιάσει. Ο Rossi έχει πεταχτεί από το πουθενά και προσπερνάει μαζί προπορευόμενους με αποτέλεσμα να φτάσει στην 6η θέση. Εν τω μεταξύ, ο Crutchlow που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, οδηγεί σταθερά και δείχνει ικανός να παραμείνει εκεί, ακόμη και να πιέσει για καλύτερη θέση. Ένα μηχανικό πρόβλημα τον οδηγεί για επισκευή στα πιτς όπου χάνει αρκετό χρόνο για να ξεκινήσει αργότερα και να βρεθεί πολύ πίσω, στην τελευταία θέση. Το ίδιο πρόβλημα στον μπροστινό τροχό αντιμετωπίζει ο έτερος αναβάτης της Yamaha Tech 3, Colin Edwards ο οποίος κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση, και βρίσκεται και αυτός στα πιτς.
Με τον Stoner να έχει περάσει τον Dovisiozo, τον Spies να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας, και τον Rossi στην τέταρτη θέση, το ενδιαφέρον γυρίζει στις πίσω θέσεις όπου, ένας σίφουνας Lorenzo παλεύει για να μειώσει τη διαφορά στην βαθμολογία. Ξεκινώντας τελευταίος, περνάει σαν σφαίρα τους προπορευόμενους κι έτσι, καταφέρνει να φτάσει στην 6η θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Hayden, καθώς έπεφτε η σημαία. Η προσπάθεια του Simoncelli απέδωσε και αυτή καρπούς μιας και ο “μαλλιάς” κέρδισε θέσεις, παρά την σπασμένη από την πτώση ουρά της RCV.
Ο Spies πανηγύρισε αθόρυβα την πρώτη του νίκη στην κατηγορία MotoGP, η Yamaha πήρε νίκη σε μία σημαδιακή για την αγωνιστική της ιστορία νίκη, αλλά κερδισμένος όλων, ήταν ο Stoner, που αύξησε την βαθμολογική διαφορά από τον Lorenzo στους 28 βαθμούς. Και το γιόρτασε με μία ατελείωτη σούζα!

Κατάταξη

{arttinytable}

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Χρόνος / διαφορά




1 Ben SPIES Yamaha 41'44.659
2 Casey STONER Honda 7.697
3 Andrea DOVIZIOSO Honda 27.506
4 Valentino ROSSI Ducati 30.684
5 Nicky HAYDEN Ducati 43.172
6 Jorge LORENZO Yamaha 44.536
7 Colin EDWARDS Yamaha +1'08.112
8 Hiroshi AOYAMA Honda +1'10.753
9 Marco SIMONCELLI Honda +1'24.925
10 Toni ELIAS Honda +1'26.216
11 Alvaro BAUTISTA Suzuki +1'38.466
12 Hector BARBERA Ducati 1 Lap
13 Kousuke AKIYOSHI Honda 1 Lap
14 Cal CRUTCHLOW Yamaha 2 Laps
Not Classified


Randy DE PUNIET Ducati 25 Laps

Karel ABRAHAM Ducati 0 Lap

 {/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Εθνικότητα Βαθμολογία





1 Casey STONER Honda AUS 136
2 Jorge LORENZO Yamaha SPA 108
3 Andrea DOVIZIOSO Honda ITA 99
4 Valentino ROSSI Ducati ITA 81
5 Nicky HAYDEN Ducati USA 71
6 Dani PEDROSA Honda SPA 61
7 Ben SPIES Yamaha USA 61
8 Hiroshi AOYAMA Honda JPN 51
9 Colin EDWARDS Yamaha USA 46
10 Marco SIMONCELLI Honda ITA 39
11 Hector BARBERA Ducati SPA 35
12 Toni ELIAS Honda SPA 34
13 Karel ABRAHAM Ducati CZE 33
14 Cal CRUTCHLOW Yamaha GBR 32
15 Alvaro BAUTISTA Suzuki SPA 27
16 Loris CAPIROSSI Ducati ITA 22
17 Randy DE PUNIET Ducati FRA 10
18 John HOPKINS Suzuki USA 6
19 Kousuke AKIYOSHI Honda JPN 3

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP, 6ος γύρος, Silverstone MotoGP, 8ος αγώνας, Mugello »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon