.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 11:14

Red Bull X-Fighters 2011 - Stadio Olimpico

 

FMX μονομάχοι στο σύγχρονο Circus Maximus

 


Οι 12 κορυφαίοι FMX riders του κόσμου μετέτρεψαν την Παρασκευή το Stadio Olimpico της Ρώμης σε σύγχρονο Circus Maximus. Μπροστά σε 45.000 θεατές, ο Nate Adams έκανε τα πιο απίστευτα tricks κερδίζοντας τον τίτλο του σύγχρονου «Καίσαρα». Ο Andre Villa κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ο Josh Sheehan ακολούθησε στην τρίτη θέση, στον τρίτο αγώνα της σεζόν.

Adams εναντίον Villa

Ρώμη, Ιταλία – Το πλήθος δεν σταματούσε να ζητωκραυγάζει στο Stadio Olimpico, καθώς ο Nate Adams και ο Andre Villa κατευθύνονταν στην έναρξη της τελικής αναμέτρησης πάνω σε δύο τροχούς. Όταν επιτέλους οι φωνές κόπασαν, ο Adams ολοκλήρωσε 18 αλάνθαστα άλματα στο χρονικό όριο των 120 δευτερολέπτων, κερδίζοντας την εύνοια της πενταμελούς κριτικής επιτροπής και κατακτώντας την πέμπτη νίκη του στην 11χρονη ιστορία του πρωταθλήματος Red Bull X-Fighters. «Τώρα στοχεύω στην κατάκτηση του τίτλου», δήλωσε στη συνέχεια ο 27χρονος Αμερικανός. «Ήταν η πιο δύσκολη νίκη στην καριέρα μου μετά το ατύχημα που είχα στους προκριματικούς».

Ο Adams προηγείται

Στη μεγαλύτερη διαδρομή FMX που δημιουργήθηκε ποτέ στην Ιταλία – αποτελούμενη από 11 λόφους και 8 χωμάτινα σημεία προσγείωσης – οι αθλητές ξεπέρασαν τα όριά τους, εκτελώντας άλματα μήκους 30 και ύψους 15 μέτρων. Ο Ισπανός Dany Torres, που είχε κερδίσει πέρσι στη Ρώμη, έκοψε την ανάσα των θεατών, με μια πτώση στο δεύτερο γύρο. Η μοτοσικλέτα του βγήκε από την πορεία της και χτύπησε σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα. «Ήρθα στη Ρώμη με πέντε σπασμένα κόκαλα που δεν είχαν δέσει ακόμα, αλλά κατάφερα να κερδίσω στα προκριματικά», δήλωσε. «Λαμβάνοντας υπόψη το πως αισθάνομαι αυτή τη στιγμή τον δεξί μου αστράγαλο, νομίζω ότι φεύγοντας από τη Ρώμη θα έχω τελικά έξι σπασμένα κόκαλα». Όμως ο Ισπανός ήταν σίγουρος ότι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη στον επόμενο αγώνα, που θα διεξαχθεί στην έδρα του, στη Μαδρίτη.   

Ο Adams προπορεύεται τώρα με διαφορά στη συνολική βαθμολογία, ύστερα από την κατάκτηση της τρίτης θέση στο Dubai και δύο νίκες στην Μπραζίλια και τη Ρώμη και προηγείται κατά 40 βαθμούς από τον Villa. Ο Νορβηγός έχει ακόμα περιθώριο για να φτάσει τον Adams στους επόμενους τρεις αγώνες στη Μαδρίτη (Ισπανία/ 15 Ιουλίου), Ρόζναν (Πολωνία/ 6 Αυγούστου) και Σίδνεϊ (Αυστραλία/ 17 Σεπτεμβρίου).

Αποτελέσματα - Βαθμολογία

{arttinytable}

Τελικά αποτελέσματα (Ρώμη):
1. Nate Adams (ΗΠΑ)
2. Andre Villa (ΝΟΡ)
3. Josh Sheehan (ΑΥΣ)
4. Blake Williams (ΑΥΣ)
5. Dany Torres (ΙΣΠ)
6. Eigo Sato (ΙΑΠ)
7. Adam Jones (ΗΠΑ)
8. Robbie Maddison (ΑΥΣ)
9. Javier Villegas (ΧΙΛ)
10. Maikel Melero (ΙΣΠ)



Συνολική βαθμολογία (στους 3 από τους 6 αγώνες):
1. Adams (ΗΠΑ/265 βαθμοί)
2. Villa (ΝΟΡ/225 βαθμοί)
3. Torres (ΙΣΠ/145 βαθμοί)
4. Maddison (ΑΥΣ/135 βαθμοί)
5. Blake Williams (ΑΥΣ/135 βαθμοί).

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Red Bull X-Fighters 2011 - Brazil Red Bull X-Fighters 2011 / Bullring »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon