.
Κατηγορία Indoor trial
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 13:28

X-Trial 2024, 4ος αγώνας, Γενεύη (Ελβετία)

Αγχώθηκε, έπεσε, χτύπησε, μα στο τέλος ο Toni Bou πήρε άλλη μια νίκη καθ' οδόν προς το 17ο πρωτάθλημα X-Trial.

Ο αγώνας της Γενεύης σημάδεψε τη μέση του X-Trial 2024 για την indoor σεζόν, με τον Toni Bou (Montesa) να οδηγεί το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας τρεις νίκες στους πρώτους τρεις αγώνες.

Ο τέταρτος από τους συνολικά επτά αγώνες στο καλεντάρι του 2024 έφερε το X-Trial στο κλειστό στάδιο Geneva Arena στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου ο αγώνας άνοιξε με τον Gabriel Marcelli (Montesa) να κερδίζει στον πρώτο γύρο τον πρωταθλητή για έναν μόλις βαθμό.

Στον δεύτερο γύρο ο Bou ανησύχησε περαιτέρω τους φίλους του καθώς, ενόσω είχε περάσει στη θέση του οδηγού στον αγώνα, είχε μια πτώση από την οποία αποκόμισε κι ένα επώδυνο χτύπημα στον ώμο.

Ωστόσο ο Marcelli είχε φροντίσει να χάσει τη νίκη μόνος του μετά από την κάκιστη επίδοσή του στην πρώτη δοκιμασία της διαδρομής από την οποία βρέθηκε 8 βαθμούς πίσω από τον Bou, έτσι η ατυχία του δεύτερου δεν στάθηκε αρκετή για να τον ρίξει από την πρωτιά και με 4 βαθμούς διαφορά ο Bou πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, ενισχύοντας τη θέση του ως αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Το βάθρο στη Γενεύη συμπληρώθηκε από τον Toby Martyn, γεμίζοντας τα τρία σκαλιά των νικητών αποκλειστικά με μοτοσυκλέτες της Montesa Honda.

Στην κατάταξη του X-Trial 2024 ο Bou μεγάλωσε τη διαφορά του στην κορυφή φτάνοντας στους 86 βαθμούς, 31 περισσότερους από τον δεύτερο Marcelli (55 β.) που προηγείται του Jaume Busto (GASGAS) για μόλις 3 (52 β.).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες X-Trial 2024

Το πρωτάθλημα διακόπτεται τώρα για αρκετούς μήνες, καθώς θα επιστρέψει με τον 5ο αγώνα στις 5 Οκτωβρίου 2024 στο κρατίδιο της Ανδόρας στην Ισπανία. Στο μεταξύ θα διεξαχθεί η outdoor σεζόν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TrialGP 2024 που ξεκινά με το Ιαπωνικό GP στις 17-19 Μαΐου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « X-Trial 2024, 3ος αγώνας, Nice (Γαλλία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon