.
Κατηγορία Indoor trial
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 13:08

X-Trial 2019 – 5ος αγώνας, Μασσαλία (Γαλλία)

Νίκη και 13ος τίτλος για Toni Bou

Μπροστά σε ένα γεμάτο Palais des Sports στη Μασσαλία ο Toni Bou πήρε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στην πόλη της νότιας Γαλλίας, την 61η του νίκη σε GP και μαζί τον 13ο τίτλο του στο X-Trial και 25ο συνολικά!

marseille

Παρά τη συνέχιση της καθολικής κυριαρχίας του θαυματουργού Ισπανού της Montesa Honda, ωστόσο, η νίκη δεν ήρθε έτσι εύκολα καθώς έπρεπε πρώτα να περάσει από μια σκληρή μάχη με τον Jeroni Fajardo της Gas Gas.

fajardo
Jeroni Fajardo (Gas Gas)

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους ήταν ο Miquel Gelabert (Sherco) αυτός που προηγείτο της κατάταξης του αγώνα, με τους Adam Raga (TRRS) και Benoit Bincaz (Beta) να ακολουθούν και τον Bou μόλις τέταρτο.

raga
Adam Raga (TRRS)

Φυσικά όλα αυτά άλλαξαν με το δεύτερο σκέλος της Μασσαλίας, καθώς από αυτή ξεχώρισε το ζευγάρι του τελικού με τους Bou και Fajardo, ενώ οι Raga και Gelabert αναμετρήθηκαν στον τελικό της παρηγοριάς (ή της τρίτης θέσης του βάθρου, αν προτιμάτε).

podium

Στο μεγάλο τελικό λοιπόν ο Bou επικράτησε σχετικά άνετα του αντιπάλου του, εξασφαλίζοντας τη νίκη ήδη από το 5ο τμήμα του αγώνα και ολοκληρώνοντας το 6ο και τελευταίο με τον τίτλο στην τσέπη και ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Παρόλα αυτά ο φοβερός και τρομερός Ισπανός ολοκλήρωσε και αυτό το τελευταίο σκέλος με την τέλεια βαθμολογία (0 βαθμοί ποινής), κατακτώντας με άψογο στυλ τον προτελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν.

gelabert
Miquel Gelabert (Sherco)

Στον μικρό τελικό ο Raga πήρε τη νίκη που τον ανέβασε στην τρίτη θέση του βάθρου, αφήνοντας τον Gelabert τέταρτο.

bou champion
Toni Bou (Montesa Honda)

Ο έκτος και τελευταίος αγώνας του X-Trial θα γίνει στις 27 Απριλίου στο κρατίδιο της Ανδόρας στη βόρεια Ισπανία, αλλά στο μεταξύ μεσολαβεί το X-Trial των Εθνών, στις 13 Απριλίου στο Vendespace της Γαλλίας.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 13:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon