.
Κατηγορία European Junior Cup
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 12:18

European Junior Cup 2015, 7ος αγώνας, Jerez

 

Στην 16η και 20η θέση οι αφοί Καρακώστα!

 

 

Το πρωτάθλημα European Junior Cup συνεχίστηκε στην πίστα της Jerez στην Ισπανία, όπου ο Δημήτρης και Νίκος Καρακώστας τερμάτισαν στην 16η και 20η θέση!

Στην Jerez!

Ο Νίκος και ο Δημήτρης είχαν δύο μέρες ξεκούρασης μετά την ελεύθερη προπόνηση στην πίστα της Αλμερίας και την Πέμπτη το μεσημέρι έφτασαν στην πίστα της Jerez. Μια εντυπωσιακή πίστα που ανυπομονούσαν να δουν και να οδηγήσουν. Τα δύο αδέρφια είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν την πίστα μαζί με τον Kyle Smith ο οποίος καθ' όλη τη διαδρομή τούς εξηγούσε τις στροφές και τους έδινε συμβουλές.
Ο Γιώργος Καρακώστας χρειάστηκε να δουλέψει μέχρι πολύ αργά το βράδυ για να αλλάξει κινητήρα στην μοτοσυκλέτα του Δημήτρη που παρουσίασε πρόβλημα στο τεστ της Αλμερίας. Ευτυχώς η μοτοσυκλέτα επισκευάστηκε και την Παρασκευή το πρωί τα δύο αδέρφια ήταν έτοιμα για τους πρώτους γύρους στο Circuito de Jerez!
Μια ακόμα καινούρια πίστα λοιπόν για τον Δημήτρη και τον Νίκο που έπρεπε στους πρώτους γύρους να μπορέσουν να την μάθουν και να βρουν γρήγορο ρυθμό. Το πρώτο ελεύθερο 20λεπτο στις 12:15 τους έδωσε την ευκαιρία να προσαρμοστούν και κατάφεραν να βελτιώνουν συνεχώς το χρόνο τους. Είναι μια δύσκολη και γρήγορη πίστα με χασίματα και απότομες στροφές που δεν πρέπει να κλείνεις το γκάζι.
Τα δύο αδέρφια συζήτησαν με τον Γιώργο την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας και τι αλλαγές ήθελαν. Μελέτησαν τις σημειώσεις τους και συζήτησαν μεταξύ τους αλλά και με τον πατέρα τους τρόπους για να επιτύχουν καλύτερο γυρολόγιο.
Στις 17:00 το απόγευμα, ο Νίκος και ο Δημήτρης μπήκαν για το πρώτο χρονομετρημένο με τη θερμοκρασία να είναι πολύ υψηλή. Στον πρώτο γύρο ο Δημήτρης έκανε καλύτερο χρόνο από το ελεύθερο και κατεβάζοντας κι άλλο έχει τον 23ο χρόνο αφήνοντας πίσω του 8 αναβάτες, που μάλιστα δύο από αυτούς έχουν ξαναοδηγήσει στη Jerez! O Νίκος γρήγορα βελτίωσε τον πρωινό του χρόνο και βρέθηκε στην 28 θέση από τους 31 αναβάτες.

Τελικές ρυθμίσεις

Αφού έγιναν οι τελικές ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες των παιδιών από τον Γιώργο, φύγαμε από την πίστα για ξεκούραση αλλά και για μελέτη. Είναι τόσο λίγος ο χρόνος που δίνεται στους αναβάτες του European Junior Cup και γνωρίζοντας το, ο Δημήτρης και ο Νίκος, προσπαθούν να αφομοιώσουν γρήγορα όσα περισσότερα μπορούν. Δουλεύουν πολύ και πάνω στη μοτοσυκλέτα αλλά και κάνοντας σχεδιαγράμματα και παρακολουθώντας τους αναβάτες του World SBK στις δοκιμές τους. Τα δεύτερα χρονομετρημένα διάρκειας 30 λεπτών θα καθορίσουν την σχάρα εκκίνησης. Το Σάββατο, ο Νίκος και ο Δημήτρης είχαν να οδηγήσουν ένα μισάωρο χρονομετρημένο που θα τους έδινε τη θέση τους στη σχάρα εκκίνησης. Ο Kyle Smith μίλησε στους αναβάτες του European Junior Cup και τους έδωσε πάλι συμβουλές για την οδήγηση τους και πως θα καταφέρουν να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Τα δύο αδέρφια τον άκουσαν προσεκτικά, του έκαναν ερωτήσεις, και μετά μελέτησαν τις σημειώσεις τους. Όλες οι μοτοσυκλέτες είχαν καινούρια λάστιχα και ο Γιώργος έκανε τον τελικό έλεγχο πριν μπουν τα παιδιά στην πίστα.

Συνήθως οι οδηγίες που έχει ο Δημήτρης και ο Νίκος από τον Γιώργο είναι να προσπαθήσουν από τους πρώτους γύρους να κάνουν καλό χρόνο και να πιέσουν όσο μπορούν. Μετά βγαίνουν για λίγο, συζητάνε με το Γιώργο και ξαναμπαίνουν πιέζοντας ακόμα περισσότερο.
Στο πρώτο γύρο ο Νίκος έχασε την γλίστρα από τη φόρμα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βγει έξω να βάλει καινούρια, οπότε μετά έμεινε μέσα στη πίστα όλη τη διάρκεια του χρονομετρημένου, για να μη χάσει γύρους. Έκανε καλή οδήγηση και κατάφερε να κατεβάσει 2 δευτερόλεπτα από το χθεσινό του χρόνο. Έτσι ξεκινάει από την 28η θέση στους 31 οδηγούς.
Ο Δημήτρης στο πρώτο 10λεπτο του χρονομετρημένου βελτίωσε τον χθεσινό του χρόνο 1,5 δευτερόλεπτα. Βγήκε για λίγο και ξαναμπήκε με σκοπό να πιέσει. Η μοτοσυκλέτα του όμως δεν ανέβαζε στροφές κι έτσι ενώ μπορούσε δεν ήταν εφικτός ο καλύτερος χρόνος. Ξεκίνησε τελικά 22ος με εννέα οδηγούς πίσω του και 4,5 δευτερόλεπτα από τον καλύτερο χρόνο. Ο Γιώργος έλεγξε την μοτοσυκλέτα του Δημήτρη και χρειάστηκε να αλλάξει ανορθωτή και μπαταρία.

Στον αγώνα


Με δύο εκκινήσεις λόγω κόκκινης σημαίας πραγματοποιήθηκε ο 7ος αγώνας του European Junior Cup. Στο πρώτο μέρος του αγώνα ένα μικρό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του Δημήτρη τον κράτησε στις πίσω θέσεις, αλλά ευτυχώς ξεπεράστηκε στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 16η θέση, ανάμεσα στους 31 οδηγούς που εκκίνησαν, και με 11 από αυτούς να έχουν ξαναοδηγήσει στην πίστα! Ο Δημήτρης δήλωσε ικανοποιημένος από την θέση του, αν και ήθελε λίγο ακόμη για να περάσει στην βαθμολογούμενη 15άδα. Το σημαντικό είναι ότι χάρηκε τον αγώνα και συγκέντρωσε κι άλλες εμπειρίες! Ο Νίκος τερμάτισε στην 20η θέση τελικά, ανάμεσα στους 31 αναβάτες.
Τα παιδιά ευχαριστούν την οικογένεια τους που με θυσίες και πολύ κόπο έχουν δώσει αυτή την ευκαιρία, όπως και τους χορηγούς, Karakostas HONDA, Honda Motorcycles & ATVs, TZORTZOPOULOS.MOTO FASHION & ACCESSORIES [shoei.ixs.sidi.spyke]], Castrol Lubricants Greece, Oakley Greece, RodaMoto.gr, Planet Bikes Racing, Pirelli, SHOEI Helmets, IXS

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon