.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 09:57

Παγκ.Π. Enduro, 5ος αγώνας, Ρουμανία

 

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Mc Canney!

 



Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Την πρώτη μέρα στο Buzau της Ρουμανίας, ο Antoine Meo, o Johnny Aubert και ο Christophe Nambotin ήταν αυτοί που ανέβηκαν στα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου έκαστος στην κατηγορία του δικαιολογώντας τον τίτλο «Γαλλική υπόθεση». Τα φώτα της δημοσιότητας όμως έκλεψε ο Jamie Mc Canney που πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στην Junior.
Με μόλις έναν τίτλο να έχει κριθεί, και τους Meo και Nambotin να διεκδικούν το πρωτάθλημα στον αγώνα της πατρίδας μας, το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στον επόμενο αγώνα επί ελληνικού εδάφους, στην Καστοριά.

Ε1 - Επέλαση Μeo


Αν και δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στον πρώτο γύρο, ο Antoine Meo μέχρι τα μισά είχε βγει μπροστά έχοντας αφήσει πίσω του τον Juha Salminen, και παίρνοντας μια ακόμη νίκη. Με τον Salvinen στην 2η θέση η μάχη δόθηκε για το 3ο σκαλί του βάθρου ανάμεσα στους Cristobal Guerrero και τον Eero Remes με τον Guerrero να παίρνει τελικά την 3η θέση. Πίσω από τον 4ο λοιπόν Eero Remes τερμάτισε ο Matti Seistola κλείνοντας την 5άδα.
Η 2η μέρα για την κορυφαία κατηγορία είχε πρωταγωνιστές τους Meo και Salminen, με τον πρώτο να ζορίζεται αλλά τελικά να καταφέρνει να πάρει τη νίκη αφήνοντας πίσω του τον Salminen. Παίρνοντας το 2ο βάθρο του για το σαββατοκύριακο, τρίτος βρέθηκε ο Cristobal Guerrero. Παρά το σπασμένο του δάκτυλο στο πόδι, ο Matti Seistola τερμάτισε 4ος, μπροστά από τον Nicola Deparrois.

Ε2 - Aubert και Salvini οι πρωταγωνιστές


Στην Enduro 2, αυτός που επικράτησε ήταν ο Johnny Aubert όπου μετά τον τραυματισμό στην Πορτογαλία η τύχη του χαμογέλασε ξανά. Με ένα καλό ξεκίνημα που ακολουθήθηκε από πολλές πτώσεις ο Alex Salvini κατάφερε μια 2η θέση μπροστά από τον Pela Renet. Την 5άδα της πρώτης μέρας συμπλήρωσαν οι Ivan Cervantes και Oriol Mena.
Aρχικά η συνέχεια είχε πάλι την υπογραφή του Johnny Aubert αν και ο Alex Salvini και ο Pela Renet δεν θα έπεφταν αμαχητί. Διορθώνοντας τα λάθη της προηγούμενης ο Alex Salvini βγήκε μπροστά στον τελευταίο γύρο τερματίζοντας 1ος μπροστά από τον Renet. Στην 3η θέση λόγω προβλημάτων τερμάτισε ο Aubert. Την 5άδα συμπλήρωσαν οι Ivan Cervantes και ο Lorenzo Santolino, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Ε3 - Ασταμάτητος ο Nambotin


Νικηφόρα συνέχεια για τον Christophe Nambotin και μάλιστα με άνεση 29’’ από τον Μathias Bellino αν και ο rookie εντυπωσίασε και πάλι παίρνοντας την 2η θέση μπροστά από τον Aigar Leok. Aκολούθησαν οι Fabien Planet και Luis Correia κλείνοντας την πεντάδα της κορυφής.
Ασταμάτητος και την 2η μέρα ο Nambotin, παίρνοντας ξανά τη νίκη. Ακολούθησε ο Mathias Bellino, ο οποίος άφησε πίσω του και πάλι τον Aigar Leok. Χάνοντας για λίγο την 3η θέση περιορίστηκε εκτός βάθρου ο Joakim Ljunggren ενώ και ο Deny Philipaerts εντυπωσίασε καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Εnduro Junior - «Σταθερά» βάθρα


Απόλυτος κυρίαρχος στους μικρούς ήταν ο Mario Roman με διαφορά πάνω από ένα λεπτό από τον 2ο Matt Phillips. Πίσω του βρέθηκε ο Danny McCanney, ενώ ακολούθησαν οι Robert Kvarnstrom και Giacomo Redondi.
Την 2η μέρα ήταν σειρά του Matt Phillips να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας πίσω του τον Mario Roman. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Loic Larrieu καταλαμβάνοντας το 2ο του βάθρο για την φετινή χρονιά. Την 5άδα έκλεισαν οι Giacomo Redondi και Danny McCanney.

Enduro Youth Class - Γρηγορότερος όλων ο McCanney


Στους ακόμα μικρότερους, γρηγορότερος ήταν ο Jamie McCanney και τον ακολούθησαν σε 2η και 3η θέση αντίστοιχα οι Albin Elowson και Benjamin Herrera. Την 5άδα έκλεισαν οι Jesper Borjesson και Mika Barnes.
H δεύτερη μέρα δεν άλλαξε και πολύ με το βάθρο να αποτελείται από τους Jamie McCanney, Albin Elowson και Benjamin Herrera σε 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Οι Jesper Borjesson και Dawid Ciucci έκλεισαν την 5άδα..

Women’s Cup - Σαν τη Laia καμιά

 
Aνίκητη αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η Laia Sanz με διαφορά πάνω από 5 λεπτά από την Jessica Gardiner και 6’ από την Juliette Berrez. Tην 5άδα της κορυφής έκλεισαν οι Jemma Wilson και Jane Daniels.
Απαράλλακτο και στις γυναίκες το σκηνικό με 1η πάλι τη Laia Sanz και πίσω της την Jessica Gardiner. H 3η θέση άλλαξε χέρια και πέρασε σε εκείνα της Jane Daniels, με την 5άδα της κορυφής να συμπληρώνεται από τις Jemma Wilson και Audrey Rossat.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 19:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon