.
Κατηγορία European Junior Cup
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 08:17

European Junior Cup 2015 - 2ος αγώνας, Assen

 

Άψογοι οι αδελφοί Καρακώστα!

 

Στην Ολλανδία βρέθηκαν ο Νίκος και ο Δημήτρης Καρακώστας οι οποίοι πριν προλάβουν να ξεκουραστούν από τον αγώνα στην Ισπανία, έφτιαξαν πάλι βαλίτσες και Πέμπτη ξημερώματα φύγανε από την Ελλάδα. Η παρουσία τους εκεί, ήταν εξαιρετική!

 Συμβουλές από τους ειδικούς

Φτάσανε στο Assen το μεσημέρι και μαζεύτηκαν όλοι οι οδηγοί στην τέντα της διοργάνωσης. Οι μοτοσυκλέτες ήταν στημένες αλλά κανείς δεν επιτρεπόταν να τις πειράξει. Μαζί με τον Kyle Smith που ήταν ο εκπαιδευτής τους στο Calaft και είναι αγωνιζόμενος στην Supersport 600 WSB, περπάτησαν την πίστα. Τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.
Ο Michael Hill, επίσημος εκφωνητής για την Dorna SBK, είχε ζητήσει από τον Δημήτρη και τον Νίκο να μιλήσουν, να μάθει κάποια πράγματα για τα δύο αδέρφια οπότε να μπορεί να αναφέρετε σε αυτούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως και έκανε στην Aragon. Επίσης τους έδωσε και συμβουλές για το πως να διαχειρίζονται την παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης που είναι ένα σημαντικό κομμάτι για κάθε οδηγό. Βοηθάει στην εύρεση χορηγών, κάτι που ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο αλλά αναγκαίο είναι.
Τα δύο αδέρφια είχαν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν με τους συναθλητές τους που με κάποιους ήδη έχουν κάνει φιλίες.
Την Παρασκευή το πρωί έκανε πολύ κρύο και ψιλόβρεχε. Ευτυχώς σύντομα σταμάτησε η βροχή. Έγινε η πρώτη ενημέρωση των αναβατών και η διοργάνωση εξήγησε κάποιες αλλαγές που μπορούν να γίνουν στη μοτοσυκλέτα με γνώμονα την απόδοση της στην Aragon αφού πρώτη φορά την χρησιμοποιούν για αγώνες.
Στην πίστα βρέθηκαν πολλά παιδιά που είχαν έρθει εκπαιδευτική εκδρομή με τα σχολεία τους. Ευχάριστο ήταν που ήρθε κάποιος Έλληνας που ζει στο Assen και μίλησε με τα παιδιά γιατί είχε δει την Ελληνική σημαία στις μοτοσυκλέτες τους.

 Ελεύθερα δοκιμαστικά

Μαζί ήταν πάλι ο Javi Acuna, μάνατζερ της DCM Racing Team που συμβουλεύει τα δύο αδέρφια οδηγικά και βοηθάει τον Γιώργο στη προετοιμασία των μοτοσυκλετών.
Στις 12 ξεκίνησε το 15λεπτο προετοιμασίας και σύντομα όλοι οι αγωνιζόμενοι μπήκαν στην πίστα για τα ελεύθερα. Η αναγνώριση και προσαρμογή στην πίστα αυτή τη φορά έγινε λίγο πιο γρήγορα για τον Νίκο και τον Δημήτρη αφού ήδη είχαν συνηθίσει την μοτοσυκλέτα τους. Με χρόνους ικανοποιητικούς για πρώτη φορά στο Assen, τελειώνοντας τα ελεύθερα, συζήτησαν με τον Γιώργο και τον Javi την απόδοσή τους και τρόπους βελτίωσης.
Στις 17:00 μπήκαν για τα πρώτα χρονομετρημένα. Με το κρύο να μην βοηθάει στη θερμοκρασία των ελαστικών και τον δυνατό αέρα να τους εμποδίζει λίγο, όλοι οι αναβάτες προσπάθησαν να κάνουν καλύτερο χρόνο από τα ελεύθερα.
Υπήρξαν κάποιες πτώσεις αλλά ένα λεπτό πριν τελειώσει ο χρόνος τους, τούς έδειξαν κόκκινη σημαία γιατί κάποιος είχε σοβαρό ατύχημα.
Στο δεύτερο session ο Νίκος βελτίωσε το χρόνο του 4 δευτερόλεπτα και ο Δημήτρης 3,5 δευτερόλεπτα. Τα δύο αδέρφια συζήτησαν με τον Γιώργο για την μοτοσυκλέτα και με τον Javi σύγκριναν τους χρόνους από τα δύο session και τους έδωσε συμβουλές.
Ακολούθησε συζήτηση όλων των αναβατών του European Junior Cup με τους Leandro Mercado που αγωνίζεται στα Superbike και ήταν ο νικητής του περσινού European 1000 και τον Andre Jezek από τα Superstock 1000. Μίλησαν σε όλα τα παιδιά για το πώς ξεκίνησαν τους αγώνες. Τόνισαν πόσο σημαντική είναι η διατροφή και η γυμναστική ειδικά την εβδομάδα πριν τους αγώνες. Τους είπαν ότι οι ασκήσεις ισορροπίας βοηθάνε πολύ στην οδήγηση. Ο λόγος που ο Michael Hill τους έφερε να μιλήσουν μαζί ήταν γιατί είναι πολύ καλοί φίλοι εκτός πίστας και καλοί αντίπαλοι στον αγώνα. Χρειάζεται να υπάρχει σωστός συναγωνισμός. Επίσης είπε σε όλους ότι τα πήγαν καλά με τις πτώσεις δεδομένου ότι στα Superstock έπεσαν οι 19 από τους 24 αναβάτες.

 Τα επίσημα δοκιμαστικά

Με ήλιο και καλή διάθεση ξεκίνησε η σημερινή ημέρα για τον Δημήτρη και τον Νίκο. Ενώ ο Γιώργος τοποθετούσε τους τροχούς στις μοτοσυκλέτες τα δύο αδέρφια συζητούσαν με τον Javi Acuna για την προετοιμασία τους για τα χρονομετρημένα. Η πίστα είχε πολύ κόσμο σήμερα που πλησίαζαν όλα τα παιδιά και έβγαζαν μαζί τους φωτογραφίες και ένιωθαν όμορφα. Μια σύντομη ενημέρωση από την διοργάνωση ειδικά για το γεγονός ότι πολλοί αναβάτες πέφτουν μετά τις μεγάλες ευθείες γιατί κρυώνουν τα λάστιχα, και οι αναβάτες άρχισαν να ετοιμάζονται στις 12:30. Tο κρύο και ο αέρας δεν χάλασαν τον κέφι των παιδιών και με καινούρια λάστιχα ξεκίνησαν τα δεύτερα χρονομετρημένα που θα διαρκούσαν 30 λεπτά.
Τα δύο αδέρφια ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν και αμέσως βρήκαν τον ρυθμό τους. Ο Νίκος όμως βγήκε μετά τον πρώτο γύρο με κάποιο πρόβλημα στο τιμόνι που ευτυχώς επιδιορθώθηκε σύντομα. Ο Δημήτρης μετά τα πρώτα 20 λεπτά βγήκε στα pit να μιλήσει με τον Γιώργο και ξαναμπήκε. Δύο πτώσεις σε αυτό το session αλλά χωρίς τραυματισμό των αναβατών.
Η ομάδα είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του Νίκου και του Δημήτρη αφού κατάφεραν και οι δύο να βελτιώσουν τον χθεσινό τους χρόνο. Ο Νίκος κατέβασε 2,5 δευτερόλεπτα και ο Δημήτρης 1,5 δευτερόλεπτο. Ακολούθησε συζήτηση με τον Javi Acuna που κρατούσε σημειώσεις για το που χάνουν και που κερδίζουν στα split και τους έδωσε συμβουλές για τον αυριανό αγώνα. Μετά μίλησαν με τον Γιώργο για την απόδοση της μοτοσυκλέτας και του είπαν ότι ήταν σωστά σεταρισμένη και δε χρειαζόταν καμία αλλαγή.
Ο Michael Hill, επίσημος εκφωνητής της Dorna για τα SBK αλλά και για το European Junior Cup συζήτησε με τον Νίκο και τον Δημήτρη για αρκετή ώρα, και μάλιστα ανέβασε τον Νίκο στην κεντρική εξέδρα και είχε μια συνέντευξη μαζί του. Του έκανε εντύπωση που δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των δύο αδερφών και συνεχάρει τον Νίκο που είπε ότι ο Δημήτρης είναι λίγο πιο γρήγορος αλλά ελπίζει σύντομα να τον πλησιάσει.

 Ο αγώνας

Ο Δημήτρης ξεκίνησε από την 22η θέση και ο Νίκος από την 26η θέση. Με μικρή καθυστέρηση λόγω κόκκινης σημαίας στη προηγούμενη κατηγορία οι αγωνιζόμενοι μπήκαν στην πίστα. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και οι κερκίδες και το paddoc γεμάτo κόσμο! Στην εκκίνηση δίπλα στο συρματόπλεγμα κάποιοι Ελληνες φώναξαν "Καρακώστας" και τα δύο αδέρφια χαμογέλασαν!
Υπήρξαν αρκετές πτώσεις γιατί το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και η πίεση μεγάλη. Ο Δημήτρης τερμάτισε τελικά 18ος και ο Νίκος 22ος στο δεύτερο αγώνα του European Junior Cup στο Assen της Ολλανδίας, από τους 28 αναβάτες που εκκίνησαν. Τα δύο αδέρφια είναι χαρούμενα που έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό και είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα! Έχουν προσαρμοστεί στις μοτοσυκλέτες και σε κάθε session που μπαίνουν αποκτούν και περισσότερη εμπειρία. Οι μοτοσυκλέτες λειτούργησαν σωστά χάρη στις ρυθμίσεις που έκανε ο Γιώργος Καρακώστας. Οι συμβουλές του Javi Acuna ήταν σημαντικές για την καλή απόδοση των παιδιών.
Στο πάρκ φερμέ που μαζεύτηκαν όλοι οι αναβάτες υπήρξαν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης. Ο Νίκος και ο Δημήτρης συνεχάρησαν τους συναθλητές τους και αγκάλιασαν τους γονείς τους για όλους τους κόπους τους. Το αξίζουν όμως γιατί έχουν και καρδιά και ψυχή και πάνω από όλα είναι καλά παιδιά.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon