.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 11:44

Red Bull X-Fighters 2014 – 1ος αγώνας, Μεξικό

Κυριαρχία Sherwood!

 


Ένα μόνο πράγμα ίσως κατάφερε να ξεπεράσει τις επιδοκιμασίες του ένθερμου πλήθους που γέμισε ασφυκτικά την Monumental Plaza de Toros, κι αυτό ήταν το-πέρα από τα όρια-θάρρος των αναβατών, οι οποίοι παίρνοντας κάτι από την ενέργεια 38.000 θεατών που ζητοκραύγαζαν, μπόρεσαν να περάσουν τις φιγούρες τους σε ένα άλλο επίπεδο. Στοτέλος του πρώτου αγώνα της χρονιάς, δύο«γειτονάκια», ο Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία και ο Josh Sheenan από την Αυστραλία, πήραν αντίστοιχα την πρώτη και την δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Ισπανό Dany Torres στην τρίτη.

Ο εναρκτήριος αγώνας του Red Bull X-Fighters για το 2014, έφερε έντονες συγκινήσεις στην Πόλη του Μεξικού με μία επική μάχη freestyle motocross που έθεσε ψηλά τον πήχη σε μία σεζόν κατά την οποία θα γίνουν αγώνες σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. Ο Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία, ο πρωταθλητής του World Tour το 2012, ήταν ο μεγάλος νικητής, με τον ανερχόμενο Josh Sheenan της Αυστραλίας στην δεύτερη θέση και τον πρωταθλητή του World Tour το 2011, Dany Torres στην τρίτη. Προς μεγάλη έκπληξη των φαν και των ίδιων των αναβατών, ο πρωταθλητής του 2013, Γάλλος Thomas Pagès αποκλείστηκε στη φάση των προημιτελικών.

Απέναντι σε ένα sold-out κοινό 38.000θεατών στην εντυπωσιακή αρένα ταυρομαχιών Monumental Plaza de Toros,οι καλύτεροι αναβάτες FMX στον πλανήτη παρουσίασαν τα καλύτερα τρικ που προετοίμαζαν και δούλευαν σκληρά όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς πετούσαν μέχρι και 15 μέτρα ψηλά.

Ο Sherwood ήρθε στον αγώνα αποφασισμένος να οδηγήσει με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει καλύτερα, εκτελώντας άψογα μερικά τρικ όπως τοεντυπωσιακό “Kiss of Death Backflip” και το “Turntable” που σπάνια βλέπουμε. Αλλά η μάχη ήταν σκληρή, με τον μεγάλο του αντίπαλο Sheenan να κερδίζει τις δύο από τις πέντε κατηγορίες των κριτών. «Πραγματικά προσπαθούσα να ξεχάσω απέναντι σε ποιόν οδηγούσα και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», δήλωσε ο νικητής. «Καθώς η σεζόν συνεχίζεται, θα προσπαθήσω να πιέσω ακόμη περισσότερο, χαράσσοντας την δική μου πορεία».

Φανερά ευχαριστημένος, ο Sheenan είπε: «Ο κόσμος στην Πόλη του Μεξικού σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο καλά και σου ανεβάζει το ηθικό. Είναι κάτι το επικό, που δεν περιγράφεται με λέξεις». Όπως πάντα, ο Ισπανός Dany Torres έκλεψε τις καρδιές του κοινού, με μια εξαιρετική επίδοση που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον, εάν ο ίδιος καταφέρει να ανταπεξέλθει στον μικρότραυματισμό του στον αστράγαλο. Την ίδια στιγμή, ο Pagès τερμάτισε στην πέμπτη θέση, παρά την μικρή του πτώση κατά την διάρκεια εκτέλεσης ενός ακόμη “Flair 540”. Αυτό ήταν και το σημείο που δεν έδωσε στον Γάλλο την ευκαιρία για κάτι καλύτερο.

Η επόμενη φορά που οι αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα και τα αποτελέσματα, θα είναι στις 25 Μαΐου, όταν το Red Bull X-Fighters World Tour θα μεταφερθεί στην Osaka της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 12:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon