.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 10:22

Παγκ. Π. Enduro 2013, 6ος αγώνας, Ελλάδα – Καστοριά

 

Meo και Νambotin πρωταθλητές στην Καστοριά!

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Στην Καστοριά διεξήχθη ο 6ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro. O αγώνας επί ελληνικού εδάφους αποδείχθηκε μεν δύσκολος, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνάνε τους 35 βαθμούς, καθοριστικός όμως για τα πρωταθλήματα σε Ε1 και Ε3, με τους Meo και Nambotin να στέφονται πρωταθλητές, ενώ και στην Ε2 ο Salvini πλησιάζει στον τίτλο του χάρη στη νίκη της 2ης μέρας.

E1 – Πρωταθλητής ο Μeo!!!


Ξεκινώντας με το αριστερό όσο δεν πάει, ο Antoine Meo, έπεσε με το καλημέρα την Παρασκευή κατά το Supertest και όμως κατάφερε και πήρε τη νίκη της 2ης μέρας. Αν και 2ος μέχρι τον 2ο γύρο, ο Nicolas Deparrois βρέθηκε εκτός συναγωνισμού λόγω μηχανικού προβλήματος αφήνοντας τη θέση του στον Cristobal Guerrero. To πρώτο του βάθρο στην κατηγορία πήρε ο Jeremy Joly, ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου εκμεταλλευόμενος την αναταραχή της 2ης θέσης. Η 5άδα συμπληρώθηκε από τους Matti Seistola και Jeremy Tarroux.
Η 2η μέρα στην Καστοριά άνηκε στον Antoine Meo, χαρίζοντας του την 11η φετινή νίκη αλλά και τον 4ο συνεχόμενο τίτλο παγκόσμιου πρωταθλητή στο Enduro. Μετά από μάχη για την 2η θέση, αυτός που βρέθηκε πίσω από τον Μeo ήταν ο Cristobal Guerrero. Στην 3η θέση –έχοντας να δει βάθρο από το 2008- βρέθηκε ο Maurizio Micheluz. Εκτός βάθρου αλλά στην 5άδα της κορυφής τερμάτισαν οι Matti Seistola και Jeremy Tarroux.

E2 – Κόντρα Renet - Salvini


Επιστρέφοντας στην κορυφή του ο βάθρου ο Pela Renet ήταν ο νικητής της πρώτης μέρας. Οριακά πίσω του για 2’’ τερμάτισε ο Alex Salvini. Aνήμπορος να προλάβει τους 2 πρώτους, το βάθρο συμπλήρωσε ο Johnny Aubert. Σημειώνοντας την καλύτερη του επίδοση στην Ε2, 4ος τερμάτισε ο Lorenzo Santolino, ακολουθούμενος από τον Victor Guerrero.
Η απάντηση του Salvini στον Renet δόθηκε την 2η μέρα, ο οποίος πήρε τη νίκη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Renet που τελικά συμβιβάστηκε στην 2η θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Ivan Cervantes με την 5άδα να συμπληρώνεται από τους Johnny Aubert και Viktor Guerrero.

Ε3 – Πρωταθλητής ο Nambotin!!!


Αμυνόμενος τον παγκόσμιο τίτλο του, ο Christophe Nambotin ήταν ο ξεκάθαρος νικητής της 1ης μέρας με μόλις ένα λάθος στην 3η ειδική. Τον ακολούθησε ο Fabien Planet, o οποίος επιδεικνύοντας ταχύτητα και σταθερότητα πήρε το πρώτο του βάθρο στην Ε3. Στην 3η θέση τερμάτισε μετά από ένα δύσκολο αγώνα λόγω λάθους ο Mathias Bellino, ενώ την 5άδα συμπλήρωσαν οι Joakim Ljunggren και Aigar Leok.
Αν και μια 14η θέση θα αρκούσε για τον τίτλο, ο Cristophe Nambotin πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και έτσι η νίκη του επισφράγισε τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Τον ακολούθησαν στο βάθρο οι Mathias Bellino και Aigar Leok ενώ την 5άδα έκλεισαν από κοντά οι Luis Correia και Deny Phillipaerts.

Enduro Junior Class


Νίκη με την υπογραφή του Matt Phillips για τους μικρούς, με το βάθρο να συμπληρώνεται από τους Giacomo Redondi και Loic Larrieu. Mario Roman και Robert Kvarnstrom έκλεισαν την 5άδα.
Νέος νικητής προέκυψε την 2η μέρα για τους πιτσιρικάδες, με τον Loic Larrieu να τερματίζει 1ος, μπροστά από τον Giacomo Redondi και τον Matt Phillips σε 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Danny McCanney και Davide Soreca έκλεισαν την 5άδα της 2ης μέρας.

Enduro Youth Cup


Η πρώτη μέρα τέλειωσε χαρίζοντας μια ακόμη νίκη στον φετινό πρωταθλητή, Jamie McCanney. O Σουηδός Albin Elowson τερμάτισε 2ος μπροστά από τον Dawid Ciucci ενώ οι Benjamin Herrera και Jeremy Mirior έκλεισαν την 5άδα.
Την 2η μέρα, νικητής στους μικρούς πρώτη φορά για φέτος, ήταν ο Albin Elowson εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του νικητή της 1ης μέρας, Jamie McCanney. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Davide Soreca και Benjamin Herrera.

Οι Έλληνες

Οι Έλληνες αναβάτες που συμμετείχαν στον 6ο γύρο για το παγκόσμιο enduro που έγινε στην Καστοριά, είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για διάκριση, για συγκομιδή εμπειριών αλλά και για προσωπικές κόντρες. Στην κατηγορία E1, ο Αντώνης Δήμου τερμάτισε και τις δύο μέρες στην κατηγορία E1 στην 12η θέση. Στην E2, ο Βασίλης Σιαφαρίκας μπήκε στην 15άδα της πολυπληθέστερης κατηγορίας αφήνοντας για λίγο έξω τον Γιάννη Τρίγκα την πρώτη μέρα, κάτι που επαναλήφθηκε και την δεύτερη, Κυριακή. Ο Γρηγόρης Τσαντίκος εγκατέλειψε την πρώτη μέρα ενώ την δεύτερη τερμάτισε 17ος. Στην E3 ο Χρήστος Παπαθεοδώρου τερμάτισε 11ος με 12ο τον Δήμο Γκαιτατζή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή, τα αποτελέσματά τους δεν άλλαξαν. Στην κατηγορία EJ είχαμε τους Μιχάλη Ντουζένη (19ος και 18ος ) και Αρτέμη Σφυναρολάκη (21ος και 20ος).

Φωτογραφίες

Video 1η μέρα

Video 2η μέρα

Video Extreme Test

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 23:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκ.Π. Enduro, 5ος αγώνας, Ρουμανία Regiment Cup 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon