.
Κατηγορία European Junior Cup
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 10:58

European Junior Cup 2015, 8ος αγώνας, Magny Cours

 

Τέλος καλό, όλα καλά!

 

 

Το European Junior Cup 2015 τελείωσε στην πίστα του Magny Cours στη Γαλλία, και οι Δημήτρης και Νίκος Καρακώστας, τερμάτισαν στην 15η και 20η θέση, έχοντας πλέον κερδίσει σε εμπειρία, συναισθήματα και οδήγηση!

Αγώνας προσομοίωσης


Ο Νίκος και ο Δημήτρης ξεκίνησαν για τον τελευταίο αγώνα του European Junior Cup στη Magny Cours της Γαλλίας με ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρούμενοι που είχαν πάλι την ευκαιρία να οδηγήσουν σε πίστα παγκοσμίου και να βρεθούν στο περιβάλλον των World Superbikes αλλά και λίγο στεναχωρημένοι γιατί θα ήταν ο τελευταίος αγώνας.
Ο καιρός της Γαλλίας ήταν πολύ κρύος αλλά ευτυχώς με ήλιο. Το πρωί έχει 5 βαθμούς, το μεσημέρι 23 και το βράδυ ξανά 5. Η Magny Cours είναι μια πίστα 4,4 χιλιομέτρων με αρκετά απλωτά αλλά και κλειστά κομμάτια, με εσάκια, αλλά και μεγάλες ευθείες.
Την Πέμπτη το μεσημέρι, με το που έφτασαν στην τέντα της διοργάνωσης, ο Michael Hill που είναι ο εκπρόσωπος της Dorna για τις συνεντεύξεις και ο εκφωνητής της ζωντανής μετάδοσης των αγώνων των παιδιών, προσκάλεσε τα δύο αδέρφια μαζί με τον Troy Bezuidenhout και τον Sam Wilford να κάνουν ένα φιλικό αγώνα στη πίστα προσομοίωσης, υπό το βλέμμα των θεατών. Μετά ανέβασε τα 4 παιδιά στην εξέδρα των συνεντεύξεων και συνομίλησε αρκετή ώρα μαζί τους.

Επισήμανε στους παρευρισκόμενους ότι είναι η πρώτη φορά στο European Junior Cup που έχουν ελληνική συμμετοχή.
Στη συνέχεια όλοι οι οδηγοί περπάτησαν την πίστα μαζί με τον Kyle Smith. Τους εξήγησε ότι είναι μια δύσκολη πίστα που δεν αφήνει περιθώρια για λάθη. Ειδικά αν βρέξει θέλει πολύ προσοχή. Τους συμβούλεψε να έχουν ομαλή οδήγηση και να βρουν τις γραμμές τους στους πρώτους γύρους στα ελεύθερα δοκιμαστικά.
Αυτή τη φορά ο Δημήτρης και ο Νίκος μπόρεσαν και έκαναν την πίστα και δεύτερη φορά με το ποδήλατο του Troy Bezuidenhout, κάτι που τους ωφέλησε αρκετά, αφού κι αύτη η πίστα είναι πρωτόγνωρη για τα δύο αδέρφια.

Χρονομετρημένα και προβλήματα


Έτσι την Παρασκευή στο πρώτο ελεύθερο μπήκαν πιο δυνατά από άλλες φορές. Με αρκετούς οδηγούς να γνωρίζουν την πίστα ο Δημήτρης γρήγορα βρήκε τα πατήματα του και έκανε τον 21 χρόνο στους 31 αναβάτες έχοντας και την 13 γρηγορότερη τελική ταχύτητα. Ο Νίκος που όπως είπε του άρεσε πολύ αυτή η πίστα προσαρμόστηκε εύκολα και έκανε τον 26 χρόνο. Η μοτοσυκλέτα του όμως πατινάριζε και είχε ένα σπασμένο δίσκο, κι έτσι πριν το απογευματινό χρονομετρημένο μαζί με τον Γιώργο άλλαξαν δίσκους στη μοτοσυκλέτα. Ο Νίκος έχοντας πτυχίο μηχανικού από Επαγγελματικό Λύκειο και συνεχίζοντας τις σπουδές του στην Μηχανοτρονική μπορεί και βοηθάει σημαντικά τον Γιώργο. Ο Δημήτρης που βρίσκεται στην Β' Λυκείου του Επαγγελματικού, αλλά με πρακτική δίπλα στον Γιώργο τα καλοκαίρια, βοηθάει κι αυτός!

Τα δύο αδέρφια μίλησαν με το Γιώργο για το σετάρισμα της μοτοσυκλέτας και μετά συζήτησαν μεταξύ τους για την διαδρομή της πίστας και τις ταχύτητες της μοτοσυκλέτας.
Στις 17:00, οι αναβάτες μπήκαν για το πρώτο χρονομετρημένο. Ο Δημήτρης στην πρώτη διέλευση έκανε ταχύτερο χρόνο από τα ελεύθερα και βελτίωνε το γυρολόγιο του συνεχώς. Ο Νίκος ξεκίνησε καλά και κατέβαζε κι αυτός χρόνο. Όμως στο 15λεπτο έσπασε ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας ενός αναβάτη με αποτέλεσμα να γεμίσει η πίστα λάδια οπότε η διοργάνωση έδειξε κόκκινη σημαία και τελείωσαν τα χρονομετρημένα ενώ και τα δύο αδέρφια ήταν σε γρήγορα γυρολόγια.
Έτσι ο Δημήτρης έκανε τον 19ο χρόνο και τη δεύτερη γρηγορότερη τελική ταχύτητα, και ο Νίκος τον 28ο χρόνο.
Στο τέλος της ημέρας όλοι οι αναβάτες πήγαν στην εξέδρα του WSBK για ομαδική φωτογράφιση.

Απρόβλεπτος καιρός


Όπως πολύ σωστά μας είχαν προειδοποιήσει ο καιρός της Γαλλίας είναι απρόβλεπτος. Έτσι ενώ η ημέρα ξεκίνησε ηλιόλουστη και με πολύ ζέστη, λίγο πριν μπουν οι οδηγοί του European Junior Cup για το δεύτερο χρονομετρημένο σήμερα, οι μηχανικοί της διοργάνωσης άρχισαν να μοιράζουν τα βρόχινα λάστιχα. Ο ουρανός γέμισε σύννεφα και στις 13:15 που ήταν το χρονομετρημένο, έπρεπε να μπουν στα πιτ με όλο τον εξοπλισμό και τα βρόχινα λάστιχα που θα τα άλλαζαν σε περίπτωση βροχής. Ευτυχώς μαζί μας είχαμε τον Σπύρο Φθιωτάκη που βοήθησε πολύ.
Ο Νίκος και ο Δημήτρης είχαν συζητήσει για τις γραμμές τους και τις ταχύτητες στις διάφορες στροφές και το πρωί μίλησε σε όλους τους οδηγούς ο Augusto Fernandez, ο περσινός νικητής του European Junior Cup που φέτος τρέχει στα 600 και γνωρίζει καλά τη πίστα. Μάλιστα στον απογευματινό αγώνα σήμερα βγήκε πρώτος!

Τους έδωσε συμβουλές και τους είπε ποιες στροφές πρέπει να "θυσιάσουν" για να μπορέσουν να μπουν πιο γρήγορα στις επόμενες. Ο Γιώργος έκανε τον τελευταίο έλεγχο στις μοτοσυκλέτες και τα δύο αδέρφια μπήκαν στη πίστα.
Ο Νίκος με τη πρώτη διέλευση έκανε το χθεσινό του χρόνο και βελτίωνε συνέχεια κατεβάζοντας 2,5 δευτερόλεπτα από χθες. Ο Δημήτρης γρήγορα έκανε τον χθεσινό του χρόνο και ξεκίνησε να πιέζει για να κατεβάσει. Οι πρώτες σταγόνες όμως έκαναν την εμφάνισή τους στο δεύτερο κομμάτι της πίστας και όλοι οι οδηγοί άρχισαν να κόβουν. Τα δύο αδέρφια βγήκαν στα πιτ για ενημέρωση, μίλησαν με τον Γιώργο, είδαν τους χρόνους τους και των άλλων οδηγών και ξαναμπήκαν για το υπόλοιπο χρονομετρημένο. Η βροχή δυνάμωσε και τρεις οδηγοί είχαν πτώση με αποτέλεσμα να διακοπεί το χρονομετρημένο και να τελειώσει 10 λεπτά νωρίτερα. Έτσι ο λιγοστός χρόνος που έχουν o Δημήτρης και ο Νίκος σε κάθε πίστα για να την μάθουν και να κάνουν γρήγορο γυρολόγιο, αυτή τη φορά έγινε ακόμα λιγότερος κατά 15 λεπτά. Όλοι οι αναβάτες πήγαν στο χώρο αναμονής και η βροχή δυνάμωνε συνέχεια.
Ο Δημήτρης τελικά ξεκινάει από την 22η θέση και ο Νίκος από την 27η θέση, ανάμεσα στους 31 οδηγούς.
Η πρόγνωση για τον αγώνα είναι πως θα είναι στεγνός, αλλά λόγω της βροχής, τα χρονομετρημένα διακόπηκαν λόγω πολλών πτώσεων!

Ο αγώνας


Με μεγάλο χαμόγελο τελείωσε η αγωνιστική προσπάθεια του Nikos Karakostas και Dimitris Karakostas στο European Junior Cup 2015 με τον αγώνα στο Circuit Nevers Magny-Cours! O Δημήτρης τερμάτισε 15ος κερδίζοντας έναν ακόμα βαθμό και ο Νίκος 20ος στους 31 αναβάτες. Ο στόχος τους εκπληρώθηκε που ήταν να αποκτήσουν εμπειρία και να βελτιώσουν την οδήγηση τους. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα ο Δημήτρης κατάφερε να μειώσει την διαφορά από τα 7 στα 2,5 δευτερόλεπτα, και ο Νίκος από τα 10 στα 5,5 δευτερόλεπτα. Ξεκίνησαν την παρουσία τους στο EJC έχοντας μόλις 11 αγώνες στο ενεργητικό τους εντός Ελλάδας και ανταγωνίστηκαν οδηγούς με πολύ μεγάλη εμπειρία τόσο σε αγώνες όσο και στις πίστες που οδήγησαν. Σημαντικό ότι ο Δημήτρης και ο Νίκος τερμάτισαν σε όλους τους αγώνες. Μια δύσκολη προσπάθεια που είχε και τις χαρές και τις λύπες της, δυσκολίες, αρκετό άγχος, και πίεση. Δύο πτώσεις του Δημήτρη σε χρονομετρημένα και μερικά μηχανικά προβλήματα που ευτυχώς ξεπεράστηκαν, δεν απογοήτευσαν τα παιδιά. Τα δύο αδέρφια έδειξαν βελτίωση και σταθερότητα. Με την προσωπικότητά τους, το ήθος τους, την μαχητικότητά τους, την καλοσύνη τους, και το πείσμα τους κατάφεραν και έκαναν μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο EJC. Η Ελληνική σημαία τους συντρόφευε σε κάθε αγώνα και πολλοί ήταν αυτοί που μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια για τα δύο αδέρφια από την Ελλάδα !

Η αναφορά στον Νίκο και τον Δημήτρη κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του αγώνα από τον Michael Hill, εκπρόσωπο της Dorna, ήταν απόδειξη για την εκτίμηση που τους είχαν. Ήταν μεγάλη μας χαρά σαν οικογένεια που με την Honda Ελλάδας, Αφοι Σαρακάκη, μπορέσαμε και πραγματοποιήσαμε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε περήφανοι για την παρουσία τους εντός και εκτός παγκοσμίων πιστών WSBK. Το χαμόγελο των παιδιών είναι η δική μας ανταμοιβή.
Ευχαριστούμε όλους σας που ήσασταν κοντά μας και τους δημοσιογράφους που ακολούθησαν την πορεία του Νίκου και του Δημήτρη. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Λευτέρη Πίππο, τον Χρήστο Παντελεάκη, τον Javi Acuna Rico, τον Gary Adshead και το California Superbike School Greece, τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο, την Castrol, τον Michael Hill, The Bike Insurer, και όλη την ομάδα του EJC.

Δηλώσεις


Δημήτρης Καρακώστας:
Ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει το European Junior Cup ήταν με έναν ακόμα βαθμό στη πίστα Magny Cours! Δεν έκανα καλή εκκίνηση αλλά πίστεψα στον εαυτό μου και με πείσμα, έντονη μάχη, αρκετές προσπεράσεις, και πολύ καλό γυρολόγιο τερμάτισα 15ος στους 31 αναβάτες κινδυνεύοντας κάποια στιγμή να βρεθώ εκτός πίστας από συναθλητή μου! Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μένα και λυπάμαι που τελείωσε. Κέρδισα εμπειρίες, φίλους και βελτίωσα την οδήγηση μου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς μου που άφησαν δουλειά και ζωή για να ακολουθήσω το όνειρο μου! Ο πατέρας μου Γιώργος Καρακώστας που ήταν και μηχανικός μου αξίζει κύπελλο για όλη τη δύσκολη και έντονη δουλειά σε όλους τους αγώνες μου! Ήταν φανταστικό που ήμουν συναθλητής με τον αδερφό μου Νίκο!

Νίκος Καρακώστας:
Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Χαίρομαι που μπόρεσα και συμμετείχα στο European Junior Cup αλλά στεναχωριέμαι γιατί αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας. Η πίστα Magny Cours ήταν αρκετά δύσκολη αλλά μου άρεσε πολύ. Πίεσα αρκετά και μπόρεσα και έκανα καλούς χρόνους και τερμάτισα 20ος στους 31 αναβάτες. Πιστεύω ότι βελτιώθηκα σαν οδηγός και είμαι ευγνώμων στους γονείς μου για την μεγάλη ευκαιρία που μου πρόσφεραν. Είμαι περήφανος για τον αδερφό μου που κέρδισε βαθμούς και για τον πατέρα μου που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος και των δύο μοτοσυκλετών.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon