.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 17:59

EnduroGP 2021, 5ος αγώνας, Πορτογαλία

Με διπλή νίκη ο Josep Garcia ανέβαλε τη στέψη του Brad Freeman.

Μετά από αρκετούς μήνες διακοπής και τη ματαίωση του γερμανικού GP λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την πανδημία covid-19, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro επανήλθε στη δράση με έναν αγώνα που είχε και δυνατές μάχες, αλλά και αποτέλεσμα που παρατείνει το θρίλερ ως τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Το Terra Única GP of Portugal άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής με το καθιερωμένο Akrapovic Super Test, το οποίο εξελίχθηκε ουσιαστικά σε ένα μπρα-ντε-φερ των δύο πρωταγωνιστών του φετινού πρωταθλήματος, Brad Freeman (Beta) και Josep Garcia (KTM). Τελικός νικητής ήταν ο Freeman, μόλις για ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Στην πρώτη αγωνιστική ημέρα του αγώνα, το Σάββατο 9/10, ο Garcia πρωταγωνίστησε από νωρίς, κέρδισε τα πρώτα έξι τεστ της ημέρας, έχτισε μια διαφορά ασφαλείας και αργότερα τη διεύρυνε με τους ταχύτερους χρόνους στα enduro test και cross test στο κλείσιμο της ημέρας, για να πάρει το πρώτο 20άρικο βαθμών από την πρωτιά του – με διαφορά 54 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο, Freeman!

Ο Freeman, με τη σειρά του, δεν τερμάτισε εύκολα δεύτερος, καθώς αντιμετώπισε μεγάλη πίεση από τους Andrea Verona (GASGAS), Nathan Watson (Honda) και Steve Holcombe (Beta), καταφέρνοντας ωστόσο να κρατήσει τον rookie Verona 4 δευτερόλεπτα πιο πίσω, στο τρίτο σκαλί του ημερήσιου βάθρου.

Στη δεύτερη αγωνιστική μέρα του GP (Κυριακή 10/10), ο Freeman εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην αφήσει τον Garcia να επαναλάβει τη σαββατιάτική του απόδοση, ωστόσο ο Ισπανός ήταν για μια φορά ακόμη εξαιρετικά γρήγορος.

Αυτή τη φορά οι νίκες στα ειδικά τεστ πήγαιναν μια στον ένα και μια στον άλλο, ώσπου ξεκίνησε το τελευταίο τεστ της ημέρας με τον Garcia να προηγείται για 3 δευτερόλεπτα. Ένα μικρό λαθάκι του επέτρεψε στον Freeman να τον προσπεράσει για μια στιγμή, ωστόσο ο Ισπανός της ΚΤΜ απάντησε με καταιγιστικό ρυθμό που του χάρισε τη νίκη ξανά.

Έτσι στο σύνολο ο Josep Garcia ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, με δεύτερο τον Brad Freeman, γεγονός που προσέθεσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Πλέον ο Freeman προηγείται με 16 βαθμούς του Garcia και απομένει ένα Grand Prix ακόμη στη Γαλλία, δηλαδή 20+20 βαθμοί διαθέσιμοι για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Κοινώς, πάμε για γαλλικό θρίλερ.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2021

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας θα γίνει 15-17 Οκτωβρίου 2021 στη Langeac της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon