.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 09:58

Παγκ. Π. Enduro 2013, 3ος αγώνας, Ισπανία

 

Cervantes x 2!

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Καλοκαιρία και ζέστη σε συνδυασμό με σκληρό, γεμάτο πέτρες και σκόνη τερέν ήταν τα δεδομένα της δύσκολης εκκίνησης του 3ου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro στην Ισπανία, στον οποίο ο Ivan Cervantes έκανε ένα εκπληκτικό come back κερδίζοντας και τις δύο μέρες.

Δυνατή επιστροφή

Ο Ivan Cervantes με ΚΤΜ εξασφάλισε την πρώτη του νίκη για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στην κατηγορία Enduro2. O αναβάτης της Husqvarna, Matti Seistola έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στην Enduro1 ενώ στην Enduro3 o Christophe Nambotin με ΚΤΜ πήρε την 3η νίκη του για φέτος. Στους μικρούς, δηλαδή στην Enduro Junior, o Matt Phillips με Husqvarna βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην αντίστοιχη θέση των γυναικών (Women’s Cup) βρέθηκε η Laia Sanz με ΚΤΜ. Όλα αυτά την πρώτη μέρα του GP AMV Seguros επί Ισπανικού εδάφους στο Puerto Lumbreras.
H 2η μέρα ήταν εξίσου καλή για τον Cervantes που κέρδισε ξανά, ενώ ανέκαμψε ο Antonia Meo στην Ε1 μετά την απογοήτευση της πρώτης μέρας και είχαμε ακόμη μία νίκη για τον Christophe Nambotin στην Ε3. Στις γυναίκες, “βασίλισσα” η Laia Sanz που έκανε το 2 στα 2, παρά το ότι συμμετείχε με δανεική KTM 350 EXC – F φίλου της, αφού “έσπασε” το συμβόλαιό της με την Gas Gas. Αν και η Gas Gas με ανακοίνωσή της αναφέρει πως το συμβόλαιο έχει λήξει από το τέλος του 2012, ωστόσο αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις μιας και η Sanz εκτός του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro, ακολουθεί το Trial στο οποίο είναι πρωταθλήτρια, αλλά και το Dakar, στο οποίο τερμάτισε φέτος. Περιμένουμε ωστόσο και την επιστροφή του David Knight ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στο παγκόσμιο enduro αν δεν γίνουν οι ειδικές enduro, αντί για motocross που είναι τώρα. Δήλωσε επίσης ότι αυτές οι εύκολες συνθήκες οδήγησης βολεύουν κάποιους αναβάτες που δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στα δύσκολα, και αυτό δεν είναι το άθλημα που αγαπάει.

Ε1 – Seistola και Meo

Εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Juha Salminen και Antoine Meo, o Seistola κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Eero Remes παίρνοντας την πρώτη του νίκη από το 2011. Αν και προηγήθηκε ο Remes σχεδόν μέχρι τα μισά της μέρας, δεν κατάφερε τελικά να αντισταθεί στις πιέσεις του Seistola και υποχώρησε στην 2η θέση. Δύο δεύτερα πίσω στην 3η θέση ο Cristobal Guerrero, αποδεικνύοντας πως έχει αναρρώσει μετά τον τραυματισμό του ώμου του. Εν τέλει της πρώτης μέρας, τα λάθη των Salminen και Meo τους οδήγησαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.
Την δεύτερη μέρα, ορθοπόδησε ο Meo αφήνοντας την 5η θέση και καταλαμβάνοντας την 1η και παίρνοντας έτσι την πέμπτη φετινή του νίκη. Πίσω του με 17 δεύτερα διαφορά βρέθηκε ο Eero Remes και στην 3η θέση ο Juha Salminen. Τέταρτος τερμάτισε ο Cristobal Guerrero ενώ ο νικητής της 1ης μέρας, Μatti Seistola, βρήκε τον τερματισμό στην 5η θέση.

Ε2 – Επιστροφή Cervantes

Σειρά του Ivan Cervantes να βρεθεί στην κορυφή του βάθρου, με την υποστήριξη της “έδρας” του, παρά την αρχική πρωτοπορία του Alex Salvivi που τελικά τερμάτισε 2ος. Στον καθοριστικό για την 3η θέση τελευταίο γύρο, ο Johnny Aubert ήταν αυτός που πέρασε την γραμμή. Ένα “σκάλωμα” του Renet σε ένα λοφίσκο του κατέστρεψε τον αγώνα, καθώς έχασε 50 δεύτερα, μένοντας πίσω στην 4η θέση. Την 5άδα έκλεισε ο Oriol Mena με Husaberg.
H δεύτερη μέρα εκτυλίχθηκε εξίσου καλά για τον Cervantes, που πήρε την 2η του νίκη μέσα στο σαββατοκύριακο και φέρνοντας εικόνες από τον παλιό καλό του εαυτό. Παρά την δυνατή οδήγηση, ο Alex Salvini τερμάτισε 2ος, ενώ στην προσπάθεια διόρθωσης της προηγούμενης ημέρας, ο Renet τερμάτισε 3ος . Την 5άδα συμπλήρωσαν οι Aubert και Mena με ΚΤΜ και Husaberg αντίστοιχα.

Ε3 - Nambotin ξανά

Μια πρώτη μέρα δίχως λάθη έδωσε στον αναβάτη της ΚΤΜ, Christophe Nambotin, τη νίκη παρά το πρόσφατα σπασμένο δάκτυλο. Η μάχη για την 2η θέση δόθηκε μεταξύ των Manuel Monni, Aigar Leok και Joakim Ljunggren. Ο Monni ήταν αυτός που πήρε την 2η θέση ενώ τον ακολούθησαν οι Leok και Ljunggren. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Luis Correia.
Και η 2η μέρα έφερε την υπογραφή του Νambotin ο οποίος όντας γρήγορος, μεθοδικός και προσεκτικός πήρε την 2η του νίκη μέσα στο σαββατοκύριακο. 2ος τερμάτισε ο Joakim Ljunggren με την Husaberg του, διορθώνοντας την 4η θέση της προηγούμενης μέρας. Βελτιωμένος στην 3η θέση ο Aigar Leok. Πίσω του ο περσινός πρωταθλητής της Junior κατηγορίας, Mathias Bellino στην πρώτη του χρονιά σε “μεγάλη” κατηγορία. Την 5άδα συμπλήρωσε ο Luis Correia.

Enduro Junior

Εδώ, ο αυστραλός Matt Phillips με Husqvarna πήρε τη 2η του νίκη για την φετινή σεζόν κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης μέρας. Τον ακολούθησε ο Mario Roman και πίσω του στην 3η θέση βρέθηκε ο Giacomo Redondi. Την 5άδα συμπλήρωσαν οι Danny McCanney και Nicolo Mori.
O Matt Phillips ξαναχτύπησε την 2η μέρα, παίρνοντας και πάλι τη νίκη μπροστά από τον Giacomo Redondi. Τρίτος κατά μόλις 3 δεύτερα από τον Redondi ήταν o Mario Roman. Tους 5 πρώτους συμπλήρωσαν οι Danny McCanney και Robert Kvarnstrom.

Enduro Youth Cap

O Jamie McCanney πήρε την 3η φετινή του νίκη ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Albin Elowson και Matteo Bresolin στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Kαι την 2η μέρα ο Jamie McCanney επικράτησε στις 7 από τις 12 δοκιμασίες κατακτώντας και πάλι την πρωτιά. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Albin Elowson με Husaberg και πίσω του τερμάτισε ο ιταλός Dawid Ciucci.

Women’s Cup

Στις γυναίκες, νικηφόρο ξεκίνημα με φόντο τίτλου έκανε η ισπανίδα Laia Sanz με ΚΤΜ αυτή τη φορά. Την ακολούθησαν οι Jane Daniels και Juliette Berrez ενώ την 5άδα της 1ης μέρας συμπλήρωσαν οι Jessica Gardiner και Audrey Rossat.
H Laia Sanz πήρε την 2η νίκη μέσα στο σαββατοκύριακο και εδραιώθηκε άνετα στην κορυφή της βαθμολογίας. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Jessica Gardiner και Jane Daniels. Tην 5άδα έκλεισαν οι Juliette Berrez και Jemma Wilson.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 17:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon