.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 09:06

Παγκ.Enduro 2013, 4ος αγώνας, Πορτογαλία

 

O Meo και οι άλλοι

 



Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Με προβλέψεις βροχής που δεν επαληθεύτηκαν, πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία ο 4ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro. Με καλοκαιρία και πολλούς θεατές, ο αγώνας που χαρακτηρίστηκε από την απαιτητικότητα του σε τεχνική είχε ανατροπές και θέαμα με τους κορυφαίους αναβάτες του χώρου να δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ε1 - Meo για τα καλά


Στον πρώτο γύρο της πρώτης μέρας στην Πορτογαλία, η Husqvarna του Φιλανδού Juha Salminen βρέθηκε αρχικά μπροστά στον αγώνα. Όμως παρά την κακή εκκίνηση του ο Antoine Meo ανέβασε ρυθμό και πήρε τις 8 από τις 9 ειδικές του υπόλοιπου αγώνα, εξασφαλίζοντας τη νίκη. Ο Salminen παρά τους καλούς χρόνους έμεινε στη 2η θέση. Πίσω του με διαφορά στα 30’’ τερμάτισε 3ος ο Eero Remes. Την 5αδα της πρώτης μέρας συμπλήρωσαν οι Matti Seistola και Jeremy Tarroux.
H δεύτερη μέρα βρήκε έναν αποφασισμένο Meo, ο οποίος διατήρησε τον καλό ρυθμό όλη τη μέρα, παίρνοντας την 7η νίκη για φέτος. Πίσω του, η μάχη της 2ης θέσης δόθηκε μεταξύ των Antony Boissiere με Sherco και Μatti Seistola με Husqvarna. Μια πτώση όμως του Seistola στην προτελευταία ειδική διαδρομή έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον Boissiere, χαρίζοντας του μια δεύτερη θέση στο βάθρο. Για μόλις 0.07’’ τερμάτισε 3ος ο Seistola. Την 5αδα συμπλήρωσαν οι Thomas Oldrati με Husaberg και Eero Remes με ΤΜ.

E2 Σταθερός ο Salvin

Στην Ε2 ταχύτερος όλων ήταν ο Alex Salvini με Honda. Κρατώντας σταθερά γρήγορο ρυθμό κατά τη διάρκεια όλης της πρώτης μέρας, η 4η νίκη για φέτος του άξιζε δικαιωματικά. Πίσω του τερμάτισε ο Ivan Cervantes με μια “δύσκολη” διαφορά 7 δευτερολέπτων. Στη μάχη της 3ης θέσης του βάθρου νικητής αναδείχθηκε ο Johnny Aubert αφήνοντας τον έταιρο διεκδικητή Pela Renet στην 4η θέση. Την 5άδα έκλεισε ο Victor Guerrero.
H σιγουριά της πρώτης μέρας, ώθησε τον Salvini σε μια ακόμη καλή επίδοση και την 2η μέρα, κερδίζοντας τις 7 από τις 12 ειδικές. Ανήμπορος να τον φτάσει, ο Ivan Cervantes περιορίστηκε στην 2η θέση. Βελτιωμένος κατά μια θέση ο Pela Renet τερμάτισε 3ος αφήνοντας την 4η θέση στον Aubert και πίσω του ακόμα μια φορά στην 5η θέση τερμάτισε ο Victor Guerrero.

E3 - Ο ασταμάτητος κύριος Nambotin!

Πέφτοντας με το “καλημέρα” ο Nambotin δυσκολεύτηκε να βρει το νικηφόρο εαυτό του. Τρεις γύρους μετά όμως βρήκε ρυθμό και κατάφερε μέχρι το τέλος της πρώτης μέρας να πάρει τις 5 από τις 12 ειδικές διαδρομές και μαζί τους τη νίκη. Παρά την γρήγορη εκκίνηση, ο Aigar Leok βρέθηκε 2ος ενώ στον αγώνα της πατρίδας του ο Luis Correia πήρε το δεύτερο του βάθρο στην 3η θέση. Την 5αδα έκλεισαν οι Manuel Monni και Mathias Bellino.
Φορτσάτος από την προηγούμενη μέρα, ο Nambotin έκανε το απίστευτο 12 στα 12 όσο αφορά στις ειδικές ρίχνοντας συνολικά 57’’ στους υπόλοιπους αναβάτες! Την 2η θέση και το 1ο του βάθρο για φέτος πήρε ο Mathias Bellino. Και πάλι 3ος ο Luis Correia παίρνοντας και την 3η θέση της γενικής. Τους 5 πρώτους συμπλήρωσαν οι Manuel Monni και Aigar Leok.

Εnduro Junior - Διήμερο για τον Phillips

O Αυστραλός Matt Phillips και η Husqvarna του πήραν τη 4η συνεχόμενη νίκη τους στην κατηγορία των “μικρών”. Στην Πορτογαλία πήρε και το πρώτο του βάθρο για το 2013 ο Luis Oliveira τερματίζοντας στην 2η θέση. Οριακά πίσω του ο Mario Roman τελείωσε την 1η μέρα στην 3η θέση ακολουθούμενος από τους Loic Larrieu και Giacomo Redondi.
Phillips και πάλι και την 2η μέρα στην 1η θέση. Βελτιώνοντας την 5η θέση της προηγούμενης ο Giacomo Redondi ήταν αυτός που τερμάτισε 2ος. Βελτιωμένος στην 3η θέση και ο Loic Larrieu με τους Luis Oliveira και Mario Roman να συμπληρώνουν τους 5 κορυφαίους.

Enduro Youth Cup - Women’s Cup

 

Στην μικρότερη ηλικιακά κατηγορία, νικητής ήταν ο Jamie McCanney. Πίσω του στην 2η και 3η θέση, οι Albin Elowson και Oliver Nelson. Και την 2η μέρα το σκηνικό των 2 πρώτων θέσεων έμεινε ίδιο και απαράλλακτο. Η 3η θέση όμως άλλαξε χέρια και βρέθηκε σε εκείνα του David Giucci.
H Jessica Gardiner πήρε την 1η της νίκη για αυτή τη σεζόν και πίσω της τερμάτισαν οι Geraldine Fournel και Jane Daniels.H 2η μέρα είχε την υπογραφή της Laia Sanz η οποία με την ασφαλή διαφορά των 3 λεπτών ακολουθήθηκε από τις Gardiner και Fournel.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 09:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon