.
Κατηγορία European Junior Cup
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 11:49

European Junior Cup 2015, 3ος γύρος, Imola - Βαθμολογήθηκε ο Δ.Καρακώστας!

 

Συλλογή εμπειριών για τα αδέλφια Καρακώστα

 

Η συλλογή εμπειριών συνεχίζεται για τα αδέλφια Καρακώστα, με τον Δημήτρη να τερματίζει 15ος στην Imola και να βαθμολογείται, και τον Νίκο, 21ος!

Στον 3ο αγώνα της χρονιάς για το European Junior Cup βρέθηκαν τα αδέλφια Καρακώστα, με τον Δημήτρη να καταφέρνει να "κατεβαίνει" σε χρόνο των δοκιμαστικών, στον τελευταίο γύρο του αγώνα, τερματίζοντας 15ος! Ο Νίκος τερμάτισε 21ος και τα αδέλφια, δέχτηκαν θετικές κρητικές από τους σχολιαστές του αγώνα, από το κανάλι του SBK - ο αγώνας γίνεται την ίδια μέρα.

Οι λεπτομέρειες

Διαβάστε τις λεπτομέρειες από το σαββατοκύριακο:
"Δυόμιση εβδομάδες πέρασαν από τον αγώνα στο Assen και ο Νίκος και ο Δημήτρης κατάφεραν να ξεκουραστούν λίγο, να ασχοληθούν με τα μαθήματά τους λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και να λάβουν μέρος στο τριήμερο track day που έγινε στις Σέρρες. Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για τα δύο αδέρφια και χάρηκαν πολύ που κατάφεραν με δύο αγώνες στο European Junior Cup να βελτιώσουν την οδήγησή τους και τους χρόνους τους στη πίστα των Σερρών.

Μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα ο Λευτέρης Πίππος, πρωταθλητής στην ταχύτητα και το trial, και προπονητής του Δημήτρη και του Νίκου. Το ταξίδι για τον τρίτο αγώνα στην Imola είχε κανονιστεί στην εντέλεια. Παρόλα αυτά ο παράγοντας τύχη-ατυχία πάντα αλλάζει τα δεδομένα. Μια φωτιά στο αεροδρόμιο της Ρώμης, με πολλές ακυρωμένες πτήσεις, με μεγάλες καθυστερήσεις, και με πολύ προσπάθεια για να καταφέρει όλη η ομάδα να φτάσει στην Imola τελικά στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά από πολύ κούραση και οδήγηση 5 ωρών στους Ιταλικούς δρόμους. Όπως είπε ο Γιώργος Καρακώστας στα παιδιά του, στη ζωή θα αντιμετωπίσουν πολλές ατυχίες, αναποδιές, και προβλήματα. Πρέπει να προσπαθούν να τα ξεπερνάνε, να μην απογοητεύονται, και να μη τα παρατάνε ποτέ. Έτσι με δύο ώρες ύπνο και τρέξιμο ο Νίκος και ο Δημήτρης έφτασαν στην πρωινή ενημέρωση των οδηγών από το προσωπικό του European Junior Cup. Ο Γιώργος και ο Λευτέρης ήρθαν λίγο αργότερα στην προσπάθεια τους να παρκάρουν το αυτοκίνητο και να μην καθυστερήσουν τα παιδιά. Ευτυχώς τα δύο αδέρφια έχουν μηχανολογικές γνώσεις και μέχρι να έρθουν οι μηχανικοί τους είχαν αφαιρέσει τους πίσω τροχούς των μοτοσυκλετών τους για να γίνει αλλαγή πίσω ελαστικών και να προλάβουν να ζεσταθούν τα λάστιχα πριν τα ελεύθερα δοκιμαστικά."

Τρίτος αγώνας


"Τρίτη φορά στη διοργάνωση του European Junior Cup και η προσαρμογή του Δημήτρη και του Νίκου τόσο στη μοτοσυκλέτα όσο και στην αναγνώριση της πίστας ήταν βελτιωμένη. Τα δύο αδέρφια είχαν μελετήσει την πίστα στην Ελλάδα αλλά και το πρωί πρίν το ελεύθερο δοκιμαστικό και είχαν συζητήσει τεχνικά σημεία με τον Λευτέρη Πίππο ωστέ να μειωθεί το μειονέκτημά τους απέναντι στους άλλους αναβάτες. που είχαν ξαναοδηγήσει στην Imola. Ο Γιώργος Καρακώστας έκανε τους τελευταίους ελέγχους στις μοτοσυκλέτες και στις 12:15 ο Νίκος και ο Δημήτρης ξεκίνησαν για το 20λεπτο ελεύθερο session με το θερμόμετρο να κοντεύει τους 30 βαθμούς.

Ο Δημήτρης είχε μια πολύ βελτιωμένη παρουσία στο ελεύθερο σε σχέση με τις άλλες φορές. Έκανε τον 19ο καλύτερο χρόνο στους 29 αναβάτες, με 10η καλύτερη ταχύτητα και 4,5 δευτερόλεπτα από τον πρώτο χρόνο.
Στις 5:20 οι αναβάτες του European Junior Cup μπήκαν για το 20λεπτο πρώτο χρονομετρημένο του αγώνα. Υπήρξε καθυστέρηση λόγω κοκκινης σημαίας στη προηγούμενη κατηγορία αν και όλοι οι αγωνιζόμενοι ήταν έτοιμο να μπουν από τις 5. Τα δύο αδέρφια πήγαν πολύ καλά με τον Δημήτρη να κάνει 16ο χρόνο με μόλις 3 δευτερόλεπτα από τον ταχύτερο χρόνο και βελτιωμένος ο χρόνος του από το ελεύθερο κατά 2,5 δευτερόλεπτα. Ο Νίκος έκανε τον 28ο χρόνο αλλά η βελτίωση του από το ελεύθερο ήταν σχεδόν 8 δευτερόλεπτα !!!

 Οι τακτικές


Λόγω της καθυστέρησης δεν υπήρξε ομιλητής απόψε και έτσι μετά από λίγες ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες, η ομάδα ικανοποιημένη από την απόδοσή της πήγε για φαγητό και ξεκούραση.... (αν και λόγω ότι χάλασε το gps κάναμε να φτάσουμε στο ξενοδοχείο πάνω από μια ώρα.)
Το πρωινό ξεκίνησε με αλλαγή εμπρός και πίσω ελαστικών και ενημέρωση αναβατών από την διοργάνωση του European Junior Cup. Ο Νίκος και ο Δημήτρης πιο ξεκούραστοι από χθες, συζήτησαν με τον Γιώργο Καρακώστα και τον Λευτέρη Πίππο τρόπους και τακτικές για να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Το σημερινό δεύτερο 30λεπτο χρονομετρημένο ξεκίνησε στις 1:15 με πολύ ζέστη. Ο Δημήτρης στον τρίτο γύρο κατέβασε μισό δευτερόλεπτο από χθες και ενώ βρισκόταν σε βελτιωμένο γυρολόγιο πίεσε λίγο παραπάνω και είχε μια πτώση. Ευτυχώς δεν χτύπησε και η μοτοσυκλέτα δεν έπαθε καμία βλάβη. Βγήκε στα pit για έλεγχο και ξαναμπήκε αλλά δε κατάφερε να κατεβάσει κι άλλο τον χρόνο του και ξεκινάει 19ος αύριο, η καλύτερη θέση εκκίνησης που έχει μέχρι στιγμής. Ο Νίκος στον τρίτο γύρο βελτίωσε τον χθεσινό του χρόνο κατά ενάμιση δευτερόλεπτο και ξεκινάει από την 28η θέση.
Ακολούθησε συζήτηση των δύο αδερφών με τον Γιώργο για το τι αλλαγές θέλουν στις μοτοσυκλέτες τους και με τον Λευτέρη συμβουλές για την αυριανή μέρα."

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon