.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 10:15

Παγκ.Π. Enduro, 2ος αγώνας, Αργεντινή

Διπλή νίκη Salvini!

 


Με διπλή νίκη τόσο στην κατηγορία E2 όσο και στην γενική κατάταξη, ο Alex Salvini συνεχίζει αυτό που μόνο με τον Mika Ahola είχαμε δει: Ένα Honda συνεχόμενα στην κορυφή.

Ε1 – Δυναμικός Meo


Μετά από μία σκληρή μάχη με τον Juha Salminen, τελικά ο Antoine Meo κυριάρχησε την 1η μέρα του αγώνα, παίρνοντας έτσι την 3η νίκη της χρονιάς. Στην μάχη μπλέχτηκε και ο Matti Seistola ο οποίος τερμάτισε 3ος με τους Thomas Oldratti και Eero Remes να συμπληρώνουν την πεντάδα της πρώτης μέρας.
Την δεύτερη μέρα, η μάχη για την πρώτη θέση ήταν ξανά ανάμεσα στους Meo και Salminen, με τον Γάλλο να κερδίζει ξανά, έχοντας καλύτερο χρόνο στην τελευταία enduro ειδική. Ο Seistola βρέθηκε ξανά στην 3η θέση του βάθρου με τον Simone Albergoni να ανεβαίνει 4ος, και τον Oldrati να ακολουθεί 5ος.

Ε2 – Στην κορυφή ο Salvini


Στην κατηγορία E2 ο Alex Salvini είχε μία δυνατή μάχη με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Pela Renet αλλά ο Ιταλός τελικά υπερίσχυσε την 1η μέρα. Ο Johnny Aubert συμπλήρωσε το βάθρο έπειτα από μία μέτρια εμφάνιση στην super ειδική της Παρασκευής ενώ ο Ivan Cervantes ακολούθησε με 4’’ διαφοράς στην 4η θέση, με τον David Knight 5ο.
Την δεύτερη μέρα, ο Salvini έκανε ξανά την διαφορά κερδίζοντας την ημέρα αλλά και την γενική κατάταξη, μπροστά από τον Cervantes αυτή τη φορά, που ανέβηκε στην 2η θέση του βάθρου. Ο Renet είχε μία πτώση στην ειδική enduro και τερμάτισε 3ος, με τους Aubert και Knight να ακολουθούν.

E3 Κάνει την έκπληξη ο Leok


Την πρώτη μέρα του αγώνα, ο Christophe Nambotin ήταν για μία ακόμη φορά ο αναβάτης που κέρδισε τις 11 από τις 14 ειδικές και την κατηγορία. Ο Aigar Leok προσπάθησε αλλά παρέμεινε στην 2η θέση με τον Luis Correia να ακολουθεί στο βάθρο. Για λιγότερο από 3’’ ο Joakim Lunggren τερμάτισε 4ος με τον Rodrig Thain να ακολουθεί.
Την δεύτερη μέρα, ήταν η σειρά του Leok να απαντήσει κερδίζοντας τον Nambotin, οποίος αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα. Ακολούθησε ο Ljunggren με τον Manuel Monni και τον Correia να συμπληρώνουν την πεντάδα.

EJ – Πρώτη νίκη για Phillips


Την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Junior πήρε ο Matt Phillips με τον Danny Mc Canney και τους Giacomo Redondi, Luis Oliveria και Mitch Harper να ακολουθούν στο βάθρο της πρώτης μέρας.
Την δεύτερη μέρα, ο Rudi Moroni κέρδισε με τον Matt Phillips να τερματίζει 2ος και τους McCanney, Robert Kvastrom, Redondi να ακολουθούν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 10:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon