.
Κατηγορία European Junior Cup
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 00:34

European Junior Cup 2015, 4ος αγώνας, Donington Park

Ατυχίες και εμπειρίες

 

Ο 4ος αγώνας για το European Junior Cup βρήκε τους αδελφούς Καρακώστα στο Donington Park, όπου μέσα στις ατυχίες, κατάφεραν να τερματίσουν στην 21η και 24η θέσεις.

Από αγώνα σε αγώνα


Βρισκόμαστε στο Donington Park Circuit της Αγγλία σχεδόν 2 βδομάδες μετά από τον τρίτο αγώνα του European Junior Cup. Ο Νίκος και ο Δημήτρης δεν είχαν πολύ χρόνο να ξεκουραστούν λόγω του αγώνα Mini GP που έγινε τη προηγούμενη Κυριακή. Επίσης έχουνε ξεκινήσει ενδοσχολικές εξετάσεις για τον Δημήτρη και ο Νίκος έδωσε τα δύο πρώτα μαθήματα των Πανελληνίων. Μάλιστα ο λόγος που δεν περπάτησαν την Πέμπτη την πίστα του Donington ήταν γιατί το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος έδινε το δεύτερο μάθημα. Στο αεροπλάνο είχαν μια ευχάριστη συνάντηση με τον Δημήτρη Σαρακάκη, της οικογένειας Αφοι Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, κύριοι χορηγοί των δύο αδερφών στην προσπάθεια τους στο European Junior Cup. Ο κύριος Σαρακάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά και χάρηκε με την πρόοδό τους στην αγωνιστική τους δραστηριότητα.

Με τον καιρό της Αγγλίας να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός και μάλιστα με αρκετά διαστήματα ήλιου φτάσαμε στη πίστα. Είναι μια δύσκολη και γρήγορη πίστα, όπως όλες οι πίστες του παγκοσμίου που αγωνίζονται ο Νίκος και ο Δημήτρης στο European Junior Cup. Έγινε η πρώτη ενημέρωση των αναβατών από τους ανθρώπους της διοργάνωσης και μας ενημέρωσαν ότι την Κυριακή ο αγώνας του European Junior Cup είναι η πρώτη κατηγορία που αγωνίζεται στις 11 το πρωί (1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος). Ο κόσμος θα είναι πάρα πολύς γιατί οι Άγγλοι όπως είπαν προτιμούν τα Superbike από το Moto GP. Η Maria Costello που είναι υπεύθυνη για τα κορίτσια που αγωνίζονται στο European Junior Cup, γνωστή του Gary Adsheard, τον ρώτησε τον λόγο που βρισκόταν στη τέντα της διοργάνωσης και ο Gary της είπε ότι είχε έρθει να βοηθήσει τον Νίκο και τον Δημήτρη που τους είχε μαθητές στην Ελλάδα.

Έλεγχοι και ρυθμίσεις


Έγινε έλεγχος στη μοτοσυκλέτα από τον Γιώργο Καρακώστα με μικρές ρυθμίσεις και αλλαγή πίσω ελαστικού. Για φιλανθρωπικό σκοπό όλοι οι αναβάτες του European Junior Cup υπέγραψαν πάνω σε δύο μεταχειρισμένα λάστιχα. Υπήρχε αρκετός κόσμος στα paddock και κάποιοι βλέποντας την ελληνική σημαία κρεμασμένη στον χώρου που είναι οι μοτοσυκλέτες του Δημήτρη και του Νίκου έβγαλαν φωτογραφίες με τα δύο αδέρφια και τους ζήτησαν αυτόγραφο γιατί δεν είχαν ξαναδεί Έλληνες στο World Superbike.

Με πέντε Άγγλους αναβάτες που γνωρίζουν την πίστα πολύ καλά και αρκετούς από τους συναθλητές τους να έχουν αγωνιστεί στο Donington, τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν το ελεύθερο 20λεπτο στις 12:10. O Νίκος και ο Δημήτρης είχαν μελετήσει την πίστα στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα η πρώτη επαφή ήταν αναγνωριστική. Επειδή όμως αυτός ο θεσμός δεν έχει πολλά δοκιμαστικά, με τις οδηγίες του Gary πίεσαν εκεί που έπρεπε και προσαρμόστηκαν άμεσα.

Στο διάλειμμα μεταξύ των δύο session, ο Βρετανός Daniel Drayton μίλησε με τα δύο αδέρφια και τους επισήμανε κάποια σημεία της πίστας αφού τη γνωρίζει πολύ καλά. Ο Νίκος και ο Δημήτρης μελέτησαν τους χρόνους τους και τις διαφορές μεταξύ των split, κράτησαν σημειώσεις και ετοιμάστηκαν για τα πρώτα χρονομετρημένα.
Ξεκινώντας τα πρώτα χρονομετρημένα στις 17:25 ο Δημήτρης αμέσως βελτίωσε τον χρόνο του κατά 1 δευτερόλεπτο από τα ελεύθερα. Βρίσκοντας τις σωστές γραμμές σε κάθε split κατέβαζε χρόνο.

 Άτυχη στιγμή


Ενώ βρισκόταν σε πολύ ταχύ γύρο και στην οθόνη βλέπαμε ότι θα βρισκόταν στην δεκαπεντάδα είχε μια πτώση στον τρίτο γύρο με τη μοτοσυκλέτα να ακινητοποιείτε και να μη μπορεί να συνεχίσει τα χρονομετρημένα. Ο Νίκος πολύ γρήγορα βρήκε ρυθμό και σωστά πατήματα και βελτίωνε συνεχώς το χρόνο του. Μια μηχανική βλάβη μοτοσυκλέτας ανάγκασε τη διοργάνωση να δείξει κόκκινη σημαία και να σταματήσουν τα χρονομετρημένα για 5 λεπτά. Οι αναβάτες ξαναμπήκαν στη πίστα και ο Νίκος συνέχιζε να βελτιώνεται. Με 5 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τα ελεύθερα τελείωσε το session με τον 28ο χρόνο. Ο Δημήτρης στους 3 γύρους που έκανε έχει τον 23ο χρόνο. Στα χρονομετρημένα, τέσσερις αναβάτες είχαν πτώση, ένας μηχανική βλάβη, και ένας έκανε έξοδο.

Όταν μας παρέδωσαν τη μοτοσυκλέτα ο Γιώργος την επιθεώρησε και είδε τις ζημιές που είχε για να μπορέσει να ζητήσει τα ανταλλακτικά και να ξεκινήσει να επισκευάζει τη μοτοσυκλέτα. Να αναφέρουμε επίσης τη βοήθεια του Δημήτρη Γουσιόπουλου που είναι μαζί μας για να βοηθήσει τον Γιώργο στο δύσκολο έργο της προετοιμασίας δύο μοτοσυκλετών στην ίδια κατηγορία. Μετά από ώρες δουλειάς λίγη ξεκούραση και ελπίζουμε αύριο να λειτουργεί σωστά και να μπορέσει να κάνει τα δεύτερα χρονομετρημένα ο Δημήτρης.
Στον αγώνα, ο Δημήτρης τερμάτισε τελικά στην 21η θέση, κερδίζοντας γνώσεις και εμπειρία, και ο Νίκος στην 24η θέση.
Άλλος ένας αγώνας προστέθηκε ως εμπειρία στην μικρή αγωνιστική καριέρα των αδελφών Καρακώστα που βαδίζουν στα σωστά βήμματα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon