.
Κατηγορία European Junior Cup
Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 19:42

European Junior Cup 2015 - 1ος αγώνας, Aragon

 

Τερματίζουν οι αδελφοί Καρακώστα!

 

Ο πρώτος διεθνής αγώνας του Δημήτρη και του Νίκου Καρακώστα σε πίστα παγκοσμίου πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε στην Aragon της Ισπανίας, και τα δύο αδέρφια τερμάτισαν χαμογελώντας.

Ήταν σίγουρα μια αρκετά δύσκολη ημέρα για τους αδελφούς Καρακώστα, οι οποίοι συζήτησαν με τον πατέρα τους Γιώργο και τον Javi Acuna τακτικές του αγώνα και πως θα κινηθούν. Το πρωί στην πίστα τα δύο αδέρφια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες Superbike και Super Sport που γινόντουσαν την ίδια μέρα και να δουν τους παγκόσμιους οδηγούς στην ίδια πίστα που σε λίγο θα αγωνίζονταν και οι ίδιοι. Ακολούθησαν τελικές συμβουλές και σχεδιασμός από τον Γιώργο Καρακώστα και τον Javi Acuna.

Την ημέρα του αγώνα υπήρχε ακόμα περισσότερος κόσμος στη πίστα και πολλοί θεατές μαζευόντουσαν στις μοτοσυκλέτες των παιδιών για φωτογραφίες. Ευχάριστη στιγμή ήταν όταν ένας Έλληνας που ζει στην Ισπανία πλησίασε τον Νίκο και τον Δημήτρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία !

Ο υπεύθυνος του European Junior Cup, Gerry Bruce, έκανε μια τελευταία αλλά τη σημαντικότερη ενημέρωση στους αναβάτες και τους μηχανικούς, για την διεξαγωγή του αγώνα.

Όλοι οι αναβάτες ήταν σοβαροί και φαινόταν η πίεση στα πρόσωπά τους όσο πλησίαζε η ώρα του αγώνα. Όταν έφτασε η ώρα για την είσοδο στην πίστα υπήρξε έντονη πίεση σε όλους. Στήθηκαν στην εκκίνηση αλλά δυστυχώς λόγω ατυχήματος στη προηγούμενη κατηγορία που καθιστούσε αναγκαία την είσοδο ελικοπτέρου, οι αγωνιζόμενοι οδηγήθηκαν πάλι στη τέντα της διοργάνωσης. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δημιούργησε σε όλους τους αγωνιζόμενους άγχος και ένταση.

Άλλαξε το πρόγραμμα και τελικά ο αγώνας ξεκίνησε στις 16:52. Οι αναβάτες έκαναν γύρο προθέρμανσης, στήθηκαν στην εκκίνηση και ξεκίνησαν για τον αναγνωριστικό γύρο. Ξαναστήθηκαν στην εκκίνηση και με τις μοτοσυκλέτες στο τέρμα γκάζι, έγινε η εκκίνηση! Στη πρώτη στροφή δυστυχώς συγκρούστηκαν και έπεσαν δύο αναβάτες, ενώ ακολούθησαν οκτώ γύροι γεμάτοι προσπεράσεις και συναγωνισμό.

Τα δύο αδέρφια έκαναν ένα πολύ καλό αγώνα με τον Δημήτρη να τερματίζει στην 18η θέση και τον Νίκο στην 23η! Όλη η ομάδα ήταν ικανοποιημένη που στον πρώτο αγώνα και σε μια τόσο δύσκολη πίστα κατάφεραν τόσο ένα καλό αποτέλεσμα. Οι μοτοσυκλέτες δούλεψαν σωστά και οι οδηγοί έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια αποκομίζοντας εμπειρίες. Η ομάδα βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα, στο Assen, την ερχόμενη Κυριακή.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: European Junior Cup 2015 - 2ος αγώνας, Assen »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon