.
Κατηγορία Indoor trial
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 10:07

X-Trial 2023, 2ος αγώνας, Wiener Neustadt (Αυστρία)

Κι όμως, ο Toni Bou έχασε αγώνα από τον Jaime Busto!

Στην επιστροφή του indoor πρωταθλήματος X-Trial στη Βιέννη για πρώτη φορά από το 2017, η Arena Nova προσέφερε το κατάμεστο σκηνικό για μια έκπληξη πρώτου μεγέθους. Ο αήττητος ως τώρα Toni Bou (Honda) περιορίστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου από τον συμπατριώτη του Jaime Busto (GASGAS), ο οποίος σημείωσε μόλις την τρίτη νίκη της καριέρας του.

Η δε εμφάνιση αυτή της GASGAS στην Αυστρία είχε και μια ποιητική συμμετρία, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για τον “εντός έδρας” αγώνα της μητρικής εταιρείας (Pierer Industries) υπό την οποία πλέον λειτουργεί η ισπανική κατασκευάστρια.

Το σημείο-κλειδί του αγώνα ήταν ο τελικός, στον οποίο ο Bou έκανε δύο συνεχόμενα και, ασυνήθιστα γι’ αυτόν, λάθη στο δεύτερο τμήμα της διαδρομής, με αποτέλεσμα να κυνηγά τον Busto στη βαθμολογία του αγώνα, αλλά και να δεχτεί πίεση για τη δεύτερη θέση από τον Adam Raga (TRRS).

Ο Busto συνέχισε να οδηγεί εντυπωσιακά ως το τέλος του αγώνα κατακτώντας πανάξια τη νίκη, ενώ ο Bou διατήρησε την ψυχραιμία του και εν τέλει κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση μπροστά από τον Raga.

Αυτό το αποτέλεσμα ήταν σημαντικό για τον Bou καθώς του επέτρεψε να παραμείνει πρωτοπόρος στην κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial 2023 με 38 βαθμούς, ενώ ο Busto ανέβηκε δεύτερος με 33 βαθμούς, προσπερνώντας τον Gabriel Marselli (Honda) που είχε έναν σχετικά κακό αγώνα στην Αυστρία – μετά τη δεύτερη θέση του στον εναρκτήριο του 2023 στη Βαρκελώνη – και έμεινε στους 24 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες X-Trial 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 25 Μαρτίου στην Pamplona της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon