Κατηγορία European Junior Cup
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 12:42

European Junior Cup 2015, 5ος αγώνας, Portimao

19ος ο Δημήτρης Καρακώστας

 

Στον 5ο αγώνα της χρονιάς για το European Junior Cup, ο Δημήτρης Καρακώστας κατάφερε να τερματίσει 19ος, συλλέγοντας εμπειρίες και βελτιώνοντας συνέχεια την τακτική του.

Δίχως ύπνο

Σε αυτό τον αγώνα, ο Νίκος Καρακώστας δεν κατάφερε να συμμετάσχει αφού έδινε το τελευταίο μάθημα για τις Πανελλήνιες, κι έτσι, ο μπαμπάς Γιώργος με τον Δημήτρη, βρέθηκαν στην Πορτογαλία για τον 5ο αγώνα του European Junior Cup.
Ο Γιώργος και ο Δημήτρης ταλαιπωρήθηκαν πολύ γιατί με διάφορα εμπόδια και ατυχίες κατάφεραν να κοιμηθούν μόνο 2 ώρες πριν τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Η πίστα του Πορτιμάο είναι από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και δύσκολες της Ευρώπης με απότομες κατηφόρες και χασίματα, και ο καιρός ήταν πάρα πολύ ζεστός. Ο Γιώργος προετοίμασε τη μοτοσυκλέτα του Δημήτρη και τα πρώτα 20λεπτα ελεύθερα δοκιμαστικά έγιναν με αναγνώριση της πίστας και προσπάθεια από το Δημήτρη για ένα καλό γυρολόγιο.

Στο διάλειμμα των 4,5 ωρών που ακολούθησε, ο Δημήτρης ξεκουράστηκε λίγο και ο Γιώργος ασχολήθηκε με τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας. Στο πρώτο χρονομετρημένο 20λεπτο που έγινε στις 17:00 ώρα Πορτογαλίας (19:00 ώρα Ελλάδος) ο Δημήτρης ξεκίνησε με αυτοπεποίθηση και προσπάθεια και κατάφερε στο πρώτο κιόλας γύρο να κατεβάσει το χρόνο του 2 δευτερόλεπτα. Μετά από λίγους γύρους βγήκε για λίγο, συζήτησε με τον Γιώργο για την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, άκουσε τις συμβουλές του πατέρα του και ξαναμπήκε στη πίστα. Με ένα σταθερό και βελτιωμένο γυρολόγιο κατέβασε τον πρωινό του χρόνο κατά 3 δευτερόλεπτα.

Δύο εκκινήσεις

Στον αγώνα που έγινε με λόγω κόκκινης σημαίας, ο Δημήτρης ήταν 18ος στην πρώτη εκκίνηση κι ένιωθε αυτοπεποίθηση για την 15αδα. Κατά τη διακοπή ο πατέρας του έτρεξε να βοηθήσει τον Dorren Loureiro να επισκευάσει τη μοτοσυκλέτα του για να μπορέσει να αγωνιστεί. Στην δεύτερη εκκίνηση, ο Δημήτρης καθυστέρησε λίγο αλλά πίεσε αρκετά κι έτσι κατάφερε να βελτιώσει τον χθεσινό του χρόνο κατά 1,5'', με γυρολόγιο καλύτερο από τους δύο προπορευόμενους συναθλητές του! Τερμάτισε τελικά 19ος και ικανοποιημένος που οδηγήσε σε μια τόσο δύσκολη πίστα που οι περισσότεροι αναβάτες είχαν ξανατρέξει.
Ο Δημήτρης ευχαριστεί για την υποστήριξη, την εταιρεία ΑΦΟΙ Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, και τον πατέρα του που πιστεύει σε αυτόν και τον βοηθάει με όλη του τη καρδιά.

Φωτογραφίες

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « European Junior Cup 2015, 4ος αγώνας, Donington Park
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube