.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 12:56

Παγκόσμιο Motocross, 8ος αγώνας, Μεγάλη Βρετανία

 

Cairoli και Herlings κλέβουν την παράσταση

 

Στην πίστα του Matterley Basin, στη Μεγάλη Βρετανία, πραγματοποιήθηκε ο όγδοος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μotocross με Cairoli και Herlings να κλέβουν την παράσταση.

Στην ΜΧ1, ο Antonio Cairoli απέδειξε για άλλη μια φορά σήμερα ότι είναι φτιαγμένος από υλικό πρωταθλητών, καθώς διαγωνίστηκε μέχρι τη νίκη, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε βαρύ πένθος λόγω του πρόσφατου θανάτου του πατέρα του. Από την άλλη μεριά, ο Clement Desalle είχε ένα κακό ξεκίνημα στο πρώτο σκέλος που τον έριξε στην τέταρτη θέση, ανέκτησε όμως τη φόρμα του στο δεύτερο σκέλος για να πάρει τη νίκη. Σταθερή είναι και η πορεία του Jeremy Van Horebeek της Yamaha Factory Racing, με συνεχείς εμφανίσεις στο βάθρο, σήμερα και τις δύο φορές από την τρίτη θέση.

Μέτρια ήταν η εμφάνιση του Tyla Rattray στο πρώτο σκέλος, όπου το κακό του ξεκίνημα τον τοποθέτησε όγδοο, επανήλθε όμως στο δεύτερο σκέλος με καλύτερη εμφάνιση και τερμάτισε τέταρτος στο δεύτερο σκέλος και τέταρτος γενικής. Δύσκολη ημέρα για τον Steven Frossard, καθώς ενεπλάκη σε πτώση στην πρώτη στροφή στο δεύτερο σκέλος και αναγκάστηκε να εγκαταλήψει. Έτσι, την πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης συμπληρώνουν οι Antonio Cairoli με 47 βαθμούς, Clement Desalle με 43, Jeremy Van Horebeek με 40, ενώ στην πέμπτη θέση ισοβαθμούν Tyla Rattray και Tommy Searle με 31 βαθμούς. 


Στην MX2, διπλή νίκη για τον αναβάτη της Bull KTM Factory Racing και παγκόσμιο πρωταθλητή, Jeffrey Herlings. Ο Arnaud Tonus δεν υστέρησε σε επιδόσεις όμως, αφού κατάφερε να καταγράψει ίδιο χρόνο γύρου με τον Herlings στο δεύτερο σκέλος και τερμάτισε δεύτερος. Η λιγότερο καλή του εμφάνιση στο πρώτο σκέλος, όπου τερμάτισε ένατος, τον τοποθέτησε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Σημαντική ημέρα για τον νεαρό αναβάτη της Honda, Tim Gajser, ο οποίος κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης για πρώτη φορά, έπειτα από δύο τερματισμούς στην τέταρτη και τρίτη θέση, στο πρώτο και δεύτερο σκέλος του αγώνα αντίστοιχα.

Φωτογραφίες

Video

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 11:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon