.
Κατηγορία European Junior Cup
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 12:04

European Junior Cup 2015, 6ος αγώνας, Misano

 

16ος και 18ος!

 

 

Βελτιώνονται συνεχώς τα αδέλφια Καρακώστα που συνεχίζουν αυτό το μοναδικό ταξίδι στο European Junior Cup, τερματίζοντας μάλιστα στην16η και 18η θέση!

Παρουσίαση των αναβατών


Το ταξίδι του Νίκου και του Δημήτρη για αυτόν τον αγώνα ξεκίνησε Πέμπτη πρωί με σκοπό να μπορέσουν να περπατήσουν την πίστα και να είναι ξεκούραστοι αφού την Τετάρτη τελείωσαν οι σχολικές εξετάσεις.
Μαζί ήταν και ο Λευτέρης Πίππος, πρωταθλητή ταχύτητας και trial και προπονητής των παιδιών, και ο Δημήτρης Γουσιόπουλος, για τεχνική υποστήριξη στον Γιώργο. Στο ταξίδι είχε κανονιστεί να έρθει και ο Δημήτρης Προϊος, πρωταθλητής ταχύτητας, αλλά λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα των Σερρών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν ήταν εφικτό.
Τα δύο αδέρφια προσπάθησαν να μελετήσουν τη πίστα και να προπονηθούν με τα Honda NSF 100, αλλά είχαν περιορισμένο χρόνο λόγω των εξετάσεων. Σημαντική η βοήθεια του Σωτήρη Ζαφειρόπουλου στη κατανόηση της πίστας που συζήτησε με τον Νίκο και τον Δημήτρη λόγω του ότι έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα στη πίστα του Misano.
Με την άφιξή στη πίστα, ο Michael Hill, επίσημος εκφωνητής της Dorna για το WSBK ανέβασε στο stage τον Δημήτρη και τον Νίκο. Τους παρουσίασε στους παρευρισκόμενους θεατές που χειροκρότησαν τα δύο αδέρφια για την προσπάθεια τους στο European Junior Cup λέγοντας ότι πρώτη φορά βλέπουν Έλληνες στην διοργάνωση. Τους πήρε συνέντευξη και τους ρώτησε πως νοιώθουν που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Μετά ζήτησε από την Κωνσταντίνα να ανέβει στο stage. Την ρώτησε αν φοβάται που αγωνίζονται και τα δυο της παιδιά και την παρομοίασε με την μητέρα των Marquez. Η Κωνσταντίνα του είπε ότι αν και έχει συνηθίσει την αγωνία γιατί έτρεχε και ο Γιώργος, το χτυποκάρδι είναι μεγαλύτερο και διπλό τώρα.

Η Παπαρίζου


Φτάνοντας στην τέντα του European Junior Cup μαζεύτηκαν οι οδηγοί για να περπατήσουν την πίστα υπό τις οδηγίες του Kyle Smith, αναβάτη της Supersport. Ο Νίκος και ο Δημήτρης προσεχτικά άκουγαν τις συμβουλές του και του έκαναν ερωτήσεις.
'Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε από την πίστα είχαμε μια έκπληξη για τον Michael Hill. Από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίσαμε είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την 'Ελενα Παπαρίζου. Η Κωνσταντίνα είχε ζητήσει αυτόγραφο εκ μέρους του και πήγε την Τρίτη να το παραλάβει. Προς μεγάλη της έκπληξη της το παρέδωσε η ίδια η τραγουδίστρια και η Κωνσταντίνα της είπε για τον μεγάλο της θαυμαστή από τo WSBK, τον Michael Hill. Συνομίλησαν για αρκετή ώρα και η Έλενα Παπαρίζου θέλησε να μάθει για τα δύο αδέρφια που αγωνίζονται σε πίστες παγκοσμίου. Η Κωνσταντίνα της έδειξε φωτογραφίες και της έκανε εντύπωση που δύο παιδιά αγωνίζονται με μεγάλες μοτοσυκλέτες. Αναρωτήθηκε αν φοβάται η Κωνσταντίνα που αγωνίζονται τα παιδιά της σε ριψοκύνδινο σπορ. Η Έλενα Παπαρίζου είναι μια καλλιτέχνης που υποστηρίζει την συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς διοργανώσεις και όπως είπε, σημασία δεν έχει η θέση αλλά η συμμετοχή. Ευχήθηκε στον Δημήτρη και στον Νίκο καλή επιτυχία και την ευχαριστήσαμε θερμά για το αυτόγραφο αλλά πιο πολύ για την θετική της ενέργεια και την τιμή που μας έκανε.

Ο Michael Hill ενθουσιάστηκε με το αυτόγραφο, είπε ότι έχει όλα τα cd της Έλενας Παπαρίζου και ότι είναι πολύ μεγάλος θαυμαστής της.
Στο δρόμο για το ξενοδοχείο ο Νίκος, ο Δημήτρης, ο Λευτέρης Πίππος, ο Troy Bezouidenhout και ο Michael Hill έκαναν αγώνα με go-kart. Ήταν ένα ευχάριστο κλείσιμο της ημέρας που έκανε όλους να γελάσουν και να χαλαρώσουν πριν πάνε για ξεκούραση και προετοιμασία των δοκιμών της Παρασκευής.

Τα δοκιμαστικά


Την Παρασκευή το πρωί έγινε ενημέρωση των οδηγών και των μηχανικών. Έγινε αλλαγή πίσω ελαστικού και ο Γιώργος κοίταζε τις ρυθμίσεις των δύο μοτοσυκλετών και τι αλλαγές χρειάζονταν προκειμένου να τις προσαρμόσει για την συγκεκριμένη πίστα. Ο κύριος Guiseppe Andreani συνομίλησε αρκετή ώρα με τον Γιώργο και τα δύο αδέρφια δίνοντας τους συμβουλές για τις ρυθμίσεις στις αναρτήσεις που χρειάζονται οι μοτοσυκλέτες με γνώμονα το Misano και το βάρος των παιδιών. Οι επισημάνσεις του ήταν πολύ σημαντικές και βοήθησαν στην καλύτερη προετοιμασία των μοτοσυκλετών.
Τα δύο αδέρφια μαζί με τον Λευτέρη Πίππο παρακολούθησαν τα δοκιμαστικά των άλλων κατηγοριών και ο Λευτέρης τους συμβούλεψε και τους εξήγησε πως πρέπει να κινηθούν.
Στο ελεύθερο 20λεπτο που έγινε στις 13:15 με υψηλή θερμοκρασία ο Νίκος έκανε 22ο χρόνο δείχνοντας να μην τον έχει επηρεάσει η αποχή του λόγω Πανελληνίων εξετάσεων στον προηγούμενο αγώνα. Προσαρμόστηκε αμέσως και έκανε πολύ καλό γυρολόγιο. Ο Δημήτρης έκανε 25ο χρόνο έχοντας ενόχληση στο πόδι του από τραυματισμό που είχε την προηγούμενη εβδομάδα κάνοντας προπόνηση downhill. Μόλις τελείωσε το session πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση όλων των αναβατών.
Μετά είχαν ενημέρωση από τον Kyle Smith που τους έδειξε σε πίνακα τις στροφές της πίστας και τι πρέπει να προσέχουν σε κάθε μια. Τα δυο αδέρφια του έκαναν ερωτήσεις και μετά κάθισαν με τον Troy Bezuidenhout και μελέτησαν τις σημειώσεις τους.
Στις 5 το απόγευμα ξεκίνησαν τα πρώτα χρονομετρημένα. Ο Νίκος και ο Δημήτρης ήταν από τους πρώτους οδηγούς που μπήκαν στη πίστα και έπιασαν γρήγορα ρυθμό.

Συλλογή βαθμών


Με τις πρώτες σταγόνες βροχής να κάνουν την εμφάνισή τους στα μισά του session οι κριτές της πίστας έδειξαν στους αναβάτες λευκή σημαία. Είχε προηγηθεί ενημέρωση ότι αν ξεκινήσει βροχή να προσέξουν όλοι γιατί η πίστα του Misano είναι δύσκολη με βροχή. Η πρόταση της διοργάνωσης ήταν να μη ριψοκινδυνέψουν γιατί οι χρόνοι δεν θα κατέβουν αν βρέξει και η πρόγνωση για το αυριανό δεύτερο χρονομετρημένο είναι ότι θα γίνει σε στεγνή πίστα. Ο Δημήτρης έκανε 23ο χρόνο βελτιωμένος κατά 2 δευτερόλεπτα και ο Νίκος έκανε 25ο χρόνο.
Τα δύο αδέρφια βγαίνοντας από το χρονομετρημένο session μίλησαν με τον Γιώργο για την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας με τις καινούριες ρυθμίσεις και με τον Λευτέρη για το πως είδαν την πίστα την δεύτερη φορά. Μετά έβγαλαν τις ρόδες από τις μοτοσυκλέτες γιατί αύριο θα έχουν καινούρια λάστιχα, καθάρισαν τις μοτοσυκλέτες και πήγαμε για ξεκούραση. Στον αγώνα, ο Δημήτρης τερμάτισε 16ος πλησιάζοντας την βαθμολογούμενη 15άδα και ο Νίκος τερμάτισε 18ος, με αποτέλεσμα κάθε φορά να ανεβαίνουν θέσεις, βελτιώνοντας τους χρόνους και συλλέγοντας εμπειρίες.

 Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon