.
Κατηγορία Endurance
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 08:00

Παγκ. Π. Endurance 2012, 1ος αγώνας, Bol d’ Or

 

Για πρώτη φορά νικήτρια η Κawasaki

 


Του Χρήστου Σώκου

Ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Endurance πραγματοποιήθηκε στην θρυλική πίστα του Bol d’Or. Σε σύνολο 781 γύρων η ομάδα SRC Kawasaki κατάφερε να πάρει τη νίκη για πρώτη φορά στα 12 χρόνια που γίνεται ο αγώνας σε αυτή την πίστα. Ο άσχημος καιρός με έντονη βροχόπτωση κατά διαστήματα αλλά και οι θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν τις βραδινές ώρες, είχαν σαν αποτέλεσμα αρκετές πτώσεις. Σα να μην έφταναν όλα αυτά χρειάστηκε σωστή στρατηγική, όσον αφορά τις αλλαγές των ελαστικών, αφού άλλοτε ήταν απαραίτητα τα σλικ, άλλοτε τα βρόχινα και άλλοτε τα ενδιάμεσα!

Μεγάλη μάχη


Η περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα SERT Suzuki (Fabien Foret, Anthony Delhalle και Vincent Phillippe) ξεκίνησε ως φαβορί με τον Phillippe να έχει σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά. Όμως μόλις μετά από 4 ώρες ο Phillippe γλίστρησε στο βρεγμένο τερέν και έπεσε σπάζοντας την κλείδα του. Παρ’ όλα αυτά σηκώθηκε και μπόρεσε να οδηγήσει μέχρι τα πιτ δίνοντας τη δυνατότητα στους Foret και Delhalle να συνεχίσουν τον αγώνα.

Από εκεί και μέχρι την τελευταία ώρα του αγώνα γινόταν διαρκώς φοβερή μάχη με την SRC Kawasaki (Julien Da Costa, Grégory Leblanc και Oliver Four). Παρότι η ομάδα της SERT Suzuki ήταν με δύο αναβάτες βρισκόταν μόλις ένα λεπτό πίσω! Κάπου εκεί όμως κάποιες λάθος επιλογές στα ελαστικά κόστισαν σε χρόνο και έτσι οι αναβάτες της Kawasaki πανηγύρισαν τη νίκη.
Εμφανώς ευχαριστημένοι όμως και οι αναβάτες της Suzuki με την δεύτερη θέση, που τους έδωσε σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα.
Στην τρίτη θέση και πέντε γύρους πιο πίσω βρέθηκε η ομάδα Monster Energy Yamaha.

Πτώσεις και ανακατατάξεις

Η ομάδα της BMW Motorrad France είχε πάρει την τέταρτη θέση στα δοκιμαστικά και ήλπιζε σε μία καλή εμφάνιση. Όμως ο Αυστραλός αναβάτης Damien Cudlin είχε μία μεγάλη πτώση, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Έσπρωξε τη μοτοσικλέτα στα πιτ αλλά αργότερα και αφού είχε ξαναμπεί στον αγώνα, διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει μεγαλύτερη ζημιά απ’ ότι υπολόγιζαν με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν.
Άσχημη αρχή έκανε και η ομάδα Honda TT Legends, έχοντας και τον αναβάτη θρύλο του Isle of Man TT, John McGuiness. Παρότι μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής βρισκόταν στην πέμπτη θέση οι ατυχίες ακολούθησαν κατόπιν. Για αρχή ένα πρόβλημα στο quick shifter με τον Simon Andrews ανάγκασε την ομάδα να κάνει ένα γρήγορο πιτ στοπ.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήρθε με τον Cameron Donald, ο οποίος έπεσε με πολλά! Ο Donald έσπρωξε την μοτοσικλέτα στα πιτ και μετά από 20 λεπτά o McGuiness μπήκε για τις τελευταίες δύο ώρες. Από εκεί και πέρα χωρίς άλλα προβλήματα η ομάδα μπόρεσε να πάρει την ένατη θέση.

Αποτελέσματα

1.  SRC Kawasaki (Kawasaki) 781 laps 
2.  SERT (Suzuki GSX-R1000) + 1:41.055 
3.  Monster Yamaha YART  + 5 laps 
4.  Yamaha GMT 94 (Yamaha + 55.264 
5.  Yamalube Folch Endurance (Yamaha) + 16 laps 
6.  Honda TT Legends (Honda + 34 laps 
7.  Team 18 Sapeurs Pompiers (BMW + 45 laps 
8.  Team Dunlop Motor (Suzuki GSX-R1000) + 51 laps 
9.  Team R2CL (Suzuki GSX-R1000) + 54 laps 
10.  SH Technologie SCR (BMW + 59 laps

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « World Endurance - Qatar Π.Π.Endurance FIM – 8 Ώρες του Oschersleben »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon