.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 09:32

Παγκ.Π. Enduro 2013, 1ος αγώνας, Χιλή

Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

 




Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro έγινε στην Χιλή, με τους Meo, Renet, Ljunggren αλλά και τον Salvini να κερδίζουν τις κατηγορίες τους.

Ε1 – Ο Meo και οι άλλοι


Την Παρασκευή ξεκίνησε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, στην Χιλή, με την Super ειδική να γίνεται το βράδυ στις 20:00 και τον κόσμο να μαζεύεται για να παρακολουθήσει το θέαμα. Όλοι οι κορυφαίοι αναβάτες ήταν εκεί για να υπερασπιστούν τους τίτλους τους στις αντίστοιχες κατηγορίες.
Στην κατηγορία E1, ήταν ο Antoine Meo που ξεχώρισε την πρώτη μέρα ανοίγοντας έτσι τη χρονιά, για να ακολουθήσει με 28 δευτερόλεπτα διαφοράς ο Juha Salminen για να τερματίσει στην 3η θέση τελικά ο Matti Seistola. Επιστρέφοντας στην Honda, ο Jeremy Joly τερμάτισε 4ος ενώ ο Nicolas Deparrois συμπλήρωσε την πεντάδα.
Την δεύτερη μέρα, ο Meo είχε να αντιμετωπίσει τον Thomas Oldrati και έπρεπε να φτάσουν στην τελευταία ειδική οι αναβάτες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ξανά υπέρ του Meo. Στην πρώτη του εμφάνιση με TM, ο Eero Remes τερμάτισε 3ος την δεύτερη μέρα, καταφέρνοντας καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με την πρώτη, όπου έφτασε μέχρι την 7η θέση. Ακολούθησε ο Seistola με τον Salminen να συμπληρώνει την πεντάδα.

Ε2 – Πρώτη νίκη για Salvini


Ήταν ο περσινός πρωταθλητής, Pela Renet που κοντραρίστηκε δυνατά με τον ανεβασμένο Johnny Aubert από τον οποίο πήρε τελικά την νίκη την 1η μέρα του αγώνα με μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα διαφοράς. Ο Alex Salvini τερμάτισε 3ος δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις του και ο Ivan Cervantes, με τρία δευτερόλεπτα διαφορά, έφτασε στην 4η θέση. Την πεντάδα έκλεισε ο David Knight στην πρώτη του εμφάνιση με Honda.
Την 2η μέρα του αγώνα, ο Salvini πήρε την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο enduro από τότε που σταμάτησε τους αγώνες Motocross, αλλά αυτή ήρθε δύσκολα, μετά από μάχη με τον Cervantes και τον Aubert, που ακολούθησαν. Ο Renet δεν μπόρεσε να επαναλάβει την νικηφόρα εμφάνιση της πρώτης μέρας, ενώ ο Knight τερμάτισε πάλι 5ος.

E3 – Νίκη για Lujggren


Δυναμικά ξεκίνησε την χρονιά του ο Joakim Ljunggren κερδίζοντας την κατηγορία, παίρνοντας νίκη ύστερα από τέσσερα χρόνια, από τον χιονισμένο αγώνα του 2009 στην Σουηδία. Πίσω του, βρέθηκαν οι Cristophe Nambotin και Aigar Leok που συμπλήρωσαν το βάθρο, με τους Rodrig Thain και Luis Correia να συμ πληρώνουν την πεντάδα.
Την 2η μέρα, ο Nambotin τελείωσε την μέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Ljunggren να βρίσκεται 2ος και τον Thain να φτάνει στην 3η θέση. Correia και Manual Monni ακολούθησαν.

EJ – Redondi x 2


Άλλη μία νίκη για την Husaberg με τον Giacomo Redondi να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την 1η μέρα, και τον Danny McCanney να ακολουθεί, και τον Robert Kvarnstrom να φτάνειη μέρα. Ο Loic Larrieu τερμάτισε 4ος και ο Matthew Phillips 5ος. Την δεύτερη μέρα, ο Redondi επανέλαβε την νίκη του με τον Mario Roman να ακολουθεί και τον Matthew Phillips να κάνει το ντεπούτο του στην 3η θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Loic Larrieu και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Daniel McCanney.

Φωτογραφίες

Video 1ης μέρας

Video 2ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 09:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon